Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vtipný návod

Od: magdon® odpovědí: 7 změna:

Uvažoval jsem o koupi detektoru unikajícího plynu a narazil jsem na jeden, ke kterému je níže zobrazený návod. Dá se takovému zařízení (nebo spíš výrobci) důvěřovat?

Vtipný návod

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No nejspíš udělali soudruzi výrobci někde chybu.

klauke*
hodnocení

0x

Dega je kvalitní a dlouholetý výrobce detektorů plynů.

To upozornění má svou logiku, protože z principu detekce je možné při vysoké koncentraci měřeného plynu zapříčinit výbuch.

Pro takovéto případ jsou určeny jiné detektory (Ex)

hodnocení

No dobře, ale jak mám teda zjistit přítomnost hořlavého plynu, když se s přístrojem nesmím přiblížit k místu, kde by mohl plyn být? Z toho naopak vyplývá, že smím měřit jen tam, kde plyn být nemůže. V tom moc logiky nevidím.

blackflamesiczi*

to je pro vyssi koncetrace kde uz pouzivate jine pristroje (profi radu) a hlavne kdyz bude nebezpecna koncetrace tak se udusite drive nez to staci bouchnout

janabara*
hodnocení

0x

doporučuji zaslat černým ovcím

jo no dostanete tričko ;)

fidonet*
hodnocení

0x

Myslím, že soudruzi rozhodně neudělali chybu! Musíte číst mezi řádky. Jde o ochranu Vašeho zdraví a života. Přistroj jste zakoupil s tím, že je Váš a Váš je i návod. Protože je prodejci jasné, že můžete být ohrožen výskytem plynu a utrpět ujmu, doporučují, abyste jste jej nepouživali v okolí těchto výskytů. A zde je to co jste přehlédl. "VY"! Tedy jej máte dát třeba tchyni nebo někomu jinému, aby se tam šel vyskytovat sám a to zda on utrpí ztrátu na zdraví, už výrobce neřeší. Vás ochránil.

Taky aby Vám to člověk podal polopatě ... *haha*:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]