Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obor cukrář nebo kynologie

Od: klarasob odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat,najde se v dnešní době práce za slušné peníze v oboru cukrář? Rozhoduji se kam jít,tohle mě akorát vrtá hlavou :).. Nebo je lepší kynologie? Bavilo by mě pracovat v útulku,ale nevím,jaký je tam plat... Poradíte mi? :D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Klárko, v útulku jsou podminimální platy a většinou tam dělají i dobrovolníci a zadarmo. Navíc je to velice náročná práce nejen s problémovými psy, ale hlavně s lidmi, takže hodně stresu. Pokud to se psy dobře umíš, mohla bys vést výcvik, mít agility skupinu, pracovat v petshopu, ale na to všechno ten obor ani nepotřebuješ. Je to lepší mít jako koníčka, než to studovat.

O oboru cukrář mám též pochyby, že by se tam daly vydělat slušné peníze. Musela bys být excelentní originální tvůrkyně naprosto nevídaných dortů, která by dělala sama na sebe, v tom oboru je dost konkurence.

Pokud si chceš vydělat slušné peníze, znamená to mnoho let se učit, umět jednat i s lidmi a též být schopna se v konkurenci prosadit a to je jen špička těch nejlepších.

Nemáš ještě nějaký jiný nápad, co by tě bavilo?

doplněno 30.12.14 00:01:

No vida, babakan má info přímo od pramene a snad ti řekne víc. :) Třeba jednou budeš u jeho paní jako učednice. :)

A určitě je i pravda, že tu kynologii můžeš dělat jako koníček, nebo si tím přivydělávat k cukrářce. Určitě je to lepší varianta na uživení než kynologie.

klarasob
hodnocení

Plat bych si představovala tak od 12 000,to by myslím v oboru cukrář šlo.Opravdu mě nic jiného nezaujalo,přemýšlela jsem už asi 2 roky a furt mě nic jiného nenapadlo :).

barbakan*
hodnocení

0x

Pokud tě baví kynologie, plat není podstatný, ale tento koníček můžeš provozovat i při práci cukrářky. Když budeš šikovná, dá se vydělat vice než si myslíš, ale záleží na praxi, dovednosti a hlavně na poptávce. Manželka peče a vím o čem píši.

klarasob
31.12.14 00:30
hodnocení

Děkuji :).

lidus*
hodnocení

0x

Netuším kolik je vám roků ale myslela bych, že chceš-li pracovat v útulku, minimálně 3x za rok tam zajdeš, chceš-li být cukrářka pomáháš mamince péct a lecos už zvládneš sama. Zamyslete se co chcete od života (12 000? nic moc), jaké jsou vaše výsledky na ZŠ, kydat hnůj to může i analfabet (sorry sama mám zemědělskou), v domě mám kluka co je vyučený cukrář, živí se prodejem pizzy a peče dorty, není až tak velký zájem aby ho to uživilo. Omlouvám se, to tykání, vykání mi tu dělá stále problémy.

klarasob
hodnocení

Je mi 15 let (takže rozhodnout bych se už konečně měla),má matka vydělává 10 000,otec 12 000.. a taky žijí :). V dnešní době vydělat slušné peníze jde celkem těžko.Obor mě baví,jen netuším,jestli bych někde našla práci v tomto oboru za těch alespoň 12 000.

buss
hodnocení

0x

Jde o to být v oboru dobrý, lepší, nejlepší. Jak budeš dobrá v útulku? Nebo si zřídit vlastní a škemrat o dotace. Co tak psy jako hobby? Proč hledat práci, když můžeš PODNIKAT a vydělat majlant, když budeš dobrá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]