Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klavír - nevíte někdo, o jaké křídlo se jedná

Od: marrk* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

mám možnost koupit toto křídlo za 1000Kč, ale nevím o jaký typ klavíru se jedná, nikde jsem tam nenašel žádný štítek, nic, pokud se v tom někdo vyznáte, můžete dát aspoň nějaký typ, co by to mohlo být za klavír? Jde mi o to, zdali to není nějaká replika nebo nějaký zmetek. Má dva pedály a fotka je v následujícím odkazu:

svetobrazku.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Takto to nepoznám - ale každý dobrý výrobce měl svůj znak někde uvnitř - většinou na ozvučné desce .

hodnocení

0x

Moje úvaha: Jsem majitelka Klavíru Petrof, již tři generace. Když kupovat křídlo, nechala bych mluvit odborníka, než bych dala i deset korun. Neumím to správně popsat, tak je tady Google. Můžete si to prosím přečíst? petrof.cz/...

Klavír

Jak postupovat při nákupu staršího, již použitého nástroje.

Při nákupu nástroje "z druhé ruky"a bez záruky musíte být velmi obezřetní.

Nikdy nekupujte nástroj bez předchozího posouzení opravdu odborným klavírním technikem!

Jsou případy, kdy zákazník sám zakoupil nástroj a po instalaci u něj v bytě přivolaný klavírní technik zjistil, že nástroj je v tak špatném technickém stavu, že cena opravy nástroje se blíží ceně nového. Taktéž posouzení nástroje Vaším učitelem klavíru je často velmi subjektivní. Učitel určitě dokáže posoudit zvuk nástroje, ale už ne, v jakém prostředí nástroj stál, v jakém stavu je mechanika, rezonanční deska, litinový rám atd.

Nejpodstatnější pro určení kvality a dlouhodobého užívání nástroje je:

rezonanční deska

litinový rám

míra opotřebení mechaniky a klávesnice

jestli se v nástroji nevyskytují moli a červotoč

zda-li nástroj drží ladění atd.

Od odborného klavírního technika se také dozvíte stáří nástroje podle tzv. opusového (výrobního) čísla a jistě si tak ušetříte spoustu nepříjemností a zklamání ze špatné koupě, a v neposlední řadě i ztrátě peněz.

lidus*
hodnocení

0x

Pokud těch 1000kč není překlep tak neváhejte. Pokud kupujete staré piáno tak je nejlépe vzít sebou znalce-ladič stačí, prohlédne a řene zda vůbec půjde naladit. Na každém piánu je štítek výrobce, bývá na předu u klávesnice nebo ze zadu nástroje.

des*

Já bych ho nekoupil,je dost jeté,velké a má olámané klapky.Najděte si hezčí,nějaké menší,velká kráva hodně sežere(místa).

vubec nezalezi jak vypada ze vne,ale co je uvnitr,zda nezalehaj klapky,i ostipane piano muze byt supr.Treba u pianin sledovat zda je jednopancerove,ci dvoupancerove,jedna se o desku u vnitr.Dvoupancerove ma krasny zvuk a je vice cenene.

hodnocení

0x

Dnes bezne piana, ktere se necha hrat,koupite kolem 1000kc,poslouzi tak pro zacatecniky.Jinak pokud schanite znacku a supr piano,tak muze stat i milion,jedno takove maji u nas v hudebce v koncertni mistnosti.jde o to pro jaky ucel piano schanite,pokud si obcas zahrat,tak je dulezity technicky stav na znacky se vykaslete.Bylo by dobre sehnat ladice pian aby se na to mrknul a po prevozu naladil,je to nutne.

figurek*
hodnocení

0x

mít takovou šanci a místo kam ho postavit, pak ho beru. Je to krátké křídlo a za těch 1000.- ho případně spolehlivě vždycky prodáte.

des*

Když je tohle křídlo 3x1,5 malé-jak je velké velké?

marrk*
hodnocení

Děkuji Vám všem za názory a připomínky. Já sám jsem se také pustil do výzkumu a zjistil jsem, že se jedná o ,,vídeňské křídlo". Prý tyto klavíry nemají žádnou cenu, jsou staré cca 100 - 120 let a mají někde nějakou tlumivku čí co a jejich mechanika je úplně nanic. Co je na tom pravdy, kdoví. Jsem začátečník, možná by mi to stačilo. Ještě jsem zkusil zlomit majitele a slevil mi na 500Kč, tak možná si ho vezmu, vyhodit se to dá vždycky, jen mi vadí to zabrané místo, protože to neposlouží ani jako rarita.

lidus*

marrk mám piáno ROUS je staré víc jak 100 let a zvuk má hezký stále i když ladič říká, že tato piána se špatně ladí a že patří k méně kvalitním. Pokud bych ho prodávala tak pod 10tisíc nejdu a věřte mi, že kupci by byli. Jistě, pokud jste profík a chcete koncertní křídlo tak na to jistě toto není ale zahrát si pro radost na něm určitě půjde. Já bych vzala ladiče, ten můj dělá odhady za 500, řekne co by bylo potřeba nové, zda jde klavír ještě ladit a kolik by měla být jeho prodejní cena. Jistě je nějaký i ve vašem okolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]