Nejste přihlášen/a.
díky, nevím si rady, protože dcera má napsáno - Slunko pěkně svítí,ale stromy jsou holé.
A měla popsat jednotlivé slova(co to jsou za slovní druhy) a u jsou jsme si nevěděli rady
Neurčitý způsob slova "jsou" je "být". Jak se pozná sloveso? Sloveso je ohebný slovní druh, který vyjadřuje činnost (psát), stav (spát, být)) nebo změnu stavu (zvadnout). Svým tvarem vyjadřují osobu, číslo, čas, rod, vid, způsob. A to všechno slovo jsou splňuje, proto můžeme s jistotou tvrdit, že je to sloveso.
Hehe, a už jste v matice měli třeba indické násobení? Z toho, když holka přinesla úkol, ale zato nepřinesla učebnici s vysvětlením, jsem měla chvíli hlavu zamotanou i já, která jsem na základce matiku milovala :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.