Nejste přihlášen/a.
Co říkáte na přiblbé velikonoční tradice? Hlavně na to šlehání pomlázkou. Podle mě je to uplně přitroublé.. Odmalička to nesnáším. Ještě, že k nám už nikdo nechodí a i kdyby psi ho nepustí.. :D Naopak třeba se mi líbí tradice třeba v anglii. Tam chodí hledat vajíčka do parku a s vajíčky hrají různé hry, jako třeba, které nejdéle vydrží, jaké je nerychlejší atp.
Taky si na to nepotrpím, beru to jen když chodí na koledu děti, pro ně je to radost. Ale když vidím ožralé vejrostky nebo dospělé chlapy s pomlázkou, je mi trapno. Jak už se tu psalo dnes je to trochu o žebrání, např. když mi tu zazvoní dvě romky,
obě dítě v kočárku, další má v náručí to sotva chodí a jdou si na koledu.
Tak třeba my chodíme jako skupinka (dospělých) lidí, ale vůbec nám nejde o to šlehání, o nějaký výdělek, ale vždy vymyslíme něco originálního, převleky, scénku, zpestření, už chodíme aspoň 10 let a vždy to mělo úspěch, chodíme po rodinách vlastních a známých. Myslím že tradice je to pěkná, když to někde nebere jen jako příležitost ožrat se, vymlátit si výslužku se slovy "hody hody doprovody"
Tradice jsou různé, a jen na lidech, jak je akceptují a dodržují. Je to dáno právě zkušeností a prostředím, v kterém jak kdo žije. Mě se třeba nelíbila tradice na vojně mazáci vers. bažanti. Tak jsem jí prostě nedodržoval. Nebo se mi nelíbí tradice 1.máje jako svátku práce, dodržuji ale tradici 1. máje jako svátku lásky. A tak dále. Takže radím - neodsuzujte, ale spíše se snažte poznat. Pokud by pak Vás dotyčná tradice ohrožovala - tak proti ní bojujte. Příklad: tradice náboženství zvané Islám. Tak ta nás dost ohrožuje. To Velikonoce jsou pro neznaboha téměř neškodné.
Každá tradice je taková, jakou si jí lidé udělají.
Třeba velikonoce, vánoce, valentýn, první máj, osvobození kohokoliv, svátky atd.
Každá akce se zdá někomu přihloupá, netradiční, třeba jen proto, že o ní nic neví..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.