Nejste přihlášen/a.
Jsem zaměstnanec smlouva mi končí na dobu určitou 13.dubna.Chci jít na nemocenskou. Jak to bude s proplacením nemocenské?
Pokud Vás lékař uzná práce neschopným před 13.4., dostanete ještě od zaměstnavatele náhradu mzdy za pracovní dny od počátku nemoci do 13.4. kromě prvních tří pracovních směn. Pokud by byla nemoc delší než 21 kalendářních dní, od 22.dne vyplácí OSSZ nemocenské dávky za kalendářní dny nemoci.
Pokud, jak říkáte, chcete jít na nemocenskou (absolutně nechápu formulaci - Vy se chcete nechat něčím plánovitě nakazit nebo si přivodit úraz? Jak se "chodí na nemocenskou"?) po skončení pracovního poměru a stihnete to do 7 kalendářních dnů, budete prvních 21 kal.dnů marodit (?) zadarmo. Na náhradu nevznikne nárok, neb Vám neujde mzda. Od 22. dne opět vyplácí OSSZ.
Opravdu upřímně by mě zajímalo, co tomu doktorovi řeknete. Už jsem se na to kdysi jednoho tazatele ptala, ale ani pod pláštíkem anonymity mi "hrdina" neodpověděl, a přitom to klidně řekne do obličeje doktorovi, který ho zná roky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.