Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diskuze - 3. svetova - Cesi kamaradit s kym?

Od: amerus odpovědí: 31 změna:

Rekneme ze vypukne treti svetova valka - neslo by o nuklearni destrukci, spise by to byla jenom nova studena valka, pripadne by doslo k lokalnim potyckam tezke techniky na kontroverznich uzemich. Hlavnimi stranami by bylo NATO, tedy zapadni mocnosti na cele s USA spolecne se zapadni Evropou, a proti nim by jeli Rusi se spratelenymi asijskymi krajinami jako Uzbekistan. Ukrajina by se i navzdory soucasne krizi na usvitu valky sjednotila a pripojila temer jednohlasne k Rusku. Cina, Indie, a Latinska Amerika by zustali prevazne neutralne. Na Ceskou Republiku a bratri Slovaky by byl vyvijen natlak z obou stran na pripojeni se k jejim koalicim. Moznost neutrality by neexistovala.

Amerika by argumentovala tim ze jsme cleny NATO a za poslednich 20 let jsme se hodne priblizili k zapadu taky kulturne a filosoficky - na skolach se uz neucime rusky, ale anglicky jazyk, drtiva vetsina filmu a serialu v nasi televizi byla nakroucena Hollywoodem, sledujeme americke popove klipy, prenikaji k nam zapadni spolecnosti jako McDonalds nebo Starbucks, mnozi se ridi kulturnimi trendy vzniklymi na zapade - delame si selfies a davame je na instagram, pismenkujeme si a lajkujeme se na fejsbuku, strihame si vlasy "na Biebera" nebo "na lejdy Gagu", kluci si hraji na transformery, betmeny a hellboye a divky sni o tom ze se jednou stanou svetoznamymi celebritami jako Taylor Swift nebo Miley Cyrus, slavi se u nas kazdym rokem vic Halloween a treba se dockame i ceskeho Dne dikuvzdani i kdyz tezko rict za co a komy by se ten vdek vzdaval.
Na druhe strane Rusi by rekli ze jsme Slovane, a jelikoz vsichni Slovane jsou bratri, tak se mame pripojit k Rusku. S rusi jsme svazani historii, jazykem, tradicemi, geografii a taky krvi. S Amerikou nejsme svazani ani jednim z toho.

Jestli by skutecne doslo k takovehle situaci, a pri predpokladu ze ani jedna ze stran by nevedla vylozene nespravedlivou valku (zadna invaze, zradny utok, genocida...) a k vyhroceni by doslo vzajemne obema stranami:
1. S kym by bylo podle vas pro Ceskou Republiku v tomhle konflikte rozumnejsi spratelit se?
2. Nehlede na to co by bylo z objektivniho hlediska pro krajinu vyhodnejsi, jake je vase osobni presvedceni - sympatizovali by jste vnitrne spis s Amerikou nebo s Ruskem?
3. Jelikoz ruzne generace byli ovlyvneny zapadem nebo vychodem do vetsi nebo mensi miry, je take relevantni k teto diskuzi otazka vaseho veku - kolik vam je let, nebo do jake generacni kategorie priblizne patrite?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amadeus*
hodnocení

0x

Rusove jsou mi svou mentalitou zhruba stejne vzdaleni jako islamsti fanatici. Nedokazu si predstavit konflikt, ve kterem bych se stavel na stranu Ruska. Americka kultura se mi v mnoha ohledech nelibi, ale rozhodne se jedna o mensi zlo. Historie nam jasne ukazala, jak "bratrsti" Rusove jsou, tradice, jazyk, geografie a krev opravdu nic neznamenaji (a navic toho v ani jedne z techto kategorii moc nesdilime).

Kdyby se, nedejboze, dala CR na stranu Ruska a k valce doslo, zcela jiste bych bojoval i proti vlastnim "krajanum". Ja bych nesel do valky za narod, ale za idealy... a to az pri posledni instanci. Do jake vekove skupiny patrim? 20-30 let

junkers*
hodnocení

0x

1) s Rusama - mají plyn

2) s Ruskem - dodávají nám plyn.

3) 20 - 30 let.

hodnocení

0x
1) Rusko? USA? Ne diky , to tadeji k nemcum , nyni jsou na luxusni urovni
2) Kdyz musim rict tak radeji teda to Rusko.
3)20-30

zztop*
hodnocení

0x

1. Je období kdy lezeme do prdele amíkům takže američani

2. Já teda s Ruskem

3. Nad 30, ale jen mírně.

nejsemrus
hodnocení

0x

1 - s Ruskem.

2 - s Ruskem

3 - 30-40

Jazyková podobnost, obrovská země, trh není přesycen, velké možnosti odbytu našich výrobků, tradice z doby "Made in Czechoslovakia" naštěstí ještě není úplně zapomenutá.

(tohle jsme za havlyjády a klausyjády zahodili...)

Ovce se cpou komercí a poklonkují Západu pro který jsme stejně jen ksindl a levná pracovní síla

Západ se na nás vy*ere, udělal to jednou v 1938, udělá to podruhý. nevěřím že ne.

Otázkou je zda se na nás nevy*ere i Rusko když jsme se na něj po plyšáku takhle vy*rali. Takové věci se moc nezapomínají...

(Ale v podstatě je to jedno, stejně dáme komukoliv, to je naše největší tradice.*blee*)

doplněno 30.12.14 09:23:

A opačně - suroviny jsme měli tak nějak za hubičku (dvojitý Brežněv *pusa*) - ropa, zemní plyn, jaderné palivo..

Diskuze - 3. svetova - Cesi kamaradit s kym?
zztop*

To je tak roztomiloučká fotečka. Tuli tuli :-D

amadeus*

Zapad by se na nas s nejvyssi pravdepodobnosti vysral, pokud by se neukazalo, ze se vyplati za nas bojovat. Rusove, ti nikdy... ti by nam opet prisli diktovat svou zvracenou moralky a politiku jako v 68. Nechapu, jak je mozne, ze by se po tom, co si s nimi CR (a my jsme na tom byli jeste dobre) a dalsi zeme pod jejich nadvladou zazili, jeste nekdo byl ochoten pridat na jejich stranu...

Svou zvrácenou morálku a politiku nám cpali Rusové, Ukrajinci nebo Židé?

doplněno 30.12.14 18:21:

Brežněv byl Ukrajinec, Chruščov byl Ukrajinec (Džugašvili Gruzín), v první sovětské vládě byl jen jeden Rus - Lunačarskij a dlouho nevydržel.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Hm těžká otázka.

1-nejrozumnější by byla neutralita,ale tu tazatel vyloučil. takže asi v NATO, jelikož jsme v jeho alianci a tudíž nám z toho plynou jisté povinnosti.

2- osobně-Rusko.

3-37let

majsterjoe*
hodnocení

0x

1. nevím, myslím že patříme k NATU, tak musíme snima. Na druhou stranu nevím proč se někde cpát, na levo nebo na pravo. Měl by snad někdo válčit snáma? Musíme se vůbec zůčastnit válečného konfliktu?

2. S Ruskem. Je to jednoduche.

3. 25-30

bambula*
hodnocení

0x

Se Švejkem, máme dlouholetou tradici pokaždé někomu papouškovat vlést do zadku , je mi 26 a žádný ismus nemám rád

jirka3421
hodnocení

0x

Z Ruska nepřišlo nikdy nic dobrého, je to národ, který v podstatě nic neumí. O čem si řeknete , že je to "ruský a kvalitní" je něco, co když jdete koupit, chcete vyloženě výrobek z Ruska nebo se mu vyhnete obloukem? Ano, Rusáci dělaj vodku, ale to bych nepovažoval za něco , co by zasloužilo úctu.

Dřív měli rusové velký spisovatele, skladatele...Ale to zabili komunisti, ted je to buranská, nekulturní země, která by ráda aby byla ve světě braná jako velmoc.Kdyby neměli plyn, tak by tam žrali trávu.

Bylo by podle Vás rozumný postavit se na stranu někoho, kdo nás tady 21 let okupoval, potlačoval naší svobodu a 40 let nám diktoval (skrz ty šašky, co sloužili jako jejich loutky) , jak máme žit?

Češi , kteří se dneska staví na stranu Ruska jsou buď nevzdělaní, nebo si absolutně neváží vlastního národa.Podívejte na Poláky.Rusáci jim v historii nadělali tolik prasáren a Poláci jsou tak hrdí, že je nenávidí a dávají jim to najevo.To jen Češi si rádi nechají kálet na hlavu

Z Ruska přišla svoboda panáčku. Jinak z nás bylo krmení pro patagonské tučňáky.

jirka3421

To jsem čekal. A kterou svobodu myslíte? Tu svobodu co nám přijeli vnutit v 68? Asi myslíte tu v 45.Ta ovšem nepřišla jen z Ruska, přišla i z USA a VB. A primárním cílem Ruska nebylo nás osvobodit, ale porazit vlastního velkého nepřítele, který se shodou okolností nacházel na našem území. Toho nepřítele, se kterým se rusáci sami pakovali, kamarádili a spolčovali v době, kdy nás zabíral a připravoval nás o svobodu. Polsko si s tím velkým nepřitelem dokonce kamarádsky naporcovali.

Svoboda, která přišla v podobě ožralých mužiků, z nichž mnozí znásilňovali a rabovali.Svoboda, která se za tři roky na čtyřicet let změnila v nesvobodu, politické procesy, cenzuru, justiční vraždy a v 21 let trvající okupaci.

Tuhle svobodu myslíte, panáčku?

Já jsem to taky čekal. Samosebou, že se tu i Váš blábol musel objevit. Je to v pořádku. Vyskytují se různí úchylové.

jirka3421

Ano, ano :) Tohle je přesně to, co rusofilové umí. Argumenty žádné, ale urážky to by jim šlo :) Děkuji, že jste se takhle odkopal a tím dokázal, že mám pravdu.

Komentoval jsem to, že jste tu jednoznačně statisticky na okraji Gaussovy křivky.

jirka4321

To, že jsem tu na okraji té křivky beru spíš jako plus, když vidím, jaký názory tu převládají.

Nicméně, na jaké části té křivky jsem je úplně nepodstatné.Podstatné je to, že místo slušné diskuze a argumentace, jste na můj příspěvek odpověděl blbostí, kde jste mě nazval úchylem a v podstatě jste tím dokázal, že nevíte co říct. Nemáte argumenty, ale přesto máte potřebu něco napsat. Musím říct, že už jsem se setkal i s lepšími zastánci Ruska než jste vy.Někteří uměli slušně diskutovat a ti co to neuměli, alespoň vydrželi déle než začali urážet.Zapracujte na sobě.

Urážíte lidi, kteří pro nás udělali víc, než Vy, račte prominout. Můžete tak nejvýš sedět a šoupat nohama a nevyprávět, co kdy přišlo z Ruska.

bambula*

Dovolím si připomínku se skopčáky v roce 38 a následnou okupací se na nás podepsala Anglie a Francie, Československo, Polsko, Maďarsko bylo rozděleno a přiděleno v Jaltě v roce 45 za dohody Stalina, Roselvelta, Churchila a Francouského kašpara

jirka3421:

to určitě nemyslíš vážně? *smich* smich* *smich*

docela jsi mne nadzvedl a nemám jiných slov než tě nazvat debilem a na tvrdo, kde by jsi byl nebýt obětí rudé armády za druhé světové války? A jen se zamysli nad jejich kosmickým výzkumem, nemít amíci Brauna, tak by jen tiše čuměli, prečti si nebo najdi si něco o nadzvukovém letadle Concorde vs. Tu-144, něco o výzkumech laserů atd. atd.

Omlouvám se za použití slova debil, ale můj otec byl vetrán 2. světové války a leccos znám z první ruky.

majsterjoe*

Dnes je proste moderni na sovety plivat. Bez duvodu.

jirka3421

Nápodobně :) S podlidma vaseho typu nema smysl debatovat

jirka3421

Bezduvodne?:) Aha, vy jste presne ten typ o kterym sem psal nahore - "nechate si sr.at" na hlavu a jeste tem , co vam na ni se.rou, budete lezt do zadku

majsterjoe*

myslíte američany?

Když už jsme u těch debilů, tak já si docela myslím, že jen opravdový debil si může myslet, že nás svaz přijel osvobodit z bratrské lásky. Naopak, měli dost naspěch aby v Berlíně a potažmo i u nás byli dřív než Američané, mimochodem Praha mohla být osvobozena dříve, kdyby postup Američanů nebyl po dohodě s Rusy zastaven, ani naše západní letka nebyla vpuštěna do našeho vzdušného prostoru se stupidním odůvodněním, že by se letadla nemusela vzájemně poznat. A co nám naše spojenectví přineslo po válce mi také nějak uniká, snad to, že jsme nemohli vyrábět to včem jsme byli dobří, protože něco podobného již dělali nebo vyvíjeli Rusové, možná některé naše výrobky které jsme mohli laskavě vyvážet pod značkou USSR, dokonce když se vezla potravinová pomoc do Polska, tak se brambory sypaly do pytlů s Ruskou značkou.

shermen
hodnocení

0x

Rusáci by nás nikdy neosvobodily,kdyby je Němci nenapadli.Měli spolu pakt o neútočení.Když je vyhnali z Ruska,tak potom to bylo o nadvládu v Evropě.Když byli soudruzi tak uvědomělí,tak proč nepomohli Waršavě,stáli před městem a čekali až jich Němci pobijou co nejvíc.Ale to už je debata pro historiky.

nejsemrus
hodnocení

0x

jirka3421 a amadeus: A kdopak je sem pozval? Dokonce se i podepsali...a nebyli to Rusové

just.wz.cz/...

Diskuze - 3. svetova - Cesi kamaradit s kym? #2
jirka3421
Viz co sem psal výše: "Bylo by podle Vás rozumný postavit se na stranu někoho, kdo nás tady 21 let okupoval, potlačoval naší svobodu a 40 let nám diktoval (skrz ty šašky, co sloužili jako jejich loutky) , jak máme žit?"Tihle vlastizrádci jsou přesně ti šašci, co sem o nich psal.To jste si tenhle příspěvek mohl ušetřit, ačkoliv velmi oceňuju, že se narozdíl od soudruhů nahoře snažíte nějak argumentovat.To váš šlechtí

21 let okupoval? A jak se to projevilo? Spousta našich občanů s nimi obchodovalo a pro ostatní to nemělo nejmenší vliv *smich*

nejsem si vědom, že by někdo z těch "okupantů" potlačoval mojí svobodu. To dělala naše tehdejší vláda, a vojska varšavské smlouvy taky pozvala naše vláda co byla tehdy u moci a naši západní sousedi jen přihlíželi. Tak jako budou přihlížet vždy pokud z nás nic nekápne.

OKUPACE VYPADÁ JINAK.

Ale to vám mediálním zblblýkům těžko někdo vysvětlí :-D

nejsemrus

slíbili jsme si velkou lásku na věčné časy a nikdy jinak a najednou jsme nevěrníci?

Naší rodině a příbuzenstvu přinesli nesvobodu pokud vím Němci.

Diskuze - 3. svetova - Cesi kamaradit s kym? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]