Nejste přihlášen/a.
Já mám krizi, já nevím jak se mám rozhodnout.
Situace se má tak, že jsem skončila školu a nechtělo se mi hned jít na VŠ tak si na rok našla práci mimo město a dojížděla jsem tam. Bydlela jsem u rodičů na vesnici v rodinném domku. Pak jsem se si našla přítele a společně jsme se rozhodli jít spolu bydlet, jelikož on sám neměl kde bydlet, takže jsem to jako kdyby udělala pro něj, protože já měla plány jiné, ale to už je jedno teď. Takže jsem se kvůli němu odstěhovala od rodičů a zas o rok odložila školu, protože jsem si bála že bych nezvládala mít práci, školu a spravovat byt. Mezitím jsem si našla další práci, ještě lepší a tu práci miluju. Je ale ještě dále od mých rodičů. My s přítelem jsme se rozešli, takže z bytu si stěhujeme. V tuto chvíli tedy jsem v pytli já nevím co mám dělat. Do školy začnu chodit dalkově to už mám jasný. Ale kam mám jít. Nemůžu si dovolit se vrátit k rodičům protože to dojíždění by mě zabilo dvakrát ba i někdy třikrát bych přestupovala a ztrátila bych 3 hodiny denně cestováním a vyhazovala do vzduchu až 200 denně za cestovné. Nebo si najdu byt budu bydlet sama než si třeba někoho najdu, bo teď ani s nikým bydlet nechci. Našla jsem byt kompletně zařízení za 7000 Kč 1+1 par minut do práce at už pěšky nebo tramvají. Nevím co je pro mě lepší, mám jít sama do pronájmu a nebo mám se vrátit k rodičům. U rodičů je vždycky dobře to víme asi všichni našetřila bych si peníze akorát bych musela zkosnout to dojíždě jelikož 3 hodiny myslím tím že už jedu ale nepočítám tam ty prodlevy když budu čekat na bus a vlaky, sežralo by mi to veškerý čas volny, veškerý! Ale zase bych si našetřila. Když půjdu bydlet sama tak nevím 7000 vyzahovat sama za nájem a bydlet sama, nezblázním se z toho? Budu to vzládat finančně? V práci můžu dostat min. 11500, což se mi ještě nikdy nestalo ale stát může, takže počítám i s tím, zatím jsem dostávala víc jak 15 čistého. Já nevím, jsem v říti, možná by bylo dobré jít ted k rodičům nachvilku ale zas ztratím ten byt který jsem si už našla, je tam všechno od a až po z i s internetm. Poradte co mám dělat ((
Dobrá práce se neopouští, to by byla vážně škoda. Vracet se v takovéhle situaci k rodičům navíc málokdy dělá dobrotu ve vztazích, i když jsou sebelepší. Středobodem všeho je to bydlení a zásadní otázka: opravdu není k mání nic levnějšího? Jedna plus jedna je ve vaší situaci dost frajeřinka, abych tak řekla Blízkost práce je sice příjemná, zřejmě vás to tam vážně okouzlilo, ale ta částka prostě ve vaší situaci moc vysoká. Osobně bych doporučila nějaké spolubydlení, najít si levnější garsonku, nebo ten byteček vzít ještě s někým, jestli to jeho uspořádání umožňuje. Spolubydlení sice není žádná sranda, musí mít člověk štěstí, ale mělo by být za polovinu (Ostrava, že?) a to už je hodně. Beztak byste měla mít alespoň nějakou rezervu našetřenou, kdyby něco - a z toho, co by vám tady zbývalo, už byste vycházela hodně špatně. Nevím, jestli je to přesně to, co chcete slyšet, dá to zase práci, kterou už jste jakoby měla odvedenou, ale vyplatí se to. Hledejte dál, však ono se něco najde
Tak já našla 1+1 z duvodu toho, že do budoucna bych samozřejme bydlet sama nechtěla. A kdo ví možná budu mít přítele, který by se eventuelně ke mě mohl tím pádem rovnou nastěhovat a já bych nemusela řešit stěhování z garsonky do většího bytu
doplněno 17.04.12 23:52: Takže dívala jsem se na garsonky a dobře cena se pohybuje od 6000 do 6500, dejme tomu, že bych měla štěší a našla za 6000 když k tomu ale přičtu internet jsem na 6500, ušetřila jsem 500 ale to mě nevytrhne
Ahoj,
já myslím, že zas tak špatně na tom nejsi! Víš jaká práce tě baví a jakou bys chtěla dělat. To je důležité a mnozí ani nevědí, co by je bavilo dělat. Také ses rozhodla, že chceš studovat VŠ a že ji budeš studovat dálkově (to máš také vyřešeno). Studovat při práci je velmi náročné (hlavně na čas- také jsem při práci studoval večerně i dálkově). Já jsem to měl jednoduché, bydlel jsem v té době u rodičů a měl jsem prakticky o vše postaráno a i tak to nebyl žádný med. Studovat dálkově, pracovat a osamostatnit se bude velmi, velmi náročné. Bude to tvrdá práce s minimem volna na 5 nebo 6 let. Já bych to asi tenkrát nedokázal, ale dokázat se to určitě dá. Dojíždět denně 3 hodiny je nesmysl. VŠ je ale určitě dobrá a bude mít vliv na tvé uplátnění i výši příjmu (i když já to tak nemám-moje volba). Já bych radil najít si stejnou nebo podobnou práci poblíž rodičů, abys mohla bydlet a studovat zatím tam. Dálkově studovat není problém kdekoli. Později by bylo možné si třeba vzít hypotéku na menší byt a místo vysokých nájmů splácet hypotéku na svůj vlastní byt (vždycky se dá vyměnit nebo prodat, zpravidla výhodněji). Je také potřeba počítat s tím, že si znovu najdeš přítele a všechno se najedou může změnit. Nebo může člověk přijít o práci, i s tím je třeba někdy počítat. Držím ti palce a věz, že tvá situace(byť se to tak může zdát) není zdaleka tak kritická!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.