Nejste přihlášen/a.
Já jsem 3 roky bez prace a žadná práce není k dispozici (když jdu na pracovní pohovor dozvídam se že je 45 uchazeču na jedno volné místo).Dokonce je to tak špatné ,že na místo brigadnika v supermaketu se dělalo výběrové řízení.Před reformou jsem měl alespon tyden prace na hřbitově(ve veřejné službě)ale to my refoma vzala(dřív tuto praci dělaly 4 skupiny po tydnech dnes pouze skupiny2)Tato reforma co je dnes vysoce komplikuji klijentum chodyt do práce i když jen na brigadu.Tím že kuli brigáde musíte 4-5 krat na uřad ,vydelat si mužete maximalně 4000kč (to platí pro ti co jsou registrovani před 1.1.2010ostatní si nesmí vydělat ani korunu),a z každý vydělané koruny přichází 1,2-3koruny na davkach,jste zařazana do projektu DONEZ (chození na poštu-to teprve nesmíte delat teměř nic) Pak se nedivte že nejaký nezaměstnaný to vzdal a popíjí pivo v hospodě
No a když se bude dělat do 70let, tak kde se budou brát volná místa pro mladé? :D Svět je prostě naruby, už aby se to celé zhroutilo, lidstvo se stejně žene do záhuby
To jen svědčí o tom , jaká jsou nastavena a uplatňována společensko ekonomická pravidla-reřim. Těm kteří to dovedou využívat bych ani nenadával , však jen využívají zákonné nároky - nic protiprávního. Asi se to někomu , kdo na to má vliv , vyplatí a proto je to trpěno (dokonce uzákoněno) , ba dokonce v tomto smyslu vylepšováno . Třeba jen proto , aby těm kteří pracují se nemuselo tolik platit! Není pol.úsilí a prospěšné to změnit - pro někoho. Současný stav může změnit jen zásadní změna pravidel . Nejen výměnu těch , kteří mají moc ovlivňovat současný stav , udrřovat a dále ho vylepšovat ve svůj prospěch . miro
Rok mám doma manžela, poslední 4 roky byl zaměstnaný jako ředitel oddělení lidských zdrojů, 30 let u hospodářské kriminálky, sice má výsluhu od policie ale je dost na nervy, že je starý a nikde ho nechtějí, stále obchází výběrová řízení, při tom posledním zůstal on a dvě mladé ženy. Koho si myslíte, že si vybrali? Pokud máte rodinu, nemůžete so dovolit přežívat ze soc. dávek, pokud je váš přítel alkoholik tak na krabicové víno mu dávky stačí. Nevěřte mu ale, že je spokojený, jen rezignoval na normální život.
JJ, znám. Somráci a příživníci se za svůj stav nikdy nestydí. Dokonce jsou na něj i hrdí. Tento sociální systém je nastavený tak, že nemakačenky jednoznačně zvýhodňuje. Prostě to tak je. Vy osobně můžete tak leda nadávat anebo si zvyknout. Hlavní věc podle mě ale jiná. Nesmíte do toho systému spadnout. Protože ve chvíli kdy do něj sám spadnete, pak vás zařadí mezi tuto sortu lidí. A to jestli jste pracoval či nepracoval, nemá na věc žádný vliv.
Můj život teda pivko a cigaretka nenaplňujenekomu to stačí, nepotřebuje víc,proč ne...
Je to otázka náročnosti...znám osobně jednoho pána ,který ma titul inženýra a je bezdomovec...
Prostě jednoho dne mu přestal vonět typický život s ženou a dětmi a raději šel navenek a žije venku.Vše přenechal rodině a žije jako bezďák.
Mně na podobných diskusích a názorech chybí , minimálně pokus o hledání příčin současného neutěšeného stavu. Tou konečnou příčinou podle mně neni to , že se někomu líbí npř. dezdomovectví , nezaměstnanost , recidiva , fet , terorismus a další. Pokud neodhalíme pravé příčíny , nerní šance nězo změnit - opravit - vyřešit. Je to obdobné , jako když usilujeme opravit nějakou nefungující mechanickou součást , npř. kliku u dveří. miro
S odsouzením nezaměstnaných jsem velmi opatrná. Loni v létě se ve firmě propouštělo, odejít museli i 3 kolegové s VŠ vzděláním. Dnes má z nich novou práci jen 1, a to jen proto, že ho zaměstnal známý. Další, přestože je to 30tiletý muž s VŠ, praxí ve výrobě i službách a znalostí cizího jazyka, práci dosud nemá. Práce v odpovídající kvalifikaci není a na méně kvalifikovanou ho vzít nikdo nechce. O možnostech ženy přes padesát snad nikdo nemá žádné iluze.
B.
Moskyt, myslím že o tom nemáte ani šajnu.
Ti co berou podporu v nezaměstnanosti určitě nejsou ti samí co vídáte po parcích, nádražích a různých lavičkách popíjet krabicový víno! .! .! .!
Sice píšete že ,,Chápete když se člověk ocitne bez práce ale když je někdo bez práce deset let, to už o něčem svědčí ".
O čem to podle vás svědčí, o tom že se mu dělat nechce, nebo třeba o tom že nevíte ze života toho dotyčnýho tolik abyste mohl kritizovat a napadat ?.?.? Nesvědčí to třeba o tom že vyčůraní zaměstnavatelé ho několikrát přijali, první 2 měsíce ho honili jak nadmutou kozu a on aby měl práci tak se snažil seč mohl jenomže 3. měsíc pro něj neměli práci tak ho prostě ve zkušební lhůtě propustili a takhle se to třeba opakovalo několikrát?.?.?.?.? Nad takovou situací ste asi nepřemýšlel!?!?!?!?
doplněno 06.04.12 11:25:Nebo třeba o tom že pro některý firmy je i člověk ve 40 starej?.?.?.?
luisi, určitě se neshodneme, ale zkuste mě sdělit, proč by: "první 2 měsíce ho honili jak nadmutou kozu a on aby měl práci tak se snažil seč mohl jenomže takže si ho zaškolili naučili co a jak dělat 3. měsíc pro něj neměli práci tak ho prostě ve zkušební lhůtě propustili" Pokud něměli práci, tak co by měli s tím dělat? Že si pak najdou dalšího a po dvou měsících? Víte kolik je to papírování a zařizování..
Osobně já naberu brigádníky na určitou práci, klidně je vyplácím denně, (smlouva o vykonané práci) až se udělá, končím. Klidně Vám sdělím, že první dny pracují jak nadmuté kozy, ale třetí den již koukají jak se ulejt...zpomalí atd..
Samozřejmě nejsou tací všichni, mám tu výhodu, že je vyplatím, a jdou domů.
Pane Milane já sem to myslel trošku jinak.
doplněno 06.04.12 18:31:Přečtěte si ještě jednou co psal Moskyt.
Já vím že vy máte taky jiný zkušenosti ale ...
Ať jdou důchodci si užívat důchodu a nezabíraj místo mladým a myslym že bude práce dost pro ty kteří dělat chtěj a ty co nechtěj ať se utopí mladý práci nemaj i když chtěj dělat kde vemou praxi na nádraží asi ne a pod mostem s krabcí vína vůbec a´t se všichni zamyslí kdo je za to vše vinen jasně v první řadě vláda a to ostatní je na nás všech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.