Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

jaké povolání si zvolit

Od: cubertkita* odpovědí: 5 změna:
Ahoj,
jsem v prvním ročníku 8letého gymnázia.Mám zájem o počítače,techniku,astronomii,UFO.Moc mi nejde matematika (vychází mi čistá 2) a manuálně jsem na tom taky hůř.Poraďte jakou VŠ a (pohodovější) práci bych si měl zvolit.
Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sulfan*
hodnocení

0x

Zdá se mi to trochu předčasné vybírat si vysokou školu, když jsi v prvním ročníku a uvažuješ o tom, kam půjdeš pak, když jsi nedávno ukončil předpokládám 5. třídu. Pokud tě zajímají počítače a technika tak například nějakou elektrotechnickou, informatickou ..., ale myslím, že je dosti brzo se nějak rozhodovat teď, za 8 let se na to budeš dívat úplně jinak, budeš mít víc znalostí apod. Znám také mnoho lidí, co gymnázium kvůli velké všeobecnosti a náročnosti opustilo po 4. ročníku (=9. třída, kvarta) a šli na jinou školu. Tudíž bych to ve Tvém případě vůbec neřešil.

k2
hodnocení

0x

Resit v 1. rocniku viceleteho gymnazia kam na VS je blbost. Na takoveto rozhodnuti mate jeste 4-6let cas. S Vasimi zajmy asi nejakou VS technickeho smeru (je jedno zda strojni, informatika, elektro, aplikovane vedy...). Poradil bych Vam navstevovat dny otevrenych dveri a sbirat informace o konkretnich skolach (fakultach), ale vzhledem k tom, ze jste defacto v 6. tride ZS mi to prijde jako nesmysl...

hodnocení

0x

Ahoj, jestli máš dobrý žaludek, nevadí Ti lhát, podvádět, korumpovat a slibovat, tak politologii. Opravdu si nedělám legraci, lepší džob dneska neseženeš. Pobavíš se ve sněmovně, přečteš si denní tisk, dáš si šlofíčka, v kantýně poslanecké sněmovny velký koňak za cenu malé sodovky, zalaškuješ s Peake..., uteče Ti den jako voda a náš za něj vyděláno víc, než mnozí za celý měsíc.

Že Ti nejde matika, to nevadí. Budeš počítat stejně jen to do vlastní kapsy a v tom určitě chybu neuděláš. Přece bys neošidil sám sebe. A to ostatní spočítá za Tebe nejlepší ministr financí Kalous ušatý.

Jen jde o to, vlézt do správné strany a před volbami hodně slibovat, zviditelňovat se, bít se v prsa, co všecho zařídíš, až tam budeš. Prostě rozhodit své volební sítě tak, abys voliče přesvědčil a oni Tě zvolili.

Tak hodně štěstí. Zvolili jsme už kde koho, tak proč ne Tebe? Třeba bys byl opravdu lepší!*palec*Jaga.

Jinak, pokud Tě má nabídka neoslovila, na skutečný výběr VŠ máš ještě moře času. Asi 7 let. Za tu dobu dozraješ a určitě budeš sám už lépe vědět, co by Tě bavilo a zodpovědně si vybereš.*placni*

b

"Ahoj, jestli máš dobrý žaludek, nevadí Ti lhát, podvádět, korumpovat a slibovat, tak politologii." *sok*

Nejspíš si pletete politiky a politology: Neznám žádného z našich politiků, který by vystudoval politologii. Nejčastěji mají vystudovanou nějakou úplně jinou školu, než je obor, kterému se pak v politice věnují (namátkou. Nečas - fyzik, Kalousek - chemik, Dobeš - psycholog, Hanáková - učitelka MŠ...).

Politologové se zabývají popisem a hodnocením politických jevů, jako je např. fungování státu a politického systému, politické ideologie, chování veřejnosti ve vztahu k politice a další... Praktickou politiku nevykonávají, spíš lze zjednodušeně říct, že politiku komentují, vysvětlují.

B.

sargo*
hodnocení

0x

Astronomie a technika by matiku potřebovaly - zaber! ;) Čistá dvě na gymplu není žádné "nejde". Zájmy jsou to totiž velmi praktické (ufo nepočítám, to přejde ;)) a rozhodně užitečnější, než další, koho "zajímá psychologie a filosofie a asi by to chtěl dělat". Zatím si vybírej volitelné předměty které tě baví, hodně se věnuj jazykům, protože ty ti v každém oboru úžasně rozšíří možnosti. Počítače odborníky vždycky uživí, lidí, co si myslí, že něco umí, jsou tři zadky a sotva se poperou s nastavením prohlížeče. Jenže - kdo ví, kde bude tahle technika za osm let? Koukni osm let zpátky, jaký je to skok :)

Jak už tu zaznělo - zatím si tím hlavu zase tak moc nelámej. Všeobecný přehled je dobrý základ pro cokoli, před ničím se neuzavírat - a manuální nezručnost nebude vadit ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]