Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pin obráceně přivolá policii?

Od: krkovicka* odpovědí: 15 změna:
Hezky večer.Nevím zda si ze mě dnes sousedka dělala srandu ale povídala,že v případě donuceni vytukani PIN kódu v bankomatu mám ho prý zadat pozpátku,nebo pozpátku napsat ke kartě v případě odcizení.Bankomat nevydá peníze a hlavně přivolá nejbližší hlídku policie.Setkal jste se někdo s tím a hlavně...je to pravda?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

NE!

Jde o dost starý Hoax - viz www.hoax.cz...

*zed*

hodnocení

0x

Když se člověk dozví nějakou neuvěřitelnou zprávu není od věci se podívat zdali se nejedná o hoax, třeba tady.

hoax.cz/...

askmenow*
hodnocení

0x

Je to rozšířená, ale mylná informace.

Důkaz: existují lidé, kteří mají PIN stejný v obou směrech... jak by to bylo s nimi!?! (Např.: 4994)

sargo*
hodnocení

0x

No rozhodně je pravda, že když zadáte pin pozpátku, automat peníze nevydá. *smich*

I když je to normální pravda tak jste to podal dost humorným způsobem který mě naprosto rozekal *smich**haha*

buss
hodnocení

0x

Šprýmařka, je třeba to zkusit...

juldab*

Mám ale vyzkoušenou jednu věc kterou mě poradil známej. Mít na kartě napsanej nesmyslnej PIN a ješte 5 číslic. Připadný zloděj bude zkoušet jejich kombinaci a karu to schlamstne(po třech pokusech). Jednou se mi to stalo a když jsem šel do Spořky ji zablokovat tak už ji tam měli.

cobrak*
Hele,tak tohle mě nenapadlo. Je to docela chytré. Zítra to udělám. Díky za nápovědu ;)
hop®

PIN mám poznamenaný v mobilu (kdybych zapomněl), ovšem s přeházenými číslicemi. 1., 3., 4., 2. - pořadí zapalování válců u škodovky (to nezapomenu) :)

lui*
hodnocení

0x

Jen pro info, přestože se to netýká bankomatů. Některé zabezpečovací systémy mají funkci, které se říká "otevření pod nátlakem". Tato funkce, po zadání jiného než normálního kódu, odblokuje alarm, ale spustí přitom tzv, tichý poplach. Ten bývá většinou vyveden na pult centrální ochrany. Takže oni vědí že se v objektu něco děje a vyjíždějí, ale ten kdo Vás k otevření donutil, nic netuší. Ale jak říkám, tohle se týká domovních zabezpečovacích systémů, nikoliv Bankomatů. Možná si to sousedka popletla.

askmenow*

Myslím, že nejde o popletení, říkalo mi to už asi 5 lidí, je to prostě taková pověra.

lui*

Tak máte pravdu, nejde o popletení. Dneska mi tenhle nesmysl taky přistál v mailové schránce. Je zajímavé, jak tyhle nesmysly mají tuhý a dlouhý život.

hop®

Podobné hoaxy se vracejí, minulý týden mi kamarádka pejskařka naprosto vážně poslala mail o štěňátkách retrívra, jestli si jedno nechci vzít. Když jsem jí poslal odkaz ( hoax.cz/... s dovětkem, že tato devítiletá "štěnátka"už určitě své páníčky mají, omlouvala se, prý vůbec netušila že to může být nesmysl...

krkovicka*
hodnocení

Děkuji všem za objasnění.Na stránky všeobecných Hoaxu kouknu.Pouze jsem se zeptala.

hodnocení

0x

Tohle si přečtěte. Hlavně odstavec skoro na konci stránky. Píše se tam přímo o tomhle bludu.

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]