Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké boty na zimu?

Od: mmm* odpovědí: 11 změna:

Ráda nosím sportovní boty, takže většinou chodím v trekových. Naposledy jsem si koupila pěkný softshelky. Teď v zimě moc nekloužou, ale je v nich ukrutná zima už když je třeba jen 5 st. Když je pod nulou, tak jsem to ani nezkoušela. Ty předtím byli sice teplejší, ale zas moc klouzali. Poradíte nějaký nízký, protože nemám ráda kotníkový a vyšší, který by zahřáli a zvládli by i ledovku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi takhle, na monitoru nemá cenu radit. Je potřeba vydat se do většího shopin parku, kde jsou prodejny s obuví a v každém sportu a téměř v každém obchůdku boty jsou. Koukneš, osaháš, vyzkouišíš, zkonzultuješ s peněženkou. A třeba vedle budou tytéž, jen od jiné značky, levnější. Asi to jinak nepůjde. :-D

doplněno 30.12.14 10:59:

Dejavu, to je krásné počteníčko. Také jsem něco podobného zažila. 2x. :-D

dejavu*
hodnocení

0x

Doufat, že se v zimě zahřeješ v nějakých nízkých sportovních botách, co ti nesahají ani po kotník, je značně naivní. Uvidíš sama, až budeš domů chodit s promočenýma nohama. V zimě to chce vyšší, kožené boty, pokud máš mít nohu v teple, pokud možno polstrované. Aby neklouzaly, musí mit nějaký vzorek, ne být úplně hladké.

Na toto téma jsem hovořila marně s dcerou v pubertě, která odmítala v zimě zout conversky. (Protože správný hiphoper nemůže nosit nic jiného, protože kozačky jsou trapné, protože válenky jsou trapné, protože se v tom cítí jako yetti, protože co by tomu řekly holky, protože se v tom prostě necejtí, protože jsem stará a ničemu nerozumím, protože prostě proto, no atd.) :-D

Nakonec ji donutily závěje, ale zas to ze sebe shodila, jakmile sníh opadl a nazula ty příšerné plátěnky, které mi pily krev (ať byly sebedražší, vždy se do půl roku rozdrbaly vzadu na Achillovce a vypadala jako Zilvarovo dítě z chudobince a když si koupila nové, vždy to byly jen takovéhle, jen v jiném barevném vydání). :-D Jsem ráda, že toto období už pominulo. Má dvoje kozačky, jedny takové vysoké jezdecké, bez podpatku, druhé s podpatkem nad kotník. Ty vysoké si včera celkem rozumně vzala na Silvestra do Paříže, když odjížděla a viděla, že sněží, ač tam původně chtěla honit vodu v nějakých frajerských botkách jiného typu. Asi máme pubertu za sebou, hurá. :-D

mmm*
hodnocení

Když jsem byla mladá, tak jsem si takový boty kupovala. Nízký, teplý, neklouzavý. Příjde mi, že teď už to takový není. Kozačky mám taky, ale nerada je nosím.

hodnocení

0x
Je to o tom kde zijes , ja ziju ve meste , chodim v 95% po odhrnute ulici , pak jen pred barak do auta ☺:) takze jsem si sehnal zateplene a nepromokave tenisky a paradicka :) prece jen se v tom lepe chodi pro me , nejsou to zadne snehule a hlavne se v tom ridi lepe nez v nakych grosse baganech :) je neco jineho zit nekde u hor , cekat na autobus na zastavce a jezdit autem , bydlet ve meste :)

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.! Jako chlapovi, mi stačí troje boty a gumáky na zahradu, když prší. *smich*

Ovšem své kopýtka mám rád, jelikož si uvědomuju, že by mě měly donést až do rakve.

To v tom lepším případě. Pokud jim nebudu věnovat náležitou péči, pak do té rakve dojedu na vozíku.

Boty vybírám pouze kožené a kvalitní. Nakupuji už jen výhradně v Canisu. www.canis.cz

Stojí kolem tisícovky a vydrží roky, když se o ně člověk stará.

Poslední boty mi vydržely pět let, než praskla podrážka a to chodím opravdu hodně. A zdaleka nejen po městě.!

Pečujte o své nohy a ony se Vám odvděčí. Ne že budete ve sněhu trajdat v teniskách, byť tím budete "INN". *zed*

Na nízké nezateplené boty zapomeňte. Teď mám třeba tyto.

eshop.canis.cz/...

Pokud budu jezdit autem do prace , do obchodu a vse mam kousek tak staci uplne v poho zateplene tenisky :)

Mě by strašně zajímala jedna věc u lidí, kteří nosí jen ty "zateplené tenisky". To prostě vůbec nechodíte v zimě ven? Jakože kromě přechodu do auta nebo do nejbližšího obchodu se po několik měsíců nedostanete vůbec ven? Nebo mi někde něco uniká?

Chodim ven , proc? Je teplo i minus 15stupnu uplne v poho. Nechapu tvuj dotaz , na chodniku neni po kolena snehu :) to mam nosit snehule bo je snih na chodniku par mm?
mmm*
hodnocení

Měla jsem podobný a byli těžký. A taky mi vadí ten zpevněnej kotník.

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, mám pracovní boty Prabos, kožené, vyztužená špice, protiskluzový vzorek, výška nad kotník. Na pohled nejsou rozeznat od "normálních"zimních bot, jsou teploučké. Na chození v marastu po ulici bohatě stačí.

Do závějí, na vycházky apod. mám zimní boty od Loap, konkrétně tyto sportaoutdoor.cz/... , hodně teplé, dostatečně vysoké a jazyk je spojený s botou až nahoru, takže opravdu sníh, vlhkost ani zimu dovnitř nepustí.:)

doplněno 02.01.15 00:50:

Kloužou tak nějak normálně, na ledu nedrží žádné boty, ale o dost méně, než tenisky nebo trekové boty, co mám. Držely mi docela i na sněhu, a když je fakt ledovka, tak mám zespodu háčky jako tady static.prozeny.cz/... .

mmm*
hodnocení

A nekloužou ty Loapy? Já mám Ice bug, který byli hodně drahý a údajně nemají klouzat, ale nosit se nedají. Jen, když je sucho. Jsou v mokru na zabití.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]