Nejste přihlášen/a.
Lze odeslat dopis bez udání ulice když nevím kde dotičný člověk přesně bydlí?
PS:nebála bych se toho že by v tom ,,městě" bylo víclidí tohoto jména(je opravdu neobvyklé)
Na 99,9% se Vám vrátí zpět. Kde mají pána pošťáci asi hledat,když neví ulici, natož č.p.? Pokud je to nezvyklé jméno, zkuste telefonní seznam nebo vysondovat přes někoho, kdo bydlí poblíž.
No, v Praze by to asi neprošlo, ale na vesnici či v menším městě bych to možná risknul. A napište tam i zpětnou adresu, zjistíte jestli byl dopis doručen - jinak se vrátí. Také jde o to, jak často dotyčný člověk dostává poštovní zásilky, mě by už nenašli ani v ulici...
doplněno 03.04.12 20:08: ... pod mým pravým jménem. Jako Hopovi by mi to asi přišlo, možná to zkusím otestovat...
Jestli je tam 10 000 obyvatel, tak nevidím šanci na doručení.
Pokud je jméno neobvyklé, zkusila jste ho najít na internetu (ARES, telefonní seznam, Google, ...)?
Tak já aktuálně žiju v Hlinsku - městě o 11 000 hlavách a pokaždé jsem dopis označený jen mým jménem a městem dostal. Možná i proto, že podle webu kdejsme.cz/... jsme tu mého jména jen tři - já, můj otec a můj syn.
Dokonce to tak fungovalo i když jsem bydlel v Kroměříži, což je město o 30 000 lidí. Zřejmě to bude záviset na pošťácích, většina lidí na ně nadává, já naopak chválím.
Promone, to jsou bomba stránky!
Zjistil jsem, že od jednoho (konkrétního) příjmení jsou v ČR pouze 4 lidé. Jsou to tři bráchové, které znám (trošku jsem je v jejich dětství vychovával) a jeden (Petrův) mladej synátor!
Jde to. Stačí jméno a příjmení, správná pošta (město a směrovací číslo) a je slušná pravděpodobnost, že dojde.
Známý pošťák mi říkal, že si ráno ve velké společné místnosti rovnají poštu (podle ulic, jak ji budou roznášet) a u dopisů, které nemají přesnou adresu, tak vedoucí vyvolává jména a pošťáci své lidi znají, tak se o to hlásí.
Nám pravidelně chodí pohledy kde je jméno, správné směrovací číslo a místo města jen městská část a vždycky dojde
Pokud má dotyčná osoba opravdu zvláštní jméno, tak dopis zřejmě dojde. Ale i při neobvyklém jméně tam můžou bydlet dvě osoby a nemusí mít spolu nic společného.
Nevíte něco konkrétního k té osobě? Třeba, že nosí klobouk, nebo má vousy. Klidně to na obálku napište, i takové dopisy doručujeme. Také se může stát, že stálý doručovatel bude chybět a zastupující pracovník /nebo může být i nový/ to nemusí při vyvolání podchytit.
Podívejte se i jak Vám radí Promon na web ,,kdejsme,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.