Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefonní čísla

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, před delší dobou jsem našla v jednom časopise poučení o telefonních číslech, které jsem si vystřihla:

800 - ZELENÁ LINKA - je pro volajícího úplně zdarma

844 - MODRÁ LINKA - sdílený tarif. O náklady se dělí volaný s volajícím.

840 - BÍLÁ LINKA - veškeré náklady hradí pouze volající sám.

Nyní mi ale přišel dopis z České pojišťovny, kde píší, že mám zavolat na číslo, začínající trojčíslím 841. Nevíte, prosím, jakým způsobem je zpoplatněno volání na toto číslo? Děkuji.*slunce* Jaga.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Dobré ráno, měl by to být běžný tarif.

doplněno 06.04.12 07:37:

ceskapojistovna.cz/...

hodnocení

Děkuji Vám.:)

des*
hodnocení

0x

Já si myslím,že pokud odemne někdo,něco chce,tak má korektně zavolat.Takovéhle výzvy,jsou obyčejně na záznamník,kde vám někdo po asi 1minutě čekne,jste v pořadí,nezavěšujte.ČPnení korektní ani náhodou,jak víme.Ignoroval bych to.Jde obyčejně o zvýšení pojistného.

hahanaj*
hodnocení

0x

pokud" touží "po vás ,tak by měli kontaktovat oni vás a ne vy je - vůbec bych se tím nezatěžovala- je to jen tahání peněz

hodnocení

Abych to upřesnila: přišel nám dopis, v němž nás upomínají, že jsme nezaplatili pov. ručení za přívěsný vozík za auto na rok 2012. Je to pouhých 137 Kč, takže zaplatím, ale je tam jeden problém. Na účtu tuto částku nemám, že jsem to odeslala a potvrzení o platbě na pobočce či poukázkou také nemohu nikde najít. Takže to asi bude pravda, nemrskám se a zaplatím. Ale vysvětlete mi, proč mám ve svých dokladech zelenou kartu na tento vozík /platnost od 28. 1. 2012 do 27. 1. 2013/, když bych neměla zaplaceno? To by mi asi tu kartu nedali. Bylo to prosté hloupé opomenutí, vždy jsme platili včas a pořádně. Ale proč tedy už mám v ruce tu kartu na rok 2012, když jsem podle nich řádně nezaplatila? *ee* Díky, Jaga.

b

Jsem sice u jiné pojišťovny, ale asi to bude podobné: Posílají mi zelenou kartu na následující období vždy současně se složenkou. Takže se mohlo stát, že kartu máte, ale zaplatit jste opomněla.

B.

Zelenou kartu posílá pojišťovna už před splatností pojistky.

hm*
hodnocení

0x

zelená linka 800: volající neplatí nic
bílé linky 840, 841, 848: účtují se nejméně 2 minuty, další impulsy jdou po minutách, cena 1,60 Kč za minutu
linka 842: jakési složité účtování
modrá linka 844: způsob účtování jako bílé linky, ale cena 1,19 Kč za minutu

Takto jsem to pochopil z ceníku Telecomu pro volání z pevné linky.

hodnocení

Dobrý den, děkuji vám všem a přeji hezké svátky. Peníze jsem dnes ráno poslala z účtu, asi jsme na to vážně zapomněli. Není to zase taková částka, aby se člověk mrskal. A je možné, že tu kartu máme proto, že přišla dopředu, už před platbou a na tu platbu jsme pak opravdu zapomněli. Snad už to bude v pořádku. :) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]