Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosim, nevite nekdo, kdo je na teto byst? Nepamatujete ze skoly nebo je to nejaky politicky funkcionar? Na zadni strane je pouze 3 x ruske L - azbukou ллл. Dekuji za odpovedi.
Trochu jsem chledal v internetu, ale nic jsem nenašel. Není náhodou to jedno ruské L ruským D - Д což je tak trochu podobné do toho ruského L? Pokud ano tak by to mohl být nějaký Лев Давидович Ландау (Lev Davidovič Landau), ale to možná bude někdo jiný.
doplněno 29.12.14 11:17:Nechápu proč se mi místo závorky zobrazil ten smajlík. Asi nějaký nedostatek nebo chyba této poradny.
doplněno 30.12.14 11:07:" Je možné, že se objevil z nedostatku či chyby při vkládání textu autorem." To bych na 99,99% vyloučil jako nepravděpodobné. Spíše bych tipoval na to, že ruské písmeno Д je považované systémem této poradny jako dvojtečka, pomlčka atp. a v kombinaci se závorkou to mohlo vytvořit znak pro zobrazení smajlíku.
Jako první mě napadl Majakovskij. Po prohlížení Majakovského fotek už to ale vidím tak 50 : 50.
Iniciály na bustě se pravděpodobně nevztahují k zobrazené osobnosti. S největší pravděpodobností se jedná o osobitý podpis autora tohoto díla.
Zkuste se ještě jednou a pořádně podívat na bustu, jestli tam není ještě nějaký jiný popis než ta tři el. Zkuste bustu nadzvednout a podívat se ze spodu (opatrně, ať ji neupustíte nebo nerozbijete) nebo na vnitří stranu, pokud je dutá. Třeba popis tužkou na sádře nebo vyrytý do sádry, nebo pokud je bronzová tak někde jindy vyrytý.
Landau bol fyzik, nebude mať veľa bust. V pravo na jeho stránke je fotoportrét z dospelosti.
Podle srovnání busty a obrázků Landaua, hlavně z profilu, to na něj nevypadá. Tvar nosu je na bustě prohnutý dolů ale l.l. má na fotkách nos prohnutý nahoru. Též tvar rtů je jiný. Lev má horní ret přesahující spodní, kdežto na bystě má osoba horní ret menší, než spodní.
Bysta může představovat ne světově známou a uznávanou osobu. Nejlepší by bylo, aby popátral někdo v důchodu, kdo se zabýval životem, kulturou, politikou Sovětského Svazu - Ruska, tzv. rusofil.
Hodně fotek l. Landaua je na googlu, sice velké množství zepředu, ale pár jich najdete z profilu. Takže podle mne to není tatáž osoba.
doplněno 06.01.15 12:29:Slovo rusofil neberte prosím někdo v hanlivém smyslu, i když ho někdo v poslední době na politické scéně takto použil. Děkuji
doplněno 06.01.15 16:18:Celé foto z profilu Majakovského jsem sice nenašla, jenom částečné, ale podle ostře řezaných tváří, zřejmě v určitých fázích života a podle takového zarputilého výrazu, se též přikláním k Majakovskému. Na nových sochách jsou znaky dobře vidět, hlavně ten menší vrchní ret a nos prohnutý dolů a i ta podoba. Tak hlasuji také pro něj.
Spáchal sebevraždu velmi mladý, byla to tenkrát strašná doba, hlad, bída, revoluce, válka, udávání, nesvoboda.
Mohl by to být ruský a sovětský spisovatel Leonid Maksimovič LEONOV v mladších letech? Viz
findagrave.com/... portrét a hrob
cs.wikipedia.org/... - wikipedia, osobní údaje
visualrian.ru/... pár fotografií z různých dob
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.