Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat,najde se v dnešní době práce za slušné peníze v oboru cukrář? Rozhoduji se kam jít,tohle mě akorát vrtá hlavou .. Nebo je lepší kynologie? Bavilo by mě pracovat v útulku,ale nevím,jaký je tam plat... Poradíte mi? :D
Klárko, v útulku jsou podminimální platy a většinou tam dělají i dobrovolníci a zadarmo. Navíc je to velice náročná práce nejen s problémovými psy, ale hlavně s lidmi, takže hodně stresu. Pokud to se psy dobře umíš, mohla bys vést výcvik, mít agility skupinu, pracovat v petshopu, ale na to všechno ten obor ani nepotřebuješ. Je to lepší mít jako koníčka, než to studovat.
O oboru cukrář mám též pochyby, že by se tam daly vydělat slušné peníze. Musela bys být excelentní originální tvůrkyně naprosto nevídaných dortů, která by dělala sama na sebe, v tom oboru je dost konkurence.
Pokud si chceš vydělat slušné peníze, znamená to mnoho let se učit, umět jednat i s lidmi a též být schopna se v konkurenci prosadit a to je jen špička těch nejlepších.
Nemáš ještě nějaký jiný nápad, co by tě bavilo?
doplněno 30.12.14 00:01:No vida, babakan má info přímo od pramene a snad ti řekne víc. Třeba jednou budeš u jeho paní jako učednice.
A určitě je i pravda, že tu kynologii můžeš dělat jako koníček, nebo si tím přivydělávat k cukrářce. Určitě je to lepší varianta na uživení než kynologie.
Netuším kolik je vám roků ale myslela bych, že chceš-li pracovat v útulku, minimálně 3x za rok tam zajdeš, chceš-li být cukrářka pomáháš mamince péct a lecos už zvládneš sama. Zamyslete se co chcete od života (12 000? nic moc), jaké jsou vaše výsledky na ZŠ, kydat hnůj to může i analfabet (sorry sama mám zemědělskou), v domě mám kluka co je vyučený cukrář, živí se prodejem pizzy a peče dorty, není až tak velký zájem aby ho to uživilo. Omlouvám se, to tykání, vykání mi tu dělá stále problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.