Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Máte rádi belgickou, českou, slovenskou, německou, rakouskou nebo odkud vám nejvíce chutná čokoláda a jaká značka? Já mám ráda belgickou, německou i italskou. Belgická je dobrá snad každá. Zrovna mám Dolfin. Neochutnala jsem tu z Perugie Peruginu, protože ji prodávali draze jak v Itáli, tak u nás. Ochutnal jste ji někdo?
A včera jsem měla nedobrou čokoládu, ale s krásnýma vánočníma obrázkama Carla - česká.
doplněno 03.01.15 13:16:To byla čokoláda na koukání a ne na papání. Mně bylo divný, proč mi ji máma, které jsem ji dala, dává půlku zpátky. Už vím
Jak kterou, jak kdy. Ráda vyzkouším nové, u čokolád se dá neustále koupit něco, co člověk ještě neochutnal. Stálicemi, které si koupím ráda, když jsem tam, kde je mají, jsou světle modrá čistá mléčná Ritter Sport a lidlovská mléčná ve 3 tyčinkách. Od Ritter Sport mám ještě ráda červenou marcipánovou, je tam toho marcipánu v porovnání s jinými docela dost. Bohužel mi nechutná hořká, i když bych byla ráda, kdyby chutnala. Nedávno jsem ale někde koupila 45%, ta byla mňam - tak akorát něco mezi mléčnou a hořkou. Nepohrdnu Milkou, hlavně mléčnou nebo s celými ořechy, mnohde je ale mají staré a na těch oříšcích je to poznat. V nouzi i mléčnou Figaro. Hlavně ne Orion, to je prostě FUJ FUJ FUJ. Jo a když mám vyloženě chuť na sladké a nemusí to být čokoláda, tak si dám Kinder. A ještě moc dobré čokolády mají v Rossmannovi, asi za 29,- s makadamiovými ořechy a pistáciemi, tmavě a světle zelený obal. Teď tu papkám GuyLian mořské plody, co jsem dostala od ségry za hlídání, mňamka.
Hořký mám taky někdy ráda, ale stačí jen kousek. Jsou hůř stravitelné. Nemusím ještě čokolády Studentská pečeť. Jak je tam všechno možné ovoce a hlavně mooc cukru.
doplněno 03.01.15 19:05:bez toho taky
Dobrý den, nejlépe chutná čokoláda, kterou nemusím kupovat, ale je mně nabídnuta. Zdravím!
P.S. A kvalitní čokoláda je ta na vaření, protože se nedá moc ošidit.
Čokolády z minulého století z Orionu Modrany, Lidka (Kutná Hora?), Zora Olomouc. Hořká čokoláda a čokoládové figurky poctivých vánočních kolekcích, Kočičí jazýčky, Kofila, Ledové kaštany, Mléčná čokoláda, Oříšková s lískovými oříšky a podobné z té doby.
Dnešní? i bez zpochybňování obashu nebo kvality jen podle chuti.. různé pseudočokolády.. ne.
Jedině tuhle je prostě boží a těší mě ,že podle testu si to nemyslím sama.Už jsme doma na ní závislí
stranky-sos.unas.cz/...
...myslím tu mléčnou na prvním místě Bellarom-Lídl
Já dost ujíždím na čokoládě. Kupuji ve všech marketech. Výborné čokolády mají v Lídlu, tuším švýcarské, ale pro mne bezkonkurenční je obyčejná tmavá Studentská pečeť s ořechy, rozinkami a kandovaným ovocem. Absolutní propadák jsou snad všechny polské čokolády, ať už levné nebo dražší- je to většinou jen obarvený tuk.
Studentská pečeť tmavá je nejlepší, ale dlouho jsem ji neviděla. Poslední dobou jsem přečokoládovaná, tak jsem ji možná přehlídla.
Ale no tak, tohle je pro mě čertovská otázka. Protože jsem sice diabetik, ale občas taky zhřeším. I když ne celou čokoládou najednou. Jsme jen lidi.
Mamka tvrdí, že pro diabetika je nejlepší čokoláda hořká s velkým obsahem kakaa. Třeba právě Lindt. Já musím mít něco extra a tak mám nejraději mléčnou. Jak už tady rádci psali, přikláním se hlavně ke značce Figaro a Geisha. Dobrá byla i taková bublinková od Orionu, ale už jsem ji dlouho nikde neviděla.
DIA čokolády jsou takřka všechny hnus, to umělé sladidlo sedá na jazyk, chuť není po dobré čokoládě a navíc to stojí nekřesťanské peníze.
Jo a vy, děti z poloviny minulého století - pamatujete se na škrobové 100 g "pochoutky"? Sojová, arašídová, nugátová...Vyráběl to podnik Zora a stálo to 3 koruny. To byla věc. Samý škrob, chuť nic moc, ale když měly 2 děti po 1,50 Kč, koupily si to a pak rozdělily napůl, byly to hody. I když jsem jim nefandila, kakao to asi nevidělo a lepilo se to na zuby. Ale patřilo to k dětství, stejně jako mejdlíčko, nebo pendrek. Jaga.
Tak to mi připomíná moje dětství, ty čokolády co se lepily na zuby. Ale mně to tak chutnalo... Pamatuju si na sojové, ty se už dloouho nevyrábí. A nugátové mi chutnaly od Zory. Tahdy se nedalo z čeho vybírat a kolik je v tom kakaa, na obal ani snad nepsali. Pak se vyráběla čokoládka 50 g s namalovanou holčičkou s červeným šátkem mléčná. To mi dávala babička. To už je víc jak 20 let. Nic jinýho u nich na vesnici ani snad neměli. Ale byla dobrá.
Měla modrý obal ta čokoládka s holčičkou. A když jsem byla hodně malá, tak se dělali čokolády taky s holčičkama, ale vypadaly různě ty holčičky - blonďaté, tmavovlasé. To bylo super. Přestali to pak dělat. A pak vyráběli jen ty malé s holčičkou stejnou v modrém obalu a nebo 100 g Orion taky v modrém obalu. Nic jiného jsem od babičky nečekala. A ta čokoláda trochu pálila.
Jaguško, nugátovou já ráda. Ale ta byla za bůra.
Nikc - myslíš TYHLE?
doplněno 05.01.15 22:42:Tak aby ti nechyběla.
Je to pár let co se opět objevily v prodeji jako retro edice,ale jestli byla i chuť stejná,to jsem už nedokázala porovnat.
Ládinku, ty brďo, z té Tvé čokoládové přehlídky si pamatuji dobrých 80% čokolád. Podle obalů. I ty s těmi holčičkami. Ty se nechaly vystřihovat. Milovala jsem tehdejší studenskou pečeť, rozinkovou Sultanu, tyčinku RIA a nejlepší byla ta zelená Orange. Pomerančová chuť mě šimrá na jazyku do dneška.
Mnažel mi často z legrace říkává: Víš, ty nejsi až tak stará, ale strašně moc si pamatuješ.
A při přehlídce všech Tvých čokolád jsem se zase na chvíli vrátila do dětství. Jen mi tam chybí všudypřítomná mléčná s oříšky, prodávaná v 50 g i 100 g balení ve stejném obalu. Žlutý podklad, vlevo v trsu 3 lískové oříšky a šikmo z rohu do rohu modrý široký pruh.
Jo, dětství, to byla krásná doba. Nepídili jsme se po obsahu kakaa, cukru či škrobu a sbaštili jsme s chutí všechno! Jen když toho bylo dost! Což mnohdy nebylo. ** Jaga.
Já diabetik naštěstí prozatím nejsem a doufám, že snad ani nikdy nebudu, ale na diabetologií jsem už evidovaný a chodím tam na kontroly. Mám údajně všechny hodnoty blízké cukrovce. Měl bych dodržovat nějakou dietu, ale příliš, nebo spíše vůbec ji nedodržují. Výsledky při kontrolách podle doktorky mám i tak ale stále dobré. Čokoládě většinou neodolám a dokážu celou sníst i na počkání. Potraviny označené jako DIA včetně čokolády nekupují. Často se o takových potravinách píše, že jsou pro diabetiky ještě horší než ty běžné neoznačené jako DIA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.