Nejste přihlášen/a.
uska: Například přechod na dobrý a osvědčený phpBB.
doplněno 13.01.15 16:51:zajda888: Pokud nějaké téma někoho nezajímá nebo se mu nelíbí tak snad nikdo ho nenutí aby ho četl.
doplněno 13.01.15 17:43:zajda888: Koho irituji dokola stejné názory ať jde na jinou poradnu nebo fórum a nevyhání odtud jiné. Pochybuji ale, že by jsi našel něco jiného kde by se neplácalo dokola stejné názory.
zcela s Vámi souhlasím, s tímto problémem jsem se tady už taky párkrát střetla, navíc mi založení nové otázky, otevírající už uzavřené téma bylo i vytýkáno - ale prosím - to jsem na otázku přišla pozdě, ale v tomto případě je téma stále aktuální, je to volná diskuse a lidé se potřebují "vykecat" - at už ze svých názorů, nebo z obav o budoucnost, takže se mi pravidlo 200 odpovědí taky nezdá v tomto případě zcela adekvátní. Ale s pravidly poradny asi nehneme, založme tedy otázku jinak formulovanou a bude klid. Zdravím. Marcela.
Navíc, pokud už nelze říct nic nového - otázka sama "vychcípe", proč ji tedy uzavírat. Připadá mi to jako cenzura.
doplněno 13.01.15 16:58:- ještě bych dodala - naše média taky omílají stejné téma do "zblbnutí" - na případu Bartošová se budou přiživovat ještě pár let !, pokud jej ovšem nezastíní muslimové, event. otázka další světové války - už se bije příliš moc zemí a příliš blízko - myslím, že u nás není člověka, který by k tomuto tématu neměl co říct.
"Navíc, pokud už nelze říct nic nového - otázka sama "vychcípe", proč ji tedy uzavírat. Připadá mi to jako cenzura." S tim naprosto souhlasím, ale některým lidém se to asi těžko dá vysvětlit.
Vlazy, ani jsem si toho nevšimla. Ale to nevadí, protože jsem už předtím založila novou otázku o tom samém, jmenuje se "organizovaný zločin - pokračování". Já tohle opatření nakonec i chápu. Kdyby si tuto otázku otevřel někdo nově příchozí, tak by stejně neměl sílu číst 200 příspěvků a tudíž by stejně nebyl v obraze. A abych se přiznala, já tu druhou otázku založila právě z tohoto důvodu. Už jsem se v tom sama začala ztrácet. takže kdo chce, může pokračovat ve druhé otázce. A kdo nechce, tak ať to nečte.
On vám snad admin vypípává nějaké odpovědi? Myslím že ne a přiznejme si, ve většině takových dlouhých "diskuzí" se dohadujou 2-3 lidi o tom, zda je sníh bílý či černý. Tahle poradna není diskuzní forum, mě se zdá 200 odpovědí zcela dostatečných.
nic ve zlém, ale proč tedy má tato poradna rubriku "volná diskuse" - to obyčejně bývá diskusní fórum, nebo dnes už ne?
přece Vás nikdo nenutí takovou nekonečnou diskusi vůbec otevírat - anebo Vás před ní musí "ochraňovat" Admin?
Ohneta, a jak víte, když to nečtete, že se tam dohadují dva tři lidi?
Já si totiž nevšimla, že byste se zrovna Vy nějak extra zapojil do diskuze, tudíž byste ani neměl, pokud byste to nesledoval jen jako čtenář, kdo a kolik lidí mezi sebou hovoří.
Suzy, a já někde psal, že to nečtu ? A svým příspěvkem jsem neměl namysli jen tu vaši otázku.
"mě se zdá 200 odpovědí zcela dostatečných." Zdát se ti může cokoliv, ale realita je trochu jiná. Je docela dost různých fór de není nic neobvyklého, že některé diskuze mají i několik tisíc příspěvku a diskutuje se v ních i několik let. Pokud je o čem diskutovat a o diskuzi je zájem tak proč ji nesmyslně a násilně ukončovat když k tomu není žáden vážný důvod.
Tak admin k tomu asi nějaký důvod má, když to zavedl, tuším že to kdysi vysvětloval zabíráním místa v databázi nebo co. Je pravda, že zrovna tohle téma se zaplnilo rychle, u jiných otázek to trvá déle. No teď si říkám, že by se na požádání mohli poskytovat vyjímky, zrovna u tohohle aktuálního tématu by se třeba hodila.
doplněno 13.01.15 18:59:Hele, ten důvod přesně nevím, to objasní snad admin. Na téhle poradně je xxx lidí a je jasné, že se admin nemůže zavděčit všem. Ptáš se proč vyjímky, třeba z kompromisu?
ohneta: I když admin k tomu možná nějaký důvod má tak si myslím, že je to asi ne příliš smyslný důvod. Pokud by se jednalo o místo v databázi tak pak by asi bylo na zvážení jestli má vůbec smysl provozovat takovou poradnu kde denně asi přibude několik stovek nových příspěvků nebo možná i více. Proč zrovna na toto dělat nějaké výjimky a to ještě na požádání? To by snad mělo být samozřejmosti, že diskuze pokračuje tak dlouho až o ni přestané být zájem a lidí do ní přestanou přispívat.
doplněno 13.01.15 21:02:"Ptáš se proč vyjímky, třeba z kompromisu?" Zde k žádným vyjímkám ani kompromisům ale není dostatečný důvod tak proč něco takového? Pokud by měl být k tomu důvod těch nesmyslných 200 příspěvků tak proč raději nezrušit tento nesmysl?
ohneta - trvám na tom, že neplodné nekonečné diskuse samy "vychcípají", takže těch pár příspěvků navíc nemůže databázi zaplnit více, než další nová otázka na toto téma . !
Schválně si všimněte - i toto téma, přestože má 200 příspěvků pomalu "skomírá". Podle mého názoru násilně uzavírané diskuse vyvolávají zbytečný odpor u některých lidí. Možná by se pravidla poradny mohla poněkud v tomto smyslu inovovat.
doplněno 13.01.15 20:23:ohneta - nestojím přímo zrovna o "neomezené diskuse" , ale po svobodě! vyjádřit svůj názor kdykoli, tedy i tehdy, když už je diskuse zastaralá - někteří lidé třeba objeví diskusi pozdě, nebo je "konstruktivní" názor později napadne, nebo jsou prostě sami a tráví své večery i na této poradně a svůj názor si zkonfrontovat potřebují, i když třeba z hlediska ostatních už "s křížkem po funuse".
miro - souhlasím s Vámi, že nezapočítávání takových typů odpovědí by bylo docela dobrým řešením pro hodnocení počtu příspěvků, ale myslím, že tyto odpovědi zabírají ve volné diskusi místo zhusta i proto, že nelze ohodnotit přínos příspěvku plusíkem. Proč?
Pod pojmem násilně ukončené diskuze si představuju něco jiného, např. že diskuzi někdo uzavře např. po 10ti odpovědích. Tady jsou ty pravidla dopředu dána, takže přídomku "násilné" bych nepoužíval. Pokud stojíte o neomezené diskuze, zkuste napsat do přání a stížností, možná když se přidá více lidí, tak to admina odměkčí
Vlazy: s tím nesouhlasím, ale nechci se tu dohadovat. Zkrátka slovo násilné při předem daných pravidlech bych nepoužíval. Jak už jsem psal výše, zkuste tu vaši myšlenku o nekonečných diskuzích předhodit adminovi, jinak tu o tom můžeme diskutovat donekonečna, tedy vlastně jen do těch 200 odpovědí
Culdo a Vlazy: beru vaše argumenty, tak s tím něco udělejte! Za tu dobu co se tu o tom píše jste mohli napsat podnět adminovi. Proč ho ještě nikde nevidím?
ohneta: Ono je jedno jestli se diskuze uzavře při 10ti nebo třeba 1000 příspěvků. Pokud je to uzavření proti vůli diskutujících kteří tam mají zájem pokračovat v diskuzi a nejedná se o porušování pravidel ve větší míře tak je to velmi špatné a dá se to nazvat násilným uzavřením.
doplněno 13.01.15 20:34:ohneta: Pro mne násilné uzavíraní diskuzí je takové které je bez vážných důvodů k tomu a navíc proti vůli diskutujících kteří mají zájem pokračovat v diskutování.
doplněno 13.01.15 20:49:ohneta: Pokud bereš naše argumenty a myslíš to vážně tak proč ten podnět adminovi nenapíšeš třeba ty?
Přesně jak píše pepř, já s tím problém nemám. Víš, on umí kafrat každý, ale aby se s tím pokusil něco udělat - změnit, to už ne. Sám to potvrzuješ.
Je to jen diskuze, proboha. Svobodná, volná diskuze. Autor chtěl vědět názory ostatních a dostal je. Admin diskuzi zaznamenal a teď už je to na něm. Tím by to mohlo končit.
ohneta - v minulosti jsem adminovi psala v této věci tuším dvakrát, i teď jsem se někde zmínila, jestli by se s tím nedalo něco udělat (dotaz na Top odpovědi, nebo tak nějak) - ale bez odezvy, i tenkrát jsem, myslím, dostala vynadáno ... usoudila jsem proto, že to nemá cenu, ale ke stejnému názoru jsem přesto ochotna se kdykoliv znovu přidat, protože mi nesmyslné (jenom podle pravidla 200 odpovědí) uzavírání diskuzí vadí.
200 odpovědí je dostatečné. Je mně vadí , že tento limit ukusují odpovědi typu: palec souhlas ; přesně moje slova ; Konečně pravda .Děkuji za odkaz. ; To jste byl hospodský už za komančů? ; Ano souhlasím s tímto názorem . ; šmarjá ; Jedině parostroj ! no on neví, na kterém má klips; ernie, palec a 1 * ; to jen namátkou a mnoho dalších. Toto nepovažuji za odpověď ani za novou otázku, kvůli čemuž toto diskusní forum existuje! Tyto příspěvky by se neměly do limitu započítávat, neměli by se započítávat ani do počtu odpovědí a příspěvků. Tito rádoby diskutéři, zpravidla nemají asi co poradit, nemají se na co dotázat, nemají argumenty a nemají ani zdůvodnění svého vyjádření.
Příjemný večer -miro
doplněno 21.01.15 18:39: Omlouvám se za slovo "přís(z)pěvků". Dekujimiro: Podle čeho nebo jak jsi dospěl, že 200 odpovědí je dostatečné? Někde může stačít třeba i jedna odpověď a jinde třeba nestačí ani těch nesmyslných 200 jak se to ukázalo nyní na te diskuzi o atentátu v Paříži. Každý by se měl mít právo vyjádřit k čemukoliv a ne vždy nutně nějakým delším příspěvkem a proto by snad nikomu neměly vadit nějaké odpovědi které údajně ukusují nějaký nesmyslný limit. Pokud chceš tvrdit, že někteří nemají argumenty tak se podívej na to co zde píšeš ty a zamysli se nad tím jestli na to máš nějaké smysluplné argumenty.
Pro p."vlazy" od -miro.
K dostačujícímu počtu 200 odpovědí dospívám ze skutečnosti, že v každé diskutované problematice se vyskytuje mnoho příspěvků, které neřeší diskutovanou problematiku ( jak jsem psal výše), neb chybí argumenty a zdůvodnění tvrzení, ale také to, že by někdo přiznal, že se poučil a musel změnit svůj názor. Myslím si že právě k tomu, abychom si ujednocovali názory a poučovali se, by měla sloužit tato Poradna. Předpokládám, že nikomu neni bráněno v možnosti se vyjádřit. A pokud se zde řeší dvoustranné názorové nezhody, které nemusí zajímat ostatní, bylo by je možno přenést do vnitřní pošty apod.
Přiznávám, že sám mohu zde psát nesmysly, které jsem ochoten přiznat, ale jen na základě věrohodných argumentů. Vždy se ,ale pokouším svá tvrzení doložit fakty, aby bylo možno věcně protiargumentovat.
P. "vlazy" uvítám, když mne aspoň jedem můj nesmysl připomenete a zdůvodníte jeho nesmyslnost.
Hezká den a děkuji -miro
miro: Asi v každé diskuzi nebo fóru (nejen zde na této poradně) se najdou v menší nebo větší míře jedincí kteří se více či méně snaží nutit jiné aby změnili svoje názory podle těch jejích a když se jim to nedaří tak dokážou být docela dost nepřijemní a neslušní a často se snaží diskutující s názory které jim nejsou po chuti z diskuze vypudit. Každý by ale měl mít právo vyjádřit svoje vlastní názory na cokoliv a pokud si myslí, že jsou správné tak na nich i trvat a obhajovat si je. Někdy mám dojem, že někteří jedinci se chovají tak jako by měli patent na rozum a proto se snaží jejich podle nich zaručeně správné moudra vnucovat všem. Takoví často dokážou téměř každou diskuzi pokazit natolik, že se stane nediskutovatelnou. Ano, souhlasím, že některé nezhody by bylo možná lepší řešit prostřednictvím vnitřní pošty, ale ne vždy to je dobré řešení. Někdy ale ty dvoustranné nezhody pokud probíhají v klidu bez vzájemného urážení se můžou být přínosné pro jiné kteří danou diskuzi sleduji. Ono ne vždy a ve všem musí mezi diskutujícími nutně dojít k vzájemné zhodě názorů. Jsou věci na které lidi mají prostě různé názory a to by se mělo respektovat. Nemusí každý s každým ve všem souhlasit ale take by se nikdo neměl urážet když někdo si dovoli s ním nesouhlasit.
"uvítám, když mne aspoň jedem můj nesmysl připomenete a zdůvodníte jeho nesmyslnost." Tak třeba toto: "K dostačujícímu počtu 200 odpovědí dospívám ze skutečnosti, že v každé diskutované problematice se vyskytuje mnoho příspěvků, které neřeší diskutovanou problematiku" Netvrdil bych tak jednoznačně, že v každé a že je jich mnoho, ale v mnohých více či méně ano. Ten nesmysl vidím v tom omezování příspěvků kvůli tomu. Proč omezovat ty co danou problematiku chtějí řešit pouze kvůli těm kteří ji neřeší?
Koho dané téma zajímá, tomu je opravdu 200 odpovědí málo. Koho to nezajímá, takové diskuze se přeci nemusí zůčastnit. Je pravda že tohle by se ve volné diskuzi povolit mohlo. NIcméně mě se to netýká, já se jich neůčastním. Přesto stále nechápu pohoršení některých rádců nad takovou velikostí. Připomínám svou druhou větu, že se takové diskuze nemusí zůčastnit.
Provozovatel webu nastavil určité podmínky provozu svého serveru a je to jeho výsadní právo. Mnohá pravidla jsou explicitně zmíněná v pravidlech či FAQ, jiná jsou v provozu "v pozadí". Máte zcela svobodnou volbu, zda budete pravidla respektovat a účastnit se diskuse nebo se rozhodnete nepřispívat. Pokud máte rozumný nápad, není problém jej adminovi přednést a ten se pak může rozhodnout jej realizovat, jak už se to ostatně v minulosti stalo.
Je ale fakt, že volná diskuse se neřídí pravidly tak striktně a osobně bych neměl problém dát grafomamům trochu prostoru a počet otázek v tomto případě neomezovat. Jinde to ale smysl rozhodně má. Uvědomte si, že toto je internetová poradna - mám problém, jiní mi poradí. Normální příspěvek se 200 odpovědím ani neblíží a pokud ano, většinou je to proto, že se akorát mlátí prázdná sláma a odpovědi to akorát znepřehledňuje.
Jinak radu ohledně přechodu na paskvil phpBB raději nechám bez komentáře. Pokud ovšem chcete, můžete si založit svůj svobodný diskusní server "bez cenzury". Mimochodem - víte vůbec, co znamená cenzura?
"Máte zcela svobodnou volbu, zda budete pravidla respektovat a účastnit se diskuse nebo se rozhodnete nepřispívat." Takto reagují v diskuzích (nejen zde na této poradně) ti co nedokážou unést to, že si někdo dovoli napsat nějaký názor který jim není po chuti a proto mu podsouvají možnost nepřispívat.
"Pokud máte rozumný nápad, není problém jej adminovi" Zrušit to nesmyslné omezení na pouze 200 příspěvků o kterém se tu diskutuje.
"Jinde to ale smysl rozhodně má." Nevím kde takový nesmysl může mít nějaký smysl, ale zde na této poradně ho nevidím.
"většinou je to proto, že se akorát mlátí prázdná sláma a odpovědi to akorát znepřehledňuje." A kdo a podle čeho by měl rozhodovat o tom jestli se někde mlátí prázdná sláma? Omezování počtu příspěvků rozhodně to mlácení prázdné slámy nijak neomezí.
"Jinak radu ohledně přechodu na paskvil phpBB raději nechám bez komentáře." Tak to by pak muselo znamenát, že celý internet je plný paskvilu když mnohé diskuze jedou na phpBB. Netvrdím, že systém této poradny je paskvil, ale jsem přesvědčený, že phpBB by bylo mnohem lepší, dokonalejší a přehlednější. Mnohým jiným diskuzím vyhovuje phpBB a tak proč by nemohlo vyhovovat i této poradně?
"Mimochodem - víte vůbec, co znamená cenzura?" A ty to mimochodem víš?
admin: Tak to je rozumné uvažování nad tím. Jestli i výsledek bude rozumný to už je otázka s prozatím neznámým výsledkem.
Stránkování po určitým počtu příspěvků tak jak je to běžné v mnohých jiných diskuzích by byla dobrá věc. Těch 200 příspěvků nebo třeba i 100 na jedné stránce je trochu moc a dost to znepřehledňuje danou diskuzi. Ono by se to mohlo udělat volitelné, tak aby si každý mohl někde v nastavení sám určit (nastavit) kolik těch příspěvků na jedné stránce chce mít, protože každému bude vyhovovat asi něco jiného.
při tomhle řazení to nejde, nový příspěvek může být klidně na pozici 200 a při dělení po 100 může být stý příspěvek třeba 4. v hiearchii. Nebylo by to k ničemu a nešlo by se v tom vyznat.
Stránkování jde dělat pokud se příspěvky řadí jen podle času - klasika kniha návštěv apd.
admin: Podle toho jak to popisuješ si myslím, že by to neměl být problém aby to nešlo. Nový příspěvek může být na jakékoliv pozici a zároveň třeba na 1. nebo i třeba 10, stránce dané diskuze v závislosti na tom na které stránce by se daná pozice zrovna nacházela. Pokud jde o to, že by se v tom nešlo vyznat tak ono už tak jak je to nyní se v tom často nejde vyznat. Pokud je těch odpovědí více např. několik desítek a nějaká nová se dostane někde doprostřed tak je často problém ji tam dohledat a často asi zbytečně zapadne bez povšimnuti.
200 je až dost. Já takové téma stejně nečtu, nezajímají mne. Odhaduji, že to vadí 4 - 5 rádcům a to je z celkového počtu rádců zanedbatelné procento.
Kdo udělá anketu - vadí - nevadí? Já to neumím.
Já osobně zůstanu u svojeho postoje, který se netýká přímo počtu odpovědí. A sice že podle mě sem tyhle "diskuze" vůbec nepatří. Já bych nechal poradnu poradnou. Rady a pomoc druhým a od druhých je to, proč sem chodím. Naopak ty "diskuze" jsou důvod, proč se mi sem často nijak moc nechce. Na diskuze je na internetu místa všude dost. Toliko můj názor, zcela jasný a ze současného stavu vyplynuvši i dosti neměnný.
naihonn: Volná diskuze je tu tak trochu navíc, ale když už tu je tak proč ne. Já zde chodím hlavně kvůli poradně, ale když ve volné diskuzi je něco co mne nějak zaujme tak se i tam zapojím do diskuze. Myslím, že každý si zde může vybrat témata které ho zajímají a pokud někoho něco nezajímá tak se tím nemusí zabývat. Já si otázky a diskuzní témata vybíram podle toho co mne zajímá nebo kde mohu něčím přispět a tím co mne vůbec nebo příliš nezaujme se většinou ani nezabývám.
Naihon, ačkoli Vás znám, tedy samozřejmě virtuálně, a považuji si vašich odpovědí, ale v tomto případě si dovolím nesouhlasit. I takovéto diskuze podporují funkci poradny. Proč by sem podle Vás nepatřily? Jde o volnou diskuzi. Může být i politického rázu. Nebo co by asi bylo podle Vás vhodné, či nevhodné? To přece nejde určit, jinak by to přestala být "volná diskuze". A když je nemáte rád, to Vám přece vůbec nebrání v tom, abyste je nečetl. Já třeba vůbec nerozumím rubrice o autech. To bych také mohla říct, že mi ta rubrika vadí, protože vůbec nechápu o čem je v ní řeč a že sem kvůli té rubrice nebudu chodit. Já ji prostě neotvírám. Nic o motorech nevím, tak tu sekci neotvírám.
suzymon: Naprosto souhlasím. Ta volná diskuze tu přece nijak nepřekáži a je podle přispívání do ni vidět, že je o ni zájem. Mnozí lidi kteří zde chodi si už na to zvykli, že se tu kromě radění což je to hlavní i volně diskutuje a tak by byla velká škoda to rušit a pro mnohé lidí kteří tu chodí by to bylo asi velkým zklamáním. To co bylo někde zavedené a mezi lidmi se to ujalo je hloupost jen tak bez nějakého vážného důvodů rušit.
Jasně, tak samozřejmě názory se různí. Neřeknu, kdyby nebyla možnost téhle volné diskuze jinde, ale tohle prostě má být zaměřením poradna, na volné diskuze jsou jiné stránky, fóra, komentáře pod články na konkrétních zpravodajských serverech,... Jinak já neprocházím otázky podle rubrik, ale od těch nejnovějších a tudíž aktuálních, takže jsou tam pak všechny témata pohromadě. Nejen proto, že mě něco konkrétního přímo zajímá jako téma, rád se občas i něco nového dozvím. Ale bohužel tyhle diskuze nemají vůbec žádnou poradní ani informační hodnotu. Proto tvrdím, že sem nepatří.
naihonn: Ono stejných možnosti čehokoliv (nejen diskuze na nějaké téma) je všude docela dost a proto by bylo naívní se domáhat zrušení něčeho pouze proto, že to stejné nebo podobné je i jinde. Hlavně když je o něco mezi lidmi zájem. Zde o volnou diskuzi nemalý zájem určitě je a tak proč bychom to měli kvůli několik málo jedincům kterým to z nějakých naívních důvodů vadi zcela bezdůvodně rušit? Volná diskuze se zde docela dobře ujala a mnozí ji považují za nedílnou součást této poradny. Myslím, že kromě poradny což je zde to hlavní nic nebrání tomu aby se zde i volně diskutovalo.
I já kliknu na aktuální otázky a vyberu si tu která mne osloví. Kolikrát padnu na otázku, která mne vůbec, ale ani trochu nezajímá. Ale ze zvědavosti otevřu, přečtu některé odpovědi a jdu v klidu jinam. Ale určitě nezačnu psát, že mi toto téma nepřipadá zajímavé a že sem kvůli tomu nebudu chodit. A když jste se v tomto tématu nenalezl, tak jste ho vůbec nemusel otevírat. Já nechápu, proč jste to vůbec dělal dál, když už jste přece musel podle názvu vědět, co se v této konkrétní otázce probírá. Opravdu tomu nerozumím. Mně by nikdo na světě nedonutil, abych četla něco, co mne nebaví a pak se pohoršovala, že mne to nebaví. Je to nějak divné.
naihonn - souhlas ! Už jen název PORAĎTE dává jasně najevo, že zde najdu odpovědi na dotazy lidiček, kteří s něčím potřebují pomoct a ne nějaký názor na věci omýlané v denním tisku a v TV.
uska: Dovolím si nesouhlasit a snad za to nebudu ukamenovaný. Každý ať si zde hledá to co ho zajímá, třeba i názory na věci omýlané v denním tisku a v TV. Když někoho něco nezajímá tak to zde vyhledávat nemusí a domáhat se zrušení toho co zajímá dost jiných lidi. Nemuseli bychom být až tolik sobečtí tím, že když nás něco nezajímá tak to zrušíme i těm co jich to zajímá a mají o to zájem.
- no poradit můžete i v problémech osobních, rodinných, psychických... - se kterými lidé obvykle navštěvují psychology, nebo hledají pomoc u přátel. A myslím, že je dobře, že se v těchto obtížných situacích obracejí i na Poradnu, kde se za dobu jejího působení vytvořila jakási virtuální "rodina" a dost lidem je tu dobře, přesto, že zrovna ve volné diskusi.
- a řekla bych, že rovněž tak nemůžete zazlívat lidem jejich zájem o politickou situaci, která se jich blízce dotýká, přesto že je omílaná v televizi, protože v televizi říci svůj názor nemohou a sdělovat ho politikům jaksi nějak zrovna nejlépe nejde, řekla bych.
Uzavírání diskuzí považuju za vhodné jenom v nechutných kauzách, které se vyrojily kolem např. Bartošové, nebo i toho Havla - protože dnes už je to stejně jedno, navíc se informacemi o něm internet jen hemží. Lidi "nas.ralo" hlavně to zbožňování a kult osobnosti. Moje babička např. také upřímně plakala, když umřel Stalin !
doplněno 15.01.15 13:01:- to je vlastně fakt, kdyby nebyl Havel zbožštěn, vyvolával by stále tolik konfrontací, případně nenávisti.? Řekla bych dokonce, že by na něj lidé postupně zapomněli, ať už se dopustil čehokoli.
Uska, to samé, co jsem před chvílí napsala naihon. Dotazy lidiček, jak se vyjadřujete, vůbec nebyly touto diskuzí ani omezeny, ani ohroženy. Určitě jste mohla v klidu pokračovat v otázkách které Vás zajímají a neotevírat vlákno, kde se omílá něco, co Vás vůbec nezajímá.
suzymon - ale já to vaše vlákno vůbec nenavštívila. Kde bere tyto informace? Již nahoře jsem psala, že to nečtu. Jen si myslím, že zde je poradna. Slovo poradna je od slova radit a není mi jasné, jak můžete zde někomu radit ve vašem vlákně. To musíte na jiných, vyšších místech a možná se vám podaří změnit svět. V takových vláknech lze jen plkat, ne radit.. Je to to samé jako bych v prodejně obuvi se dožadovala koupě rohlíku. Ale když vás to baví, nic proti tomu.
doplněno 15.01.15 22:31:dragoncz - teď jste mne dostal. Možná se mýlím, ale mám za to, že 200 odpovědí je limit u každé otázky z jakékoliv rubriky a ne jen u volné diskuze. Tak je nastaveno pravidlo a to respektuji, admin určitě ví co dělá, vždyť je to jeho poradna..
Je to sice poradna, ale také má rubriku volná diskuze a to dle mého názoru znamená také volné plkání, což sice nevylučuje poskytování nezařaditelných rad, ale jak z názvu vyplývá, je to hlavně o diskutování o čemkoliv a tudíž nějaké omezování počtu odpovědí mi připadá nesmyslné. No a pokud mě nějaké téma nebo rubrika nezajímá, tak tam přeci nepolezu a ne, že budu volat po jejím omezení, nebo snad zrušení.
doplněno 15.01.15 23:04:uska - máte pravdu, ale jak zde již zaznělo, toto pravidlo má význam u rad, na jeden dotaz 200 odpovědí je až moc, ale u volné diskuze to je nesmysl a proto by stálo za zvážení adminem přehodnocení tohoto pravidla u této konkrétní rupriky.
Aha, tak ono je to ještě horší než jsem si myslela. Vy vlastně vůbec nevíte k čemu se vyjadřujete. A nemusíte plkat, můžete i omílat. Asi si neuvědomujete co to je "Volná diskuze". Doporučila bych se nad významem zamyslet a pak uvidíte, že je Vaše srovnání s nákupem rohlíku v obuvi úplně , ale opravdu úplně mimo mísu.
A že je to adminova poradna, o tom se diskuze vůbec nevede. Víme to všichni, nemusíte být tak přemrštěně uvědomělá a připomínat něco tak evidentního.
doplněno 16.01.15 09:00:Å ještě bych doplnila. Víte Vy vůbec, že jste momentálně v rubrice "volná diskuze"? Uvědomujete si rozdíl? Ani Vy zde nic neradíte, vyslovujete pouze Váš názor. A tomu se říká diskuze...
doplněno 16.01.15 09:09:Tahle odopověd byla pro Usku. Zapoměla jsem ji oslovit. Vím, že to lze poznat i podle toho, kam se odstaveček zařadí, ale jelikož s tím mám sama potíže, tak raději konkretizuji.
"Tak je nastaveno pravidlo a to respektuji," Ano nic jiného nám nezbývá než to respektovat. To ale neznamená, že je to tak nastavené zcela ideálně a že bychom si o tom nesměli dovolit diskutovat.
"admin určitě ví co dělá, vždyť je to jeho poradna." Ano je to jeho poradna a určitě velmi dobře ví i to proč zde zařadil i volnou diskuzi. Kdyby si myslel, že volná diskuze sem nepatří tak by ji zde nikdy nezařadil a nebo by ji už dávno zrušil.
@vlazy upřímně, ač nerad, musím s Vámi rád souhlasit.
Pokud Admin zruší automatické uzavírání dotazů kvůli datumu, a touto díky této jednorázové změně zahltí poradnu kostlivci, kteří už dávno byli ve skříni nebo v hrobě, je to jeho volba. Dnes může každý oživit dotaz bez ohledu na to, kdy byl položen. A naproti tomu omezuje počet odpovědí v dotazu. Podle mne je to nelogické a nerozumné. Trošku mi to vadí. Až mi to začne vadit hodně, budu kontaktovat Admina. A ten buď změní nebo si obhájí své rozhodnutí. Víc nechci a nebudu dělat...
To je taky pravda s těmi kostlivci. Je to docela nestandardní. Obvykle se po delší době nepřispívání témata uzavřou a dají se jen číst a ne křísit. Taky už jsem se párkrát málem chytil a přispěl do těchto zombie příspěvků.
Kolego Hope, zdravím. Musím jen souhlasit se starým dotazem. Vůbec nechápu, jak ho někdo najde, ale já vidím dotaz, ke kterému bych mohl něco sdělit, pak je tam nic neříkající odpověď a všimnu si, datumu rok 2011..
Si řeknu, to je tedy hloupost a jdu dále..
Hezký víkend..
Takovéto nicneříkajíci diskuze by se měli "utnout" hned.Jen tu píšete blbosti a urážky jak je kdo nejchytřejší.
zwiki: A kdo by měl dělat toho cenzora a podle čeho by rozhodoval která diskuze je nicneřikající a měla by se proto "utnout"? Podle mne každa diskuze ve které je zájem diskutovat má více či méně význam. To co jsou pro tebe blbosti můžou být pro někoho jiného zcela normálni věcné záležitosti. Pokud se jedná o ty urážky tak já jich tu nějak nevidím. Pokud tě ale urážím tím, že jsem si dovolil s tebou nesouhlasit nebo založit tuto diskuzi tak se ti omlouvám.
Zwiky, já jsem nechtěla na Váš první příspěvek ani reagovat, on toho totiž vypovídá dost sám o sobě. Ale když Vám Vlazy slušně odepsal, tak teda podle mne je docela urážlivá ta poslední věta kterou jste Vy reagoval. "Ty mi můžeš být ukradenej..." Ale když to chcete takto, jak byste to vnímal, kdybych Vám na ten Váš první příspěvek odpověděla třeba zrovna já, že mi Váš názor může být ukradenej? Podle mého chápání je to řečeno pohrdavým tónem, tudíž může být vnímám jako urážlivý. Ale ono také hodně záleží na tom, od koho ten výrok je.
Mne jen tak kde co neurazi. To co napsal zwiki určitě ne. Dovedu si představit mnohem tvrdší a neslušné urážky kterými se lidi na různých fórech a v diskuzích často napadají.
Jinak když jsem tuto diskuzi zakládal tak jsem nepředpokládal, že se tu rozvine až taková bouřlivá diskuze. Spíše jsem předpokládal, že to možná brzo zapadne bez nějakého většího povšimnutí nebo, že mne admin "ukamenuje" za to, že jsem si dovolil otevřit diskuzi na téma něčeho co on asi považuje, že je to tak naprosto ideální.
Nyní jsem si všimnul, že z nadpisu byl vymazaný ten smajlík který jsem tam dal na konec. Proč? Ono i smajlíkem se dá do určité míry něco vyjádřit. Ne, že by mi to vadilo (je mi to jedno), ale předpokládám, že tím vymazáním chtěl také někdo něco vyjádřit. Co to ať si už každý sám domyslí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.