Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firmy, které zaměstnávají invalidní důchodce

Od: jiteka12 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chtěla by jsem poprosit,jestli někdo z Vás neví,které firmy zaměstnávají invalidní důchodce,nejlépe formou práce z domova,děkuji za odpovědi,Jitka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těch firem je celá řada.Mě se to taky týká.V žádným případě ale nehledám práci z domu protože to sou vesměs podvody.Nakonec vás třeba donutí si platit pojištění protože vás zaměstávají takže budete dělat skoro zadarmo.

hodnocení

0x

Na to pozor, v nedalekém městě je firma, která zaměstnává doma postižené. Má optimistický název Pomněnka.

Šli jsme se tam s mužem zeptat. O mě zájem neměli, nejsem totiž invalida. O muže ano. Řekli mu, že by mohl skládat pleny a jiné pomůcky pro nemocné. Toto by mu dovezli domů, zase by hotovou práci odvezli. Až potud vše vypadalo přijatelně.

Problém začal, když paní oznámila, že by manžel pracoval pouze 20 hodin MĚSÍČNĚ. Myslela jsem si původně, že chtěla říci týdně, ale hned mě opravila. Za tuto práci by byl odměněn měsíčně částkou 1.500 Kč. Ale: teď nastane to podstatné.

Smlouva by ovšem prý zněla jinak, na více hodin a na výdělek 8 tisíc. Tu by musel podepsat a nikde o tom nemluvit. Je to prý proto, že oni mají ohróóómné výdaje, nikdo jim nic nedá a proto si takto přivydělávají na provoz firmy. Chachá!

Takže měsíčně z jedné té dojené ovečky mají 6.500 Kč. Když to prý někde řekneme /inspektorát práce/, paní nám na rovinu řekla, že všechno zapře. A nikdy nás neviděla, nejednala s námi. Ani se přitom nezačervenala. Navíc pracovala dříve jako vedoucí úřadu práce, tak má známosti a umí v tom chodit. Její zástupce má asi 2 metráky a je to bývalý velitel městské policie. Hnus, velebnosti.

A protože v našem státě panuje zákon džungle a každý jen škube, kde se dá, klidně i bezmocné invalidy, je to každému jedno a Pomněnka si vesele podniká dál. Manžel to sice odmítl, ale co ti ostatní?

Tak pozor, abyste nenarazila na něco podobného. Pochybuji, že by tady v tom našem bordelstátu byla Pomněnka jenom jediná. Jaga.

JJ.Tak nějak to tady chodí.Nechci se rozepisovat co patkolo mě.Ve stručnosti.Byla mi slíbena odměna.Když je to pro ID tak je to h...o.Nakonec sem bral asi jen 1/3 toho co mi bylo slíbeno.Je sice fakt že jsem dohromady nic nedělal.Nakonec se ukázalo že majitel firmy za mě neodváděl a pojištění a jelikož se ztratil ze světa suma byla vymáhána na mě.

jiteka12
hodnocení

Zdravím,o jakou firmu se prosím jednalo?

Tak to už si fakt nevzpomenu.Ale myslím že byla z Opavy a majitel byl nějakej p.Hnízdil

jiteka12
hodnocení

Děkuji za odpověď,pomohla mi .A o firmě WS Handicap,která sídlí v Praze,nevíte nějaké podrobnosti?děkuji Jitka

mowla*

Konkrétně nevím nic, ale - tato firmamá po ´všech čertech´ inzeráty poptávající zaměstnance a nemyslím si, že skutečný ´rozvoj´ této firmy byl tak markantní... ;) Zkuste to, ale rozhodně buďte obezřetná...

Nejlepší informace můžete získat tady - Nadační fond na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením ( http://www.nfozp.cz) nebo Česká unie pro podporované zaměstnávání ( unie-pz.cz/...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]