Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hádanka s barvama

Od: ertl odpovědí: 5 změna:
Dozorci ve vězení se nudí, tak u večeře vězňům oznámí, že si s nimi zahrají hru: Ráno je postaví do řady tak, že každý uvidí na všechny před sebou, ale na nikoho za sebou. Na záda jim náhodně nakreslí barvou červený nebo bílý pruh. Budou se vězňů postupně od zadu ptát a oni směji říci jediné slovo - buď "červená" nebo "bílá." Když vězeň řekne barvu, kterou má na zádech, může jít domu. V opačném případě bude popraven. Vězni jsou přes noc na společné cele a mohou si dohodnout taktiku. Jaká je nejlepší? Kolik jich přežije?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Momentálně jsem unavený a chystám se spát, takže u mě by bohužel umřeli všichni :D

doplněno 11.04.12 23:26:

ať přemýšlím jak přemýšlím, pokud moji barvu znají jen ti za mnou a nemůžou na mě mluvit, můžeme si třeba domluvit - jedno dupnutí červená, dvě dupnutí bílá. V tom případě by se zachránili 3 - kromě posledního

doplněno 11.04.12 23:29:

ani to pořádně nečtu, ty 3 jsem myslel, kdybych uvažoval celkově 4 vězně (znám "podobnou" hádanku, kde jsou 4 trpaslíci za sebou zakopaní po krk do země s barevnými čepičkami (2 červené a 2 bílé), mezi prvním a druhým je neprůhledná zeď, tedy prvního nikdo nevidí, druhého vidí ti dva za ním, třetího vidí poslední, čtvrtého nevidí nikdo. když kdokoliv uhodne svoji barvu, tak zachrání všechny - na to se mi přijít podařilo) :)

ertl
hodnocení

taky mě napadl jen nějaký signál tomu před sebou. třeba ruka na pravé rameno = bílá, na levé = červená. ale ať přemýšlím jak chci tak ten poslední půjde do kytek...

odpověď neznám... třeba to někdo bude vědět..

ertl
hodnocení

trpaslíky znám taky... tam je daný počet. tady ne.

hodnocení

0x

Kdyby vás přestalo bavit přemýšlet. Tak si odpověď vygůglete ;) Hádanka je to už fousatá, nejstarší záznam je z roku 2005 *smich*

doplněno 12.04.12 00:23:

Ale nejdřív to samozřejmě zkuste sami.

Mě napadlo, že aby měl při jakékoliv taktice - znamení stejnou šanci i ten poslední vězeň, tak by se vězni postavili do kruhu, ale to by asi byli dozorci proti *stop**smich*

majsterjoe*
hodnocení

0x

Mrkni sem, jestli je to ten stejny pripad (ale tam se jedna o kloubouky), precti si co tam pisu a podle toho pouzij zde.

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]