Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Začíná se mi asi dělat opar,ale v žádném případě ho nesmím dostat... ZA týden mám důležitou schůzi,a to si prostě nesmím dovolit,nevíte jak mu předejít?
Já jsem kdysi vyčetla, že nejlepší je meduňková tinktura a tak si ji každoročně vyrábím doma tak, že ostříhám meduňku a lístky zaliju vodkou. Nechám asi tři týdny louhovat a pak sliju. Pár kapek na vatu několikrát denně a je to zastaveno. Tinkturu určitě mají v prodejnách bylinek nebo zdravé výživy. Ale chce to prostě začít okamžitě. Jinak všechno odzkoušené se tak nějak vleče, takže i s hojením tak těch 14 dní. Výborné jsou náplasti, ale mastičky podle mě rozmokvávají a opar se ne a ne zahojit. Ale co mám odzkoušené já, to teba nepůsobí na druhé. Já mám sníženou imunitu a tak mě se všechno vleče dlouho.
Moje maminka vždycky vzala vatu a alpu, párkrát za den to silným stiskem "ničila" a do tří dnů měla strup a ten se jí hned vyloupl a bylo to.
Opar a zase opar. Opar vzniká i ze stresu, změna prostředí apod. Jakmile mně začne jen trochu pálit rty, hned vytáhnu z lednice mastičku( Herpesin ) a mažu rty. Je nutné při mazání oparu, používat tyčinky -(smotky na čištění uší a nosu dětí.) Když si totiž dáte mastičku na prst a potíráte si ret, kde máte opar, tak si prstem přenášíte opar, dál na rty. Na vatičku si dám trochu mastičky a potřu jen postižené místo, nebo místo, které mě pálí. Mazejte rty tak dlouho, jak vás budou pálit. Chce to jíst hodně vitamínu, hlavně C, pivovarské kvasnice, česnek cibuli. ![]()
Prevence oparů. Máte náchylnost k oparům a chcete ji minimalizovat? Vyhněte se potravinám, jako jsou čokoláda, želatina, celozrnné obilniny a ořechy. Obsahují látky, které fungují jako vyvolávací faktor.![]()
Odkazů dostanete asi hodně, ale třeba budete mít čas a podíváte se. Je zde nejen o oparu, jak vzniká, jaké jsou přínaky, ale také, jak tomu všemu předcházet.
Mně pomáhá mastička VECTAVIR. Je to ale taková pidimast, 5 g a stojí asi 300 Kč. Ale pomůže.
Jinak nechápu, proč na schůzi nepustí lidi s oparem. To stojí u dveří kontrola a posílá je pryč? Opar přece nevadí, snad se při schůzi nebudete líbat /tam by to vadilo/, hlavně si nezapomeňte doma příspěvek. Jaga.
,,kdo opar nechytl v dětském věku ,tak ho již nechytne. Při oslabení organismu se objeví,,ne pokaždé, ale většinou.
To je naprostý nesmysl, nezlobte se. Virus oparu může člověk chytit kdykoli během života a virus pak v latentní formě čeká... a čeká... na chvíli, kdy bude člověk oslabený.
No já ho chytla poprvé v 28 a od té doby ho mívám pravidelně třikrát do roka. Pomáhá mi při prvním svědění Vectavir, to mi ani nevyleze a i když už je ret oteklý i pak je léčba touto mastí rychlá. Nic jiného nepomáhá, opar je virus a taky se tak na něj musí. Zinkové masti a tak podobně jsou už jen na léčbu strupu, nikoli oparu jako takového. Takže kupte Vectavir, a mějte ho pořád doma ať je po ruce při prvním příznaku. Koupila jsem i Herpesin, ale ten mi tak nezbírá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.