Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo všechno má pupík

Od: minda® odpovědí: 11 změna:

Tak mě během lenošení a hlazení psa napadlo, proč má pupík zřejmě jen člověk, lidoopi a opice, když i ostatní savci se rodí s pupeční šňůrou? Moc zvířat jsem samozřejmě neprohlížela, ale psi a kočky nic takového nemají...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jsem koukla na naše morče a nic.Ale myslím,že každý savec z placenty má pupík,jen u některých asi časem zmizí.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- našla jsem malé slepé kotě ještě s pupeční šňůrou - takže kočka má pupík taky (ve středu břicha). Kotě se mi podařilo odchovat, ale co se stalo s pupíkem jsem nějak dál nesledovala. Mimochodem - fotku tohoto kotěte jsem si vložila do svého profilu - jmenuje se Čulda (pro partnera) - pro mne Izabela (Izina).

doplněno 06.04.15 18:58:

- minda - koukněte se pořádně - psi mají pupík - pokud má některé plemeno méně srsti na břiše (nebo u velkých psů) - tak jej uvidíte.

hodnocení

no vida, takže mrňavé kotě nebo štěně má něco jako pupík, ale pak jim zmizí - naše jen o trošku větší koťata už nic takového nemají... to mě právě zaujalo, proč nezmizí i člověku? *nevi* mimochodem - Čulda, hezké jméno pro kotě... :) já mám v obrázku zas naší Šíšu ;)

hodnocení

0x

Eva z Ráje také nemá pupik.Byla udělaná z Adamova žebra.,

mon*
hodnocení

0x

Psi mají pupík.. ;)

hodnocení

vážně? naši nemají... ;)

pb®
hodnocení

0x
Savci mají pupík, akorát je hodně špatně vidět. Lidem se holt špatně hojí kůže a má velké sklony k tvoření jizev, proto i pupík je zřetelný. Co jsem důkladně studovala zvířata, tak kočky i koně pupík mají, akorát holt vypadá jinak a je méně zřetelný, než u lidí.
hodnocení

pb, shodli jste se s culdou - nejspíš máte pravdu... to jsem blázen... budu muset naše zvířata důkladněji prohlídnout...*nevi*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můj pejsek měl také pupík a miloval drbání okolo něho. A jinak - pupík má i žárovka.

Pupík se říká tomu kousku cínu na vrcholku objímky. Když je pupík malý, tak se stává, že je pak špatný kontakt a žárovka nesvítí. Ale, toto Vás asi nezaujme. Zdravím!

borax*
hodnocení

0x

Ano, všichni savci - placentálové mají pupík. Je to jizva po pupeční šňůře. To že ho nemůžete u psa najít nic nemění :)

lidus*

Borax *palec*, vy umíte číst moje myšlenky, přesně tak jsem to chtěla napsat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]