Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Začíná se mi asi dělat opar,ale v žádném případě ho nesmím dostat... ZA týden mám důležitou schůzi,a to si prostě nesmím dovolit,nevíte jak mu předejít?
Já jsem kdysi vyčetla, že nejlepší je meduňková tinktura a tak si ji každoročně vyrábím doma tak, že ostříhám meduňku a lístky zaliju vodkou. Nechám asi tři týdny louhovat a pak sliju. Pár kapek na vatu několikrát denně a je to zastaveno. Tinkturu určitě mají v prodejnách bylinek nebo zdravé výživy. Ale chce to prostě začít okamžitě. Jinak všechno odzkoušené se tak nějak vleče, takže i s hojením tak těch 14 dní. Výborné jsou náplasti, ale mastičky podle mě rozmokvávají a opar se ne a ne zahojit. Ale co mám odzkoušené já, to teba nepůsobí na druhé. Já mám sníženou imunitu a tak mě se všechno vleče dlouho.
Moje maminka vždycky vzala vatu a alpu, párkrát za den to silným stiskem "ničila" a do tří dnů měla strup a ten se jí hned vyloupl a bylo to.
Opar a zase opar. Opar vzniká i ze stresu, změna prostředí apod. Jakmile mně začne jen trochu pálit rty, hned vytáhnu z lednice mastičku( Herpesin ) a mažu rty. Je nutné při mazání oparu, používat tyčinky -(smotky na čištění uší a nosu dětí.) Když si totiž dáte mastičku na prst a potíráte si ret, kde máte opar, tak si prstem přenášíte opar, dál na rty. Na vatičku si dám trochu mastičky a potřu jen postižené místo, nebo místo, které mě pálí. Mazejte rty tak dlouho, jak vás budou pálit. Chce to jíst hodně vitamínu, hlavně C, pivovarské kvasnice, česnek cibuli.
Prevence oparů. Máte náchylnost k oparům a chcete ji minimalizovat? Vyhněte se potravinám, jako jsou čokoláda, želatina, celozrnné obilniny a ořechy. Obsahují látky, které fungují jako vyvolávací faktor.
Odkazů dostanete asi hodně, ale třeba budete mít čas a podíváte se. Je zde nejen o oparu, jak vzniká, jaké jsou přínaky, ale také, jak tomu všemu předcházet.
Mně pomáhá mastička VECTAVIR. Je to ale taková pidimast, 5 g a stojí asi 300 Kč. Ale pomůže.
Jinak nechápu, proč na schůzi nepustí lidi s oparem. To stojí u dveří kontrola a posílá je pryč? Opar přece nevadí, snad se při schůzi nebudete líbat /tam by to vadilo/, hlavně si nezapomeňte doma příspěvek. Jaga.
,,kdo opar nechytl v dětském věku ,tak ho již nechytne. Při oslabení organismu se objeví,,ne pokaždé, ale většinou.
To je naprostý nesmysl, nezlobte se. Virus oparu může člověk chytit kdykoli během života a virus pak v latentní formě čeká... a čeká... na chvíli, kdy bude člověk oslabený.
No já ho chytla poprvé v 28 a od té doby ho mívám pravidelně třikrát do roka. Pomáhá mi při prvním svědění Vectavir, to mi ani nevyleze a i když už je ret oteklý i pak je léčba touto mastí rychlá. Nic jiného nepomáhá, opar je virus a taky se tak na něj musí. Zinkové masti a tak podobně jsou už jen na léčbu strupu, nikoli oparu jako takového. Takže kupte Vectavir, a mějte ho pořád doma ať je po ruce při prvním příznaku. Koupila jsem i Herpesin, ale ten mi tak nezbírá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.