Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avízo o zaplacení

Od: magdon® odpovědí: 6 změna:

Objednal jsem cosi přes internet. Dodavatel mi poslal mailem faktůru na zaplacení bankovním převodem a žádá poslat zpět avízo o zaplacení. Asi by to mělo být nějaké oficiální potvrzení banky (K.B.), které si nemůžu napsat sám doma (formát .PDF?) Kde ho vezmu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Těžko říct, co si pod daným pojmem dodavatel představuje (pokud vím, takový ´doklad´ neexistuje), ale je možné naskenovat potvrzený příkaz k uhradě oné částky a nebo výpis, kde je částka z účtu již odečtena... Skenováním vzniklý soubor (např. .pdf) pak lze odeslat mailem...

repkin*
hodnocení

0x

Když nakupuji např. přes aukro a platím předem přes internetové bankovnictví tak udělám print screen "dnešní činnost"i a ten poté zašlu v mailu prodávajícímu s tím ,že jsem platbu odeslal. Pokud jste platbu provedl v bance, dostal jste papír kolik peněz a na jaký účet jste dal, takže ofotit foťákem, mobilem nebo nascanovat a odeslat mailem s tím, že je to již uhrazeno. Alespoň taková je praxe.

hm*
hodnocení

0x

Nikdy jsem neposílal nic ofocovaného. Teď ale nevím, jestli po mně někdo vůbec avízo chtěl, možná ano. Občas (třeba na Aukru) ho posílám sám. Prostě odpovím na mail např.: "Platba z mého účtu odešla 10.4.2012, měla by k Vám dorazit do 12.4.2012. Kdyby se vyskytl nějaký problém, ozvěte se." A každému to takhle stačilo.

buss
hodnocení

0x

A proč to žádá, odešlo to snad pod nějakým variabilním symbolem, nebo vypsat Zprávu příjemci přes int. Nic takového jsem nikdy neposílal. Asi se jedná o složení hotovosti není-liž pravda. Je tam kdo vkládal, adresa.

nazdarbazar
hodnocení

0x

Avízo obecně je zpráva, vyrozumění atd. Tudíž tím myslel, že až zaplatíte, abyste mu napsal. Nebo, některé banky avízo zasílají - např. o provedené platbě, příchozí platbě atd. Je to prostě zpráva co kde kdy a od koho, jaká částka atd., většinou formátu A4 v pdf., buď je ke stažení v IB nebo ji lze nechat zaslat na email. Některé banky zaslání avíza umožňují, některé ne. Možná toto potvrzení chtěl aby si zboží k odeslání mohl zatím připravit a až obdrží platbu tak ihned odeslat, protože pokud odesíláte do jiné banky, převod trvá cca dva dny. Nebo vám důvěřuje a zaslal by jej rovnou. Nebo si výpisy o přijatých platbách stahuje např. jen jednou za dva dny a nechce vás nechat zbytečně čekat, pokud by to byl převod v rámci stejné banky či složení na pokladně, má je k dispozici takřka okamžitě, ale dozvěděl by se o tom se zpožděním. Možností je spousta. Takže pokud vaše banka avízo nezasílá, tak bych buď ofotil internetové bankovnictví, nebo mu napsal že žádné avízo nemám a že jsem platbu již poslal.

hodnocení

Tak jsem nakonec překopíroval přes "print screan" kus výpisu z účtu a poslal to jako obrázek. Stačilo to. Já jen myslel, že by to mělo být něco, co se nedá namalovat doma*smich*. Takže díky za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]