Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis bez přesné adresy

Od: freade* odpovědí: 11 změna:

Lze odeslat dopis bez udání ulice když nevím kde dotičný člověk přesně bydlí?
PS:nebála bych se toho že by v tom ,,městě" bylo víclidí tohoto jména(je opravdu neobvyklé) :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Na 99,9% se Vám vrátí zpět. Kde mají pána pošťáci asi hledat,když neví ulici, natož č.p.?:) Pokud je to nezvyklé jméno, zkuste telefonní seznam nebo vysondovat přes někoho, kdo bydlí poblíž.

mjester

mně přišel dopis, který mi nebyl adresován. Ale poznala jsem, že se jedná o sousedy v ulici vedle. Takže jsem jim to tam hodila. Místní se většinou znají a mohou si chybně doručené dopisy "přeposlat".

hop®
hodnocení

0x

No, v Praze by to asi neprošlo, ale na vesnici či v menším městě bych to možná risknul. A napište tam i zpětnou adresu, zjistíte jestli byl dopis doručen - jinak se vrátí. Také jde o to, jak často dotyčný člověk dostává poštovní zásilky, mě by už nenašli ani v ulici...

doplněno 03.04.12 20:08:

... pod mým pravým jménem. Jako Hopovi by mi to asi přišlo, možná to zkusím otestovat... *smich*

freade*
hodnocení

Žije tam asi 10 000 obyvatel a to možná ještě přehánim..

atreus*
hodnocení

0x

Jestli je tam 10 000 obyvatel, tak nevidím šanci na doručení.

Pokud je jméno neobvyklé, zkusila jste ho najít na internetu (ARES, telefonní seznam, Google, ...)?

freade*
hodnocení

zkoušela jsem Ares..adresa obecní úřad.

Tak já aktuálně žiju v Hlinsku - městě o 11 000 hlavách a pokaždé jsem dopis označený jen mým jménem a městem dostal. Možná i proto, že podle webu kdejsme.cz/... jsme tu mého jména jen tři - já, můj otec a můj syn.

Dokonce to tak fungovalo i když jsem bydlel v Kroměříži, což je město o 30 000 lidí. Zřejmě to bude záviset na pošťácích, většina lidí na ně nadává, já naopak chválím.

hop®

Promone, to jsou bomba stránky! :)

Zjistil jsem, že od jednoho (konkrétního) příjmení jsou v ČR pouze 4 lidé. Jsou to tři bráchové, které znám (trošku jsem je v jejich dětství vychovával) a jeden (Petrův) mladej synátor!

*palec**palec**palec*

hodnocení

0x

Adresa:

Na okraji pralesa

na pobřeží tlustých hadů.

Ale je fakt, že někdy dojde dopis s naprosto neuvěřitelnou adresou, tak proč to nezkusit. Pokud se ovšem nejedná o nějaký důležitý dopis na kterým záleží. To bych si asi řádně rozmyslel.

hodnocení

0x

Jde to. Stačí jméno a příjmení, správná pošta (město a směrovací číslo) a je slušná pravděpodobnost, že dojde.

Známý pošťák mi říkal, že si ráno ve velké společné místnosti rovnají poštu (podle ulic, jak ji budou roznášet) a u dopisů, které nemají přesnou adresu, tak vedoucí vyvolává jména a pošťáci své lidi znají, tak se o to hlásí.

Nám pravidelně chodí pohledy kde je jméno, správné směrovací číslo a místo města jen městská část a vždycky dojde *hej*

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud má dotyčná osoba opravdu zvláštní jméno, tak dopis zřejmě dojde. Ale i při neobvyklém jméně tam můžou bydlet dvě osoby a nemusí mít spolu nic společného.

Nevíte něco konkrétního k té osobě? Třeba, že nosí klobouk, nebo má vousy. Klidně to na obálku napište, i takové dopisy doručujeme. Také se může stát, že stálý doručovatel bude chybět a zastupující pracovník /nebo může být i nový/ to nemusí při vyvolání podchytit.

Podívejte se i jak Vám radí Promon na web ,,kdejsme,,.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]