Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se nenapálit při koupi tel. z bazaru?

Od: charvat29* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

píšu si s jedním pánem, co prodává celkem levně telefon, poslal by mi ho na dobírku nebo osobní převzetí (což z velké vzdálenosti bydlišť nejde) a chtěl bych vědět, jestli je nějaká možnost (smlouva) jak se nenechat napálit a nevyhodit peníze za nic?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak se nenechat napálit? Koupit si ho přes nějakého zprostředkovatele, který vám zaručí bezproblémový obchod a případné vymáhání peněz (např Aukro). Sice jsem zatím nikdy neměl problém s nákupem z inzerátů na internetu (sbazar, bazos...), kupoval jsem takhle i pár telefonů, ale člověk nikdy neví, zvlášť pokud by byl až podezřele levný.

Buď mu věřte nebo ne, to je na Vás.

buss
hodnocení

0x

A co se tak domluvit na zkoušce? A bude on věřit, že pak prachy přijdou? Prachy u notáře, dlužní úpis...

jak by mohly peníze nepřijít, když je to na dobírku? Pokud nezaplatí, tak balíček nedostane

buss

a co je mi po dobírce, já hovořím o koupi na zkoušku a domluvě. Jak zaplatí a je vadný je v háji a hádat se.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jediná šance je kupovat od prověřeného prodejce. Pokud kupuji od někoho, koho nemám možnost si prověřit, tak je riziko vždycky a vůbec nezáleží na způsobu platby. Je to o tom, jak velkou míru rizika jsem ochoten nést.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]