Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár otázek ohledně panenské blány:Jak vypadá paneská blána, jak poznám že ji mam protrhlou? A kde panenská blána je jakokonkrétně a poslední:všude uvádí že jen někdy se dá odpanit tamponem a mě to připadá divné když se přece strčí ,,tam" jakýkoliv předmět tak se odpaní tak jaktože tampon někdy ne?
Předem děkuji za odpovědi
Panenská blána nemusí být tamponem narušena, protože v ní je otvor, je pružná a také záleží, jak hlubo je tampon zavedený.
Myslím, že většinu odpovědí se dozvíš v tomhle článku: cs.wikipedia.org/...
On spravne tampon musi byt zaveden hluboko, par cm za panenskou blanou, jinak je jeho pritomnost nepohodlna az bolestiva a nelze ho nosit.
na de mnou je celkem dobrý a přesný popis. Jen bych dodal, že "panenka" by neměla používat tampony. Ale je to její volba, jako když skokan riskuje polámané nohy. Kdo chce kam ... Takže něco s křidýlky, aby byla jako motýlek.
Jinak Ano, mini verze při hodně opatrném použití by SNAD mohla zaručit uchování hymenu. Ale proč nepoužít jiný způsob, tedy jak jsem napsal něco s křidýlky nebo bez.
Jinak ať jsi chlapec nebo dívka, víc delikátních info zde asi nezískáš. Od toho tu nejsme ...
Mohu se zeptat, proč by panna neměla používat tampony? Dělala jsem to kdysi běžně, i po konzultaci s gynekologem.
Navíc, ale to už je jen můj názor, i kdyby se panenská blána prothla... a co? Zboří se svět? Není to jedno? Naopak, aspoň si při prvním sexu ušetří bolest a nezničí prostěradlo. Můj názor...
doplněno 10.04.12 20:32:Doplňuji např. článkem: ona.idnes.cz/...
.. však právě jsem napsal .. kdo chce kam ... když protrhne je to její riziko, otazkou je zda to vůbec vadí. Zde není ani nutná konzultaze s gynekologem, pokud nejde o osobní problém, tampon nikomu neškodí ( mimo specifické zdravotní problém určitého jedince) takže lze používat třeba od prvních dnů. Ale nechápu proč by měla 12 letá dívenka do sebe rvát tampony, pokud není nutno. Ale nechci to dál rozebírat. Váš příspěvek je opět správný, takže to neberte jako oponování, jen okomentování vlastního příspěvku.
Děkuji, neberu.
Pro svůj klid (a možná i pro klid tazatelky) jen dodám, že já zase naprosto chápu, že i mladé děvče chce tampony používat, je to pro mnoho žen pohodlnější, je to diskrétnější, není to vidět, cítit, nešustí to, člověk tomu nemusí podřizovat volbu oblečení a osobně mi to přijde i "čistší".
Těch pár dní se dá přežít bez koupání se a podobně Sice je to čistší, ale nedávno jsem zde psala, že mi nezávisle na sobě řekli můj gynekolog, který je považován za jednoho z nejlepších v kraji, a primáč gyn-porodnického oddělení nemocnice, že jsou rozhodně zdravější vložky, než tampony, kde se snadněji množí bakterie hluboko uvnitř těla ženy. Pro ženy s mykózami, záněty atd. jsou nevhodné absolutně.
Osobně tampony nepoužívám vůbec, oblečení tomu nepodřizuji, nosím vložky i na tréninky a na vodu a je to jen o zvyku
Martino, tak teď si zasloužiš "dobrou odpověď" . Divím se že takový dotaz je ve volné diskuzi. Já s Tebou plně souhlasím. Navíc, u panenky neveřím, že by volila tampony, když je to pro ni nové a "divné" . Dcera by si myslela , že jsem se pomátl, kdybych ji jen tampon doporučil. Samozřejmě non-panna už to bude brát jinak, ale předpokládám, že většina jako Ty. Včetně těch důvodů, které uvadíš. 100% souhlas.
p.s. to mi připomělo ten hnus, který se tu snažila reklamně prosadit před pár měsíci nějaká paní ( menstruační kalíšek). To nemělo obdoby ( zkus historii )
No tak kdyby mi tatinek doporucoval pripravky damske hygieny, taky bych na nej koukala jak na blazna. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja jsem tampony uvitala a od te doby (krom sestinedeli), jsem nic jineho nepouzila. A o panenstvi jsem prisla az hodne let po te. Dodnes pamatuju na tu ulevu, kdyz jsem zacala pouzivat tampony a konecne se zbavila otravnych vlozek. Podle mne hodnotite neco, s cim nemate osobni zkusenost.
Souhlasím. Také jsem používala tampony jako panna. Divné mi to nepřišlo. Moje tělo to bylo i před prvním sexem, i po něm.
pb .. jde o tom, s kým sis o otazkách ohledně celé oblasti změn až po sexualitu povídala, otevřeně a bez zábran. A to ne někdy od 15 let věku, ale od malička od věku kdy dítko poprvé zaregistruje rozdíly a začne se podivovat. Nahraď tuto položku "kdo" pojmem jako nějakou neznámou, kterou teď označme třeba ♫ . Takže pokud jsi od malička o všech věcech hovořila s ♫ o tom jak vzniká miminko, o tom co je to láska, o sexu, pak o změnách dívčího těla až po první sex, tak nemáš žádné žádné problémy s ♫ o čemkoli hovořit. Pokud si za poslední rok uvědomuji, nejsi malá ani mladá dáma, ale rozumná žena, tedy předpokládám, že tak jak to bylo v minulosti, tak s většinou dívek o těch to věcech většinou nikdo nehovořil, takže se o tom dívka dozvěděla od kamarádek stejně vyplašených, z knížek, někde kde to jen zaslechla, ale taky hodně často až pouze ze své zkušenosti, že až to přišlo, tak s hrůzou zjišťovala co se děje. Nejedna dívenka když to poprvé dostala, se o těch věcech poprvé dozvěděla až od učitelky, nebo v povinné výchově v 8 nebo 9 třídě. Takže jak mi můžeš napsat , že pokud dcera hovoří o věcech, se kterými funkčnost těla souvisí, s někým koho označíme třeba ♫, tak by na něj měla hledět jako na blázna? To, že první tampony byl jako zazrak, když dorazily jako novinka a nahradily špatně fungující centimetr široké vatové vložky, snad není třeba obhajovat, to je bez debaty a většina byla rády, že mohla vyzkošet a přejít na bezproblémové tampony. To je logické a pochopitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.