Nejste přihlášen/a.
V seriálu Ulice, v prodejně pekárny, na postranní zdi, na poličce, mezi formami beránků a plechovkami od sušenek, je podivná, kovová věc. Vypadá jako drátěná, kulatá klec s dlouhou rukojetí. Odhadem 20cm v průměru. Lámu si hlavu, k čemu sloužila. Klikala jsem a hledala, abych otázku doplnila obrázkem, ale nemám trpělivost. Moc prosím o odpovědi na drátěnou, kovovou kulovitou věc na rukojeti, ne na umělecké hodnocení seriálu.
Hezký sněhový, mrazivý den
Na Ulici se nedívám. Ale můj děda byl pekař, měli pekařství a krám s potravinami. Vzpomínám, jak jsme likvidovali v roce 1968, 25 let po jeho smrti, různé stroje, pekárna se přestavěla na obytné místnosti.
Něco podobného jsem tam viděla. Drátěnou klec s dlouhým držadlem. Prý to bylo na smažení koblih. Doma je hospodyňka usmaží v rendlíku a vyndá špejlí. Ale když se dělalo třeba několik stovek koblih, nešlo to dělat po jedné, narovnalo se to prý do klece a teprve v ní smažilo. Když byl spodek červený, převrátilo se to celé neosmaženou stranou do omastku. A ta dlouhá rukojeť byla proto, aby se pekař nespálil, aby byl od horkého omastku pěkně daleko.
Nevím, zda je to ono, když není k dispozici žádný obrázek, ale na tuhle klec jsem si vzpomněla. Jaga.
Ale my to tedy měli větší. 20 cm v průměru, to by se tam moc koblih nevešlo. Asi to bude něco jiného.
Tak jsem to pracně vytípala a chtěla jsem zde napsat, že mne napadá jedině to smažení koblih, dělání preclíků a babajaga to potvrdila, to je dobře. Zajímalo by mne, kolik koblih se v tom asi naráz dalo udělat a jak velký hrnec s olejem byl na to potřeba. Kolik koblih takový pekař vlastně dělal denně a kolik na to spotřeboval oleje, Marcelo? Dovedla byste odhadnout?
Ještě pro zajímavost - stroj, ve kterém /.... za 110 000 z 2. ruky, nekupte to. Musí to být hlavně pochoutka to čistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.