Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu týkající se zateplení. V domě máme koupelnu, která má jednu stěnu společnou s venkovní stěnou domu (cihlová zeď cca 600 mm). Tato cihlová zeď je uvnitř neizolované dřevěné stodoly, která je součástí domu. V zimě jsou teploty ve stodole o cca 1-2 stupně nižší než venku. Jakým způsobem navrhujete provést izolaci na tuto neomítnutou cihlovou zeď?
Napadla mne dřevěná konstrukce z hranolů a mezi ně izolaci z kamenné vlny. Je nutné izolaci něčím zaklopit? (SDK, folie ,OSB desky)
Rozhodně nejjednodušší je nalepení EPS na cihly.Použít běžný kontaktní systém zateplení.Ta konstrukce jen celé zateplení prodraží.
JABRAKA
Naprosto a bezvýhradně souhlasím s Jabrakou, není lepší a levnější řešení. Navíc, když je to ve stodole, nalepíte jen polyš a povrch ošetříte jen barvou. Třeba Het, či Jupol...
Milane , ne že by to nestačilo, ale ten poliš dost trpí. Sem tam se do něj "drcne" atd. Stejný problém sem řešil u synátora na baráčku, jen místo stodoly tam má "kůlnu". Tak jsem to natáhl lepidlem s perlinkou a je to v pohodě . Třeba je tazatel šetrnější než synátor.
aroffe, máte naprostou pravdu, k takovému povrch se musí postupovat opatrně,,, taky flexa, řežete železo, řežete a najdenou polyš je pryč...
Vše je o penězích...
Děkuji za rady, polystyrén je dobrý nápad, asi bude lepší jej lepit nějakou pěnou než klasickým lepidlem že? Vzhledem k nerovnostem zdi. Jakou tloušťku EPS doporučujete, aby to mělo smysl alespoň 20 cm předpokládám. Jedná se o cca 3-4 metry výšku a 3m šířku zdi. Je to zeď , která pokračuje do dalšího patra.
gemeratore, 20 cm je až dost, na 60cm zdiva, určitě to není na škodu. Co s ostatním zateplením objektu?...
Ostatní zateplení objektu budu řešit bohužel později, nyní mne trápí koupelna, která má dvě stěny venkovní, primární je zateplit tu ve stodole. Koukám na ceny EPS a skelné vaty a při stejné tloušťce vata vychází levněji. Jak to tedy je?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.