Nejste přihlášen/a.
Nějak to nechápu?ale pokud tazatelka bydlí s přítelovými rodiči,tak by měla být potichu.Pokud chtějí být svými pány a žít podle svého,jedině pak bydlet sami.Jinak platí -kdo je majitel,je šéfať jsou vztahy jakékoli,vždycky na tyhle rozpory dojde.
Ne, nevadilo. Nemám co skrývat. Pokud by to tedy neposílal na facebook nebo do bulváru, případně mi tím nějak jinak neškodil. Já bych si myslela, že dělá preventivní dokumentaci kvůli pojištění, případně kvůli sporům s domácím, kdyby prudil, že je něco v nepořádku, co by se dalo fotkami dokázat, že to tak bylo nebo je to kutil, který přemýšlí, co kde zlepšit, ale je docela dobře možné, že je to i z důvodů, o jakých píše buss. Jenže já jsem já a vy jste vy a vám to vadí a cítíte to jako narušení soukromí.
Myslím, že by bylo dobré požádat partnera, aby se ho poptal, proč to dělá a pokud vám důvod nebude po chuti, tak aby ho poprosil, aby to nedělal, případně, pokud to je důvod, který uznáte, domluvit se, že si fotky uděláte sami. Bude lepší, když mu to řekne syn, než vy. Pokud syn není schopen to řešit, pak bych se tepv klidným tónem někdy u kafe poptala, proč to fotil a fotí, že vám to vrtá hlavou. Jistě se vídáváte i mimo tyto situace.
Možná ale, že je to tzv. důvod zástupný a mezi vámi a tchánem je nějaká nedůvěra nebo napětí, to si musíte popřemýšlet, jestli vám vadí ještě něco podstatnějšího než toto.
Já jsem měla jiný problém. Tchyně a její sestra mi mluvily do zahrady. Tchyni jsem vyhradila nějaké záhonky na hraní a byl klid, ale sestře jsem odmítla vyhovět, když po mně chtěla vykácet nějaké stromy, prostě jsem řekla ne a ona se urazila a vzkázala mi, že mi se zahradou radit nebude a bylo zas dobře. Opravdu neradí, pokud se nezeptám a normálně se stýkáme.
Vůbec by mi to nevadilo, vůbec bych to neřešila. Mám dvě velmi dobré kamarádky a emailem si fotky bytů, zařízení, vnoučat a domácích mazlíčků posíláme často. Ani mě nenapadlo se dcery zeptat jestli můžu poslat fotku např, její kuchyně a dost pochybuji, že se kamarádky svých dětí ptaly.
Lucie to, že se lidé navštěvují je běžné, to, že se rodiče jdou podívat kde mladí bydlí je rovněž běžné a ve většině případů na návštěvě rodiče zjistí, že mladým chybí třeba kávovar, pračka lednice... a dají jim na to peníze.
Soukromí nade vše,hold každý má jiné hranice.Né každý chce mít rodiče u všeho i u nového bytu,ale tazetelce tam zatím nevadili,ale pokud sem píše,tak jí už asi něco vadí...že by jí lezli do soukromí a začíná jí to vadit?...asi to vadí všem kromě Vás...Lidu..
Me by to vadilo zcela urcite, protoze je dle me velmi neslusne nekam prijit a fotit si to bez meho souhlasu, takze bych se zcela urcite ozvala. Je jedno zda bydlite u nich a mate sve soukromi, nebo mate najity svuj byt,je to fuk a nikdo nema pravo vam fotit bydleni... Ja bydlim s manzelem a nasema detma v domecku a obcas za nama prijede jeho tata a pokud by se takto choval, tak bych hned rekla manzelovi at si tatinka usmerni,ale ja mam slusneho a hodneho tchana... Az prilis si vazim sveho soukromi...
Také jsem u svých dětí kdysi fotívala jejich bydlení. Pokoje na kolejích i první priváty. Důvod byl jednoduchý. Jejich babička a prababička byly zvědavé a přály si vědět, jak děti bydlí, kam se dívaji z okna. Ale je fakt, že jsem vždy předem řekla, že fotím pro babičky. Dětem to nevadilo. Po poslední renovaci bytu, když jsem z rodinných důvodů nemohla moc cestovat, mi fotky upraveného bytu posílala sama snacha.
Ale nic se nesmí přehánět. Píšete "beze slova" a "každičký kousek". To chce vysvětlení.
Leničko, řekla jste tchánovi, že vám to vadí? Ať to nedělá? Že nechcete, aby váš domov fotil? Ne? Tak mu to řekněte. Hezky, se slůvkem prosím. On je na váš byt pyšný a vůbec neví, že vám to vadí. Nechápe, že tohle chápete jako narušení soukromí. Je to tak? Tak mu to klidně, bez emocí, řekněte. Až kdyby vaše přání nerespektoval, pak to řešte. Nejlépe, že focení jednoznačně zakážete. Toto je jako se vším. Co se nám nelíbí, musíme to ihned, klidně, říci. Nesbírat to v sobě až do doby, kdy vybuchneme.
S rodiči Vašeho přítele se zřejmě normálně přátelsky stýkáte, tak nevím, kde je problém. Třeba je Váš "tchán" fotografický nadšenec, fotí kdeco, tak je asi blbý mu tu radost brát. Tchán mého synovce zase kameruje každý "hovno" - a nikoho ani nenapadne se nad tím pozastavovat. I můj partner fotí, fotí a fotí, pak si s fotkama "hraje" na počítači a je spokojenej.
Záleží ovšem na tom, jak tady ostatní píší, k čemu ty fotky potřebuje. Na to bych se ho zkusila nějak s úsměvem zeptat, pokud to dělá sobě pro radost, přestala bych si toho všímat. Marcela.
Škoda, že jste se nezeptala už tehdy, když fotil Vaše druhé či třetí bydlení. Protože teď bude příležitost až při prohlídce možná definitivního bydlení a jistě již bude pár fotek hotovo, nežli ze sebe dotaz "A pročpak to fotíte, snad nás nechcete dát na inernet, haha" vymáčknete. Úplně Vám rozumím, strašně těžko se to říká. Zvlášť, pokud je tchán jinak celkem fajn. Jediná šance je chytnout ho za paži hnedka, jak foťák vytáhne (za tu paži s foťákem ) a říct mu (normálně laskavě)něco ve smyslu: "Já se Vás tentokrát už prostě musím zeptat - proč Vy vlastně pořád fotíte? Víte, já ptám se radši předem, protože by mi vadilo, kdyby ty fotky viděli cizí lidé. To víte, je to naše soukromí." A jistě na to něco řekne a podle toho uvidíte
Mně by to vadilo hodně. Mně tchýně lezla do skříní apod. Nestalo se mockrát, aby ona byla v našem bytě, když já jsem tam nebyla, ale několikrát ano a vždy jsem to tak nějak poznala. A tak jsem do papírové krabičky (zavřené víkem a uklizené v rohu zavřené skříňky v kuchyňské lince), kam jsem si dávala došlé dopisy a pohledy, umístila papír s textem HANBA ŠMEJDILŮM, to byste koukala, jak vypučela z bytu a chvíli zase naštěstí nepřišla
Vlézt do cizího bytu a začít fotit bez žádosti o dovolení, je přinejmenším neomalenost. Zvlášť v tomhle případě, kdy ho neznáš natolik, abys věděla, co s těmi fotkami dál dělá. Někteří lidé nejsou naprosto soudní a jsou schopni zveřejnit cokoli. Takže v první řadě zjistit důvod a podle toho důvodu se zařídit dál. Pak teprve můžeš říct tohle ano, tohle ne, tohle vyfotím sama a fotky ti pošlu. Fotit všechno, každý detail, rozhodně není normální ani pro členy rodiny. Samozřejmě, mohu si doma vyfotit cokoli, ale musím přece k tomu mít nějaký důvod. Třeba jenom ten, že se chci někomu konkrétnímu pochlubit nebo ho požádat o názor nebo radu.
Přesně tak. Je úplně fuk, kdo co skrývá, je to Vás byt, bude to Váš dům a bez Vašeho souhlasu je přinejmenším hodně drzé a nevychované si něco fotit.
Nebojte se ozvat, slušně, ale otevřeně. Že je Vám to nepříjemné a chcete znát důvod.
Mně by vadilo, kdyby si fotil mne...Jinak se upřímně přiznám, že by mi to nevadilo. Sice bych se na mou povahu ihned a to při prvním focení zeptala proč to dělá a čekala na odpověď. Podle ní bych se pak zařídila dál. Buď bych mu to zakázala, nebo ho nechala fotit, když ho to baví. Ale píšete, že už jste se stěhovali 3x, nebude to vězet v tom, že Vám pak po každém stěhování něco vyčítá? Nedohadujete se třeba s ním o tom, co je vhodné koupit a bez čeho jste se mohli podle názoru tchána obejít, a on Vám pak tu fotku strčí pod nos, aby Vám něco dokázal s tím, že vám to říkal? Stěhujete se pořád se stejnými věcmi, nebo pokaždé kupujete jiné? V něčem ta jeho mánie vězet bude. Ale jinak bych ho brala jako otce svého manžela, nebo přítele, jak chcete, nebo bych to určitě řešila právě s ním, tedy s přítelem. Tomu jste neřekla, že Vám to vadí? Ale pokud by mi to hrozně vadilo, určitě bych to otci přítele řekla narovinu a nedusila bych to v sobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.