Nejste přihlášen/a.
Zkuste se chlapi ukázat, zejména v odpovědi na otázku, kdo jak pomáháte manželkám, družkám, přítelkyním, matkám atd., atd. Pokud mohu mluvit za sebe, my jsme oba zaměstnaní, manželka zajištuje po "své linii" praní, žehlení, vaření, úklid a pod., já po své linii topení dřevem zpravidla ze samovýroby, , občas nádobí ( máme myčku) , občasné zametení, nebo spíše nepravidelné vysavačové úklidy celého domu ( sem-tam), údržbářské práce všeho druhu v RD. Do hospody nechodím, neb jsem si svoje odchodil "párkrát" před "padesátkou", nepiju, už nekouřím ( konec před 8 lety) pokud mám ráno volno ( mám neprav. prac dobu) , tak manželku odvezu do zaměstnání, předtím ji pomohu cestou s nákupem, po rozloučení si již skoro 40 let a min. 2 x denně dáváme pusu... Vychovali jsme 3 děti, máme 5 vnoučat. Naši mladí si pusy dávají snad jen v rychlíku, každý snad ví, jak asi často tímto rychlíkem jezdí... Na dovolenou jezdíme velmi málo, užíváme si doma na zahradě, kafíčko, relax, zahrádka a hlavně vnoučátka, ale nedávno jsme byli (3 r) s vnukem autem v Chorvatsku, odřídil jsem to non stop tam i pak zpět. Současnost večer - manželka seriálky, já internet, Prima zoom a čt24, nebo občas něco prodám či koupím (aukro), a pořád dokola..., podle sezonního období..
Zapojit se mohou i ženy, které budou vítány..
doplněno 13.01.15 20:04:Jo, snad nebude úplně blbé když doplním že z piva mám nejraději nealkoholický Birell, úplně ho miluji.. vypiju však 2-3 za měsíc, osobní rekord v pivech mám 5 piv asi v 18 letech..., víc jak 2 piva denně jsem už nevypil roky a roky..
doplněno 13.01.15 21:51:Neřekl jsem, že jsem zapřísáhlý obstinent, to v žádném případě není pravda a to ani náznakem, což znamená, že např. 1 x týdně navštívíme rodiče, s tchánem si dám pár štamprliček . zpravidla nejméně 3 a 1 pivo, druhé málokdy, děda nealko nepije a ani ho nemá, za to pivečko, to je jeho.. já vypiju dá se říci, co teče, ale jen příležitostně a nikdy ne sám. Nealko mi prostě chutná a hlavně, nejsem závisly na rozhodování, zda mohu jet či ne. NO a to vínko, asi na vánoce jsem ho jednou měl.., osobně jsem si víno nikdy v životě snad nekoupil, což neznamená, že ho příležitostně nebo vyjímečně nevypiju..
Nuz tedy... nepomaham vubec. Ziji po rozvodu sam, vsechno si taky udelam sam. Moje byvala manzelka mne tedy asi dobre vycvicila (za co ji mnohokrat dekuji), kazdy kdo prijde na navstevu konstatuje, ze by se kterakoli hospodynka mohla stydet... Ze neni znat, ze by v domacnosti nezila zenska ... Akorat jednu vadu mam - ze nekdy vysavam i dvakrat denne.. vim to a pozoruji to na sobe. Snad to napravim a trochu zvolnim... ( ach jo, moje nabourane ego prave promlouvalo jak se tady chvalim ze? ) ehmmm
Kazdopadne, asi ta pusa u nas chybela a pak prisel rozvod... Nelituji, jedu si sam po svem. Ale je krasne, pokud se dva doplnuji, pomahaji si a maji se radi .. :D
Na televizi nekoukam - ani to doma nechci, internet na maily, linphone, obcas nejaka "cunarnicka" aukro a podobne servery ... :D Taky nepiju, nekourim, cvicim, medituji, posloucham hodne a rad muziku, palim svicky, vinne tycinky a tak ...
Mejte se krasne
Tak to jste zlatý manžel a vaše žena je určitě s vámi velmi spokojená . Hm, mně manžel nepomáhá, umí si moc hezky sedět, zatímco já kmitám. Co si sama neudělám, to nemám... I takto může vypadat manželství
eulalie chlapi se musí chválit a chválit.Za každou maličkost a pak rádi pomáhají.Já např.říkám-taťko ty umíš stejně vysávat líp jak já.Jak to děláš?
Nemám, bohužel, ani jednu, takže žádné ani nepomáhám.
doplněno 13.01.15 19:58:Pro @faithoncemore a možná další: Nejsem rozvedený.
doplněno 13.01.15 20:13:Pro @faithoncemore: Jé, nemusíte se omlouvat. Něco prostě přinesl život a něco zase naopak nepřinesl. Ta Vaše poznámka byla náhodou docela dobrá. A já to upřesnil ... snad jen proto, že kdyby to nějaká chtěla změnit, tak aby věděla, že mi ještě žádné manželství neztroskotalo.
Ale už by mohl napsat i někdo další, to je pravda ...
Hezky se nám to tady zvrhává tak šup - další rozvedení
pro @hm - omlouvám se, asi mé vtipkování bylo kapku nemístné - zapomněla jsem na všechny ostatní varianty a některé mohou být i třeba i smutné - to mi dochází až teď!... Tak přeji vše dobré a zdravím.
doplněno 13.01.15 21:22: pro @hm -Sanyo, tak si dejte večer s paní aspoň dvojku dobrýho vína, je to zdravé a zapřisáhlí abstinenti jsou podezřelí a taky že byste byli někdy večer spolu víte
Podle sezóny ..a jak mi teď práce dovolí...Od jara do podzimu dělám dřevo,to pomáhá žena mě...počítá se to i takhle?
Co se týče domácnosti,vysávám,meju nádobí,dělám s dětmi úkoly...jen neperu,vím,že se to "jen" strčí do pračky,ale já to prostě neumím tak dobře roztřídit jako žena.Snažím se pomáhat jak to jen jde a žena si nestěžuje (aspoň doufám),protože když sem pak na cestě,vím,že je na to všechno sama doma a vím,že kolikrát dělá i chlapský práce,takže pro mě jsou tyhle "ženský" práce samozřejmostí.
Kolego sanyo,
jsme na tom skoro stejně..
..my jsme oba zaměstnaní, manželka zajištuje po "své linii" praní, žehlení, vaření, úklid a pod., já po své linii topení dřevem zpravidla ze samovýroby na chalupě, v Pardubicích máme plyn , občas nádobí ( máme myčku) nesmím dávat a vyndávat nádobí z myčky , , údržbářské práce všeho druhu v RD, pokud manželka sdělí, toto je třeba spravit, vše mi spadne z ruky a okamžitě na to jdu a spravím, pokud to zvládnu, Do hospody nechodím jedině s manželkou a přáteli , neb jsem si svoje odchodil "párkrát" před "padesátkou", nepiju kořalku od roku 1995, už nekouřím ( konec před 10? lety).
Po rozloučení si již skoro 40 37let a měsíc a min. 2 x denně dáváme pusu... Vychovali jsme 3 2děti, máme 5 1 vnoučate.
Pak trošku rozdíl..
Na dovolenou jezdíme několik víkendů v roce po ČR, užíváme si doma na zahradě chalupě, kafíčko, relax, zahrádka a hlavně 10 měsíční první vnoučátko. Současnost večer - manželka seriálky, já internet a poradny, Prima zoom a čt24, čt 2, a pořád dokola..., podle sezonního období.. samostudium ohledně stavebnictví..
Pivo vypiju však 2-3 za týden, dle návštěv o víkendu, osobní rekord v pivech mám 6 piv za 24 asi v? letech..., víc jak 3 piva za den jsem už nevypil roky. Víno přiležitostně, max 2 skleničky za návštěvu.
Jelikož denně jezdím, nemůžu být ovíněn.
Hezký den všem.
Jsem s manželkou zatím jen cca 18 let (vč. "chození") a k charakteristice použiju váš text
-my jsme oba zaměstnaní, manželka zajištuje po "své linii" praní, žehlení, vaření, úklid a pod., já po své linii topení dřevem zpravidla ze samovýroby, často nádobí ( protože máme myčku), občasné zametení, nebo spíše nepravidelné vysavačové úklidy celého domu ( sem-tam), údržbářské práce všeho druhu v RD. Do hospody nechodím, neb jsem si svoje odchodil "párkrát" před "třicítkou", nepiju (jen příležitostně, záleží na počtu příležitostí), už nekouřím cca 14 let
Bojím se stavu:
večer - manželka seriálky, já internet, Prima zoom a čt24
Nějaký klid a čas pro sebe asi potřebujeme každý, ale to rozdělení večera vidím jako riziko krize manželství a snažím se být s ženou. Zvláště z důvodu směn, kdy se někdy vídáme jen ráno a v noci..
my jsme byli od dětství vedeni tak ať jsme schopni zaskočit za toho druhého. Bylo plno práce na baráku ale i na polích. Vše se ještě dělalo ručně, žádné stroje. Max. pomoc od souseda. Takže jsem zažil i mláceni klasickou mlátičkou a vše s tím spojené. Dětství nulové, jen práce. Co nám ale máma vždy říkala, že je důležité abychom si své partnery vycvičili před svatbou. A taky aby žena nedělala všechny práce sama a to samé i chlap. Ideální je rozdělení si práce a povinností. A úplně nejlepší pokud to čas dovolí, dělat práci spolu. Ono pak nebude druhá strana mudrovat že by to udělala jinak.
Co je ale důležité, nenechat se zcela zaslepit láskou. Druhá strana, hlavně ženy toho dokážou pěkně zneužít.
Jo jo mlátička, měli jsme ji ve stodole, táta ji tehdy prodal ( asi 1970) za 500,-Kč. Zbyl mi po ní pěknej ruční šroubovitej hevírek, který mám dnes ve starém majoru ( 1963)a nakonec možná, to bude i zetoráckej originál. Ale když jste to naznačil, zajímalo b y mne, kde je ta nejhlavnější příčina, že ti dnešní mladí nic nevydrží a hned se rozvádí..Sodoma Gomora
Jednu z příčin bych viděl v aktuálním trendu výchovy.
Já si nedovolil oponovat učiteli. Pár facek bylo vždy zatajeno - dostal jsem je právem. Kdybych to řekl, dostal bych ještě doma. Rodiče jsem viděl málokdy... většinou jen na poli nebo v lese při práci, kde jsem taky makal... A s radostí jsem pomáhal rodičům jak se dřevem, bramborama, ... než mne na pole dostali, trochu jsem asi křičel nebo fňukal, ale nakonec mne to bavilo.
Způsob výchovy, kdy např. v Anglii zavřou člověka, že křičí na své dítě, které ho nechce poslechnout... nebo nedej Bůh facka..- pak se tito mladí jen poflakují a rozbíjí vytrínky "ve jménu globalizace".
A rodiče tomu pomáhají se slovy "já si užít nemohl, jen ať si užívá", "nežeň se, užívej si mládí"... I ty rozvodové komise měly něco do sebe... , (ale vlastně ne, bylo to z dob KSČ, takže to bylo špatné... )
prostě je toho víc... a přitom vše začíná ve výchově ...
jmlc, souhlas.
Jednu z příčin bych viděl v aktuálním trendu výchovy.
a příklady táhnou. Trošku se vytahuji, ale moje děti, tedy synové jdou v mých šlápotech, ale děti kamaráda z dětství, který byl "rošťák" o nic se moc nevypráví slušně..
Mě doma řezali hadicí, páč pořád byla po ruce, hned nad hospodským dřezem na pročištění odpadů. Bydleli jsme v hospodě, proto ten odpor k chlastu.
doplněno 14.01.15 14:53:Honzíku, mám hodnou manželku, tedy nejlepší, a tak mám čas i na jiné poradny.
Ale tato poradna je č.1. (pro admina)
Milane kde bereš čas na to, být tak aktivní v poradně? Přesto, Tvé rady "palec nahoru". Asi to jako odpověď sem neptří, ale "sorry".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.