Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu udat SMS na policii?

Od: pomoc* odpovědí: 12 změna:
Prosím poraďte. Přišla mi z netu SMS . A potřebuji zjistit kdo to poslal. Mohu to dat na policii?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud tou SMS někdo spáchal trestný čin - klidně. Ale pochybuji že policie autora dopátrá... tedy jestli vůbec bude důvod proč pátrat

Jestli někdo spáchal trestný čin, o tom rozhoduje soudce.

buss
hodnocení

0x

Policii můžete dát co chcete, ona vám odpoví.

hodnocení

0x

Jako něco ve smyslu: Páni policajti, máte pomáhat, tak potřebuju pomoct. Zjistěte, kdo poslal tuhle esemesku!

To jistě můžete.

hodnocení

0x

Záleží na tom, jaký obsah té zprávy je.Někdo vás vulgárně uráží, vyhrožuje Vám, pronásleduje Vás? Potom ano.

Ale pokud Vám jen někdo napsal něco, co sice není sprosté, ale Vám se to nelíbí, nešla bych s tím nikam, byla by mě hanba. Tak na to číslo zavolejte a hned uvidíte, koho na druhém konci máte. Nebo to smažte a zapomeňte na to.

Včera jsem viděla v TV, že policii se podařilo v letošním roce nashromáždit snad 12 pomníků. /kdy neodhalili vraha/ To je dost. Proto si myslím, že Vaší SMS se nikdo zabývat nebude, je to jen prkotina. Jak jsem už psala, pokud Vám ovšem někdo nevyhrožuje třeba likvidací. Jaga.

"Tak na to číslo zavolejte..."

SMS přišla z NETu, takže není kam volat.

"...se nikdo zabývat nebude, je to jen prkotina"

Jak to víte? Znáte snad obsah oné SMS? Kdyby Vám přišla takováhle zpráva třeba s tím, že Vám někdo zítra otráví děti, budete to taky považovat za prkotinu?

Milý Magdone, beru to tak, že jste přejeden vánočního cukroví, nic si z toho nedělejte, je nás víc takových. Ale pak mozky pracují pomaleji, co naděláme. *:)*

Tazatelce jsem zkraje jasně napsala, že to ohlásit MÁ v případě, že ji NĚKDO VULGÁRNĚ URÁŽÍ, VYHROŽUJE, PRONÁSLEDUJE.

A ke konci znovu píši, že pokud jí někdo vyhrožuje třeba likvidací, tedy NAHLÁSIT.

Jenom, pokud je to nějaká prkotina, že se tím policie zřejmě zabývat nebude. Což je pochopitelné.

Proto to nyní pro Vás opakuji. Takže kapišto? Jinak hezkou zbývající část Vánoc přeje Jaga.

athenaise*
hodnocení

0x

Zdravím, svého času jsem řešila to samé, ale bylo jich o mnoho víc a byly výhrůžné (ale nešlo o život!) Volala jsem kamarádovi, co byl dřív PČR a povídal mi asik tot. : Všechno jde dohledat...i sms z netu. Net je "registrovaný". Měla jsem ale nejdřív podle něj vysvětlit "podezřelé osobě, že se to dohledat dá a že to udělám, když nepřestane. Tak jsem požádala kámošku, co dělá tam, kde paní dotyčná a kámoška se jen před ní zmínila, že já to kliďánko udám, protože mám na PČR známé. A hle...byl od té doby klid *smich*.

Ale upozorňuji, že mi také řekl, že pro mě by to udělali, ale že jen pro mě. Fakt by to muselo být životu nebezpečno...třeba stlking nebo výhrůžka zabitím a pod.

Tak hlavu vzhůru!

danys*

Pokud by to udělali jen pro vás, pak musíte mít sakra dlouhé prsty nebo být opravdu vyjímečná! :) Jinak jste zřejmě myslela stalking (nebezpečné pronásledování).

Jinak k dotazu: Je otázkou co vám kdo napsal! Je rozdíl, jestli vám někdo např. vyhrožuje a chce peníze nebo vám napíše, že jste např. "dámské přirození". :)

lidus*
hodnocení

0x

Přišla vám jedna SMS z netu, hm, a víte, že možná ani nebyla určená vám? Vážně si myslíte, že policie nemá co dělat? SMS smažte a buďte v klidu, pokud by vás někdo vydíral nebo vyhrožoval jistě se ozve znovu , no a pak teprve bych to řešila. Váš dotaz mi příjde jako by vám přišla SMS "miluji tě Maří" a vy chcete mermomoc vědět jestli to psal Venca nebo Franta.

@athenaise, musím se smát, policista vás dnes ani neprolustruje pokud k tomu nemá příkaz.

athenaise*

Jen jsem napsala, co mi kamarádem bylo řečeno. Nevím, jestli to byl kec, nemusela jsem to zkoušet. Ale jen tak s někým nekamarádím a svým přátelům věřím. Nemám jich mnoho, ale o to víc si jejich přátelství cením. A věřím, že by mi v takových věcěch nelhali.

niky*

Liduš, Athenaise to ale napsala správně. JEN PRO ZNÁMÉ. Cítíte ten rozdíl?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]