Nejste přihlášen/a.
dobrý den, před dvěma léty jsem si koupil v obchodě lídl elektrický vertikulátor za 2490kč.po třetím použití se na tomto stroji vysypalo kuličkové ložisko které je zalité v nějaké umnělé hmotě.problém je ale vtom,že jsem vyhodil pokladní stvrzenku asi po jednom roce protože tato stvrzenka byl zcela nečitelná pro vyblednutí kvůli špatné nebo slabému vyznačení na pokladně.na mé šteěstí jsem nalezl ve výpisu od spořitelny datum prodeje icenu, ale není tam napsáno za jakou položku jsem zaplatil.prosím o radu jak mám nyní postupovat a nebo jestli mi stačí i svědek který tam byl se mnou tento stroj kupovat.děkuji za každou radu
Dobrý den, podle občanského zákoníku není k reklamaci povinné dokládat paragon (i když je to samozřejmě nejlepší), ale je třeba jakýmkoli způsobem prokázat, že zboží bylo zakoupeno právě tam. Svědek či výpis z účtu by měli být dostačující.
Pokud vím, tak Lidl prodává elektroniku pod svoji značkou a výrobky mají na štítku uvedeno "Lidl", takže nemůže být pochyb, že jste ho zakoupil v Lidlu.
Hodně štěstí!
doplněno 06.04.12 12:55:Nicméně u dražšího zboží je lepší si paragon ofotit, aby i tak často problematická reklamace nebyla ještě více komplikovaná.
Kde nebude zasadni problem. Horsi je dokazat kdy. Jestli se na to vztahuje jeste zaruka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.