Nejste přihlášen/a.
Ahoj sice ještě nemám mněsíčky , ale chtěla bych předem vědět jaký vložky nebo tampony jsou nejlepší
Nejen podle kamarádky Mě to řekl gynekolog, že tampony pro ženy vůbec nejsou vhodné... ale to je každého věc, jak se k tomu postaví
Někdo je nesnáší, někdo na ně nedá dopustit.
Proc by mely byt tampony na prd? Ja je pouzivam uz 16 let a vlozky mi nesmi mezi nohy, jen po porodu jsem je jakz takz zkousla. Nedovedu si predstavit jit s vlozkou plavat, jezdit na koni atd., zkratka vlozka me stvala a omezovala moje normalni fungovani. Podotykam, ze za svuj zivot jsem mela jediny problem s vaginalni mykozou ve chvili, kdyz na me lekari behem tydne vystridali troje antibiotika. A nebylo to nic, s cim bych si neporadila doma pomoci Rosalgynu. Nejake opakovane ci vlekle zanety neznam.
Nechci strašit, ale já jsem skončila ve 14 letech na gyndě kvůli tomu, že tampon prostě nešel ven. Není nad podobný zážitek, příjemné to rozhodně nebylo.
No tak jinam by snad ani nesel. Ve 14ti letech jste nejsip nemela svoji vaginu tak osahanou, protoze kdyby ano, vedela byste, jak ho dostat ven.
To se stává poměrně často, že tampon jaksi zabloudí... sama jsem to nezažila, ale musí to být děs. S neznalostí anatomie to však nemá nic společného
Vidíte, a já mám úplně opačnou zkušenost. Že jsou vložky lepší, než tampony, mi nezávisle na sobě řekl jak uznávaný gynekolog u nás, tak primář gynekologicko - porodnického oddělení nemocnice v Prostějově s tím, že je dobře, že je nepoužívám. V tamponech se údajně snadněji množí bakterie nebo co, vůbec při plavání. Pokud mám menses, prostě neplavu, těch pár dní to vydržím...
Mě vložky nijak neomezují, dělám s nimi všechno - i tréninky na vodě. Uznávám, že někdy je to maličko nepohodlné, ale nic, co bych hodinu dvě nepřežila:D
A k tomu Rosalginu... měla jsem ho 2x, a když jsem přišla na kontrolu, gynekolog se po prohlídce ptal, zda jsem nepoužívala Rosalgin. Že jsem podrážděná od něj, protože je tak agresivní, že už hodněkrát viděl téměř popálené sliznice žen, co ho užívaly.
Jo to mi rikala moje sestra, pracuje v lekarne. Ze ji tam prisla pacientka a Rosalgin nechtela, ze pry to strasne pali. Jenze ona si ta blbka prevarenou vodu nenechala vychladnout. O tom kde se snandeji mnozi bakterie by se dalo polemizovat, jestli za pristupu vzduchu na vlozce nebo bez pristupu vzduchu na tamponu.
Ahoj Elzo, já teda hlasuju taky pro Always, ale stejně si to budeš muset vyzkoušet. Moje mamka třeba nesnese vložky s křidélky (vadí jí to, trošku to dře). Někomu třeba nevyhovuje takový "plastový" povrch, který některé vložky mají... Budeš muset asi vyzkoušet více značek a určitě najdeš tu, která ti bude vyhovovat.
Tampony za mě taky ne.
Jako chlap hlasuju proti Ólvejs a to díky současné reklamě s těmi modelkami. Vždy, když ta poslední pronese větu : "Ale v tyto dny mě trápí pocit mé pokožky", nechápavě kroutím hlavou a pak 10 minut přemýšlím o významu té věty.
PS. Sorry, muselo to ven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.