Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

JSOU - je slovní druh?

Od: ok® odpovědí: 10 změna:

prosím vás,slovo JSOU je jaký slovní druh?

děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to sloveso "být" v přítomném čase, 3 os. mn. čísla.

ok®
hodnocení

díky, nevím si rady, protože dcera má napsáno - Slunko pěkně svítí,ale stromy jsou holé.

A měla popsat jednotlivé slova(co to jsou za slovní druhy) a u jsou jsme si nevěděli rady

jsou i těžší slova na určování

ok®
hodnocení

jsou - je sloveso? *nevi*

cyril*

Nejspíš ano, jako číslovka mi to nepřipadá! ;)

ok®
hodnocení

já mysle něco jako zájmena,nebo tak nějak

Neurčitý způsob slova "jsou" je "být". Jak se pozná sloveso? Sloveso je ohebný slovní druh, který vyjadřuje činnost (psát), stav (spát, být)) nebo změnu stavu (zvadnout). Svým tvarem vyjadřují osobu, číslo, čas, rod, vid, způsob. A to všechno slovo jsou splňuje, proto můžeme s jistotou tvrdit, že je to sloveso.

ok®
hodnocení

díky, a to má dcerka za úkol ve 2 třídě,no teda potěš co bude dál :(

Hehe, a už jste v matice měli třeba indické násobení? Z toho, když holka přinesla úkol, ale zato nepřinesla učebnici s vysvětlením, jsem měla chvíli hlavu zamotanou i já, která jsem na základce matiku milovala :D

ilidka už psala že je to SLOVESO být v 3. osobě čísla množného
a já jěště dodám že je to nedokonavé sloveso

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jsou slovní druh
Otázky na téma slovní druh

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]