Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení cihlové zdi

Od: gemator odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu týkající se zateplení. V domě máme koupelnu, která má jednu stěnu společnou s venkovní stěnou domu (cihlová zeď cca 600 mm). Tato cihlová zeď je uvnitř neizolované dřevěné stodoly, která je součástí domu. V zimě jsou teploty ve stodole o cca 1-2 stupně nižší než venku. Jakým způsobem navrhujete provést izolaci na tuto neomítnutou cihlovou zeď?
Napadla mne dřevěná konstrukce z hranolů a mezi ně izolaci z kamenné vlny. Je nutné izolaci něčím zaklopit? (SDK, folie ,OSB desky)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Podle mne by měla stačit přizdít zeď z cihel cdm, me-stavebniny.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně nejjednodušší je nalepení EPS na cihly.Použít běžný kontaktní systém zateplení.Ta konstrukce jen celé zateplení prodraží.

JABRAKA

Naprosto a bezvýhradně souhlasím s Jabrakou, není lepší a levnější řešení. Navíc, když je to ve stodole, nalepíte jen polyš a povrch ošetříte jen barvou. Třeba Het, či Jupol...

aroff

Milane , ne že by to nestačilo, ale ten poliš dost trpí. Sem tam se do něj "drcne" atd. Stejný problém sem řešil u synátora na baráčku, jen místo stodoly tam má "kůlnu". Tak jsem to natáhl lepidlem s perlinkou a je to v pohodě . Třeba je tazatel šetrnější než synátor.

aroffe, máte naprostou pravdu, k takovému povrch se musí postupovat opatrně,,, taky flexa, řežete železo, řežete a najdenou polyš je pryč...

Vše je o penězích...

gemator
hodnocení

Děkuji za rady, polystyrén je dobrý nápad, asi bude lepší jej lepit nějakou pěnou než klasickým lepidlem že? Vzhledem k nerovnostem zdi. Jakou tloušťku EPS doporučujete, aby to mělo smysl alespoň 20 cm předpokládám. Jedná se o cca 3-4 metry výšku a 3m šířku zdi. Je to zeď , která pokračuje do dalšího patra.

gemeratore, 20 cm je až dost, na 60cm zdiva, určitě to není na škodu. Co s ostatním zateplením objektu?...

gemator
hodnocení

Ostatní zateplení objektu budu řešit bohužel později, nyní mne trápí koupelna, která má dvě stěny venkovní, primární je zateplit tu ve stodole. Koukám na ceny EPS a skelné vaty a při stejné tloušťce vata vychází levněji. Jak to tedy je?

gematore, srovnáváte srovnatelné?

Samozřejmě lze spočítat, aby bylo výhodnější to, či ono.. je to jen hra s čísly..

ICQ 55180641

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]