Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náměstí Vítězného února

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

Dneska ráno jsem z televize zaslechl v dopravním zpravodajství z Prahy větu, že "kolona sahá až k "Náměstí Vítězného února". Ten název mě dost šokoval*sok* a tak jsem se ono náměstí marně pokoušel najít napřed na Internetu a pak v plánu Prahy z roku 1980. Nevíte někdo, o které náměstí jde?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

jde o bývalou V.I.Lenina-dnes Dejvická(konečná metra trasa A) a náměstí(vouproudý kulaták s křížením tramvají) se dnes jmenuje "Vítězné"-toho února si asi spletl moderátor...

doplněno 16.04.12 18:23:

ještě doplnění-jde o Dejvice Praha 6 a jeden ze směru je třída E.Beneše-na Ruzyn(letiště a dál)

Vítězné naměstí - dříve náměstí VŘSR, odjakživa mezi lidmi "kulaťák"

a jeden ze směrů na letiště je Evropská...

hodnocení

Jo, kulaťák znám (jsem rodilý pražák), taky znám bývalou Třídu Vítězného února. Ovšem Náměstí Vítězného února jsem si neuměl vybavit. Takže je to zřejmě informační šum a moderátor myslel při zprávách bůhví na co;). Dík za informaci.

jabraka*
hodnocení

0x

Na Kulaťák jsem před lety jezdil do práce,ani jsem nevěděl,jaké jméno má.Včera jsem jel okolo do ÚVN ,kdyby se mě někdo zeptal.které ulice jsem projel,nevnímám je.Skoro to mohu jet poslepu.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

Asi se přeřekl, nakonec ale proč ne. Přejmenováním historie nezmizí. Tak po další revoluci... Murzin byl také chválen na intu, že má v Gottwaldově třídu a jak na něj každý vzpomíná a už dávno tomu co to není pravda, ostatně v únoru zemřel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]