Nejste přihlášen/a.
Havel byl proti Klausovi ještě břídil , co napáchal za svého politického života Tunel dědek je ...
Klaus připravil důchodce o 333 miliard
Psal se rok 1993. Tehdejší ministr financí Václav Klaus přišel na "geniální" nápad. Dlouho mu ležel v žaludku fakt, že existoval důchodový fond v celkové
výši přes 330 miliard korun – tedy fond pro důchody lidí, kteří celý život pracovali a poctivě si tyto
peníze ve státní kase nastřádali, aby na stará kolena měli z čeho žít.
To bychom neznali Klause, kdybychom si mysleli, že to nechá jen tak být. Kdepak!
Klaus tento důchodový fond zrušil spojením se státním rozpočem.
Peníze pro důchodce naráz – jako mávnutím kouzelným proutkem zmizely...
A cesta k jejich vytunelování byla otevřena... Už tu byla rezerva pro různé pokoutníky-lobisty,
hochštaplery, tuneláře, tedy budoucí miliardáře tuzemské i zahraniční provenience!
(A také pro "nepřizpůsobivé...")
Mluvím z vlastní zkušenosti, moje prababička má v šuplíku tak cca 80000 kč, moje matka tak 60000 kč, musím je nutit, aby to daly alespoň na stavební spoření. Prostě tím chci říci, že naši důchodci nejsou chudí. (když k nim příjdou cikáni, tak jim vydají úspory v řádu statisíců ze šuplíků)
se mi líbí jak vytrvale hledíte dozadu a mohutně řešíte pradávné věci z roku raz dva.
Proto vám radím :
Hleďte raději dopředu a starejte se o to, co přijde. Pokud to nevíte, pak důchodový systém vždycky byl, je a bude průběžný. To znamená že to co do něj těď vložíte, bude použité pro dnešní důchodce a ne pro váš budoucí důchod. I na váš důchod budou přispívat ti, kteří chodí do práce. No a dále si všiměte demografického složení. Důchodců přibývá, produktivních lidí ubývá. Celý systém je už teď v deficitu a naši politici vidí tak sotva ke konci volebního období. To platí zvláště pro mistry státní ekonomiky z ČSSD. Jsou dokonce i takoví, kteří si myslí, že státní dluhy se platit nemusí.
Nevím jak vám, ale mě je jasné, že když nechci mít obavy z budoucnosti, pak se o sebe musím postarat sám a včas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.