Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju peníze

Od: dody® odpovědí: 16 změna:

je mi třináct bude mi čtrnáct a potřebuji si vydělat peníze nevíte jak? děkuju předem :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jumba
hodnocení

0x

Bez vědomí rodičů se nikam neregistruj a na nic neodpovídej! Domluv se raději s rodiči, at Ti třeba dají o nějakou pětku navíc na kapesném. Nebo papír do sběru, každý má doma určitě haldu letáků, novin, časopisů, není to sice moc, ale postupně bude víc.

Ještě nemůžeš chodit na brigádu. Nebo babička s dědou taky něco dají. Musíš šetřit i z kapesného. Nevím sice, kolik potřebuješ, ale jinak to v Tvém věku nejde. V létě můžeš chodit na borůvky, maliny a pak prodat. Nebo byliny a v lékárně odkoupí.

krkovicka*
hodnocení

0x
Odpovím pro tebe nereálně,protože si myslím že mladým se nechce dělat.Víš kolik se všude teď po zimě valí plechovek např. za obchodem a černých skládek jak naseto.Uleví se přírodě a tý to odnes do sběru,radši s dospělým.Asi budou chtít občanku.Náš 11ti lety soused chodí jedné paní nakupovat.Dostává stovku týdně.

buss
hodnocení

0x

A co kdyby jsi se zeptal sám sebe: co umím a co mohu nabídnout? Dívej se kolem sebe. Mnohým se to líbit nebude, ale i děcka něco umí a dá se s tím podnikat...

hodnocení

0x

dody, pokud jseš z Pardubic, vezmi někoho z rodičů a dám Ti brigádu...

hodnocení

0x

Mě máma po dlouhém přemlouvání založila účet u poštovní spořitelny a slíbila že mi dá trvalý příkaz na 300 kč měsíčně. Dnes jsme šli na poštu trvalý příkaz udělat a jen jsem od mámy slyšel "tak já ti tam budu dávat 500 kč měsíčně" nebejt na poště začnu skákat radostí protože mám za chvíli našetřeno několik tisíc. Takže zkus se s rodiči poradit jestli ti nezaloží účet (jěště bys od něj nedostal kartu) ale že by se ti tam za výpomoc doma (vynášení odpadů mytí nadobí a podobné) střádaly korunky (od rodičů) ;)

fatalwir
Za chvíli má našetřeno několik tisíc tvoje mamka, sice na tvém účtu, ale utržené od vlastní huby!
co kdyby jsi zkusil sehnat si prachy poctivě? třeba tak, jak píšeš v jiném vlákně: co jsem teď googlil tak třeba prodej nějakých magnetků či rozdávání letáku plat kolem 100 kč /hod. od mamky dostaneš jenom 500,- měsíčně, ale když za měsíc budeš dělat dohromady jen 10 hodin, budeš mít 1000,-
už od Adama poznáme : V potu tváře chléb svůj dobývati budeš...
a zkus si vyhledat ve vyhledavači tady vpravo nahoře heslo práce na doma tam se dozvíš pravdu o těch způsobech vydělávání...
držím ti palce!
doplněno 30.03.12 08:48:

fatal, četl jsem , že pomáháš...

ale přečti si bábinkujagu, nebo malátnéhohonzu, oni píší lépe a obšírněji to, co jsem měl na mysli... díky jim...

a ty si stěžuješ na "prd" a přitom radíš druhým, jak vydělat (magnetky, letáky) nějak mi to nesedí...

Hejkale já doma pomáhám jak jsem psal. A kdyby byla nějaká pořádná brigáda byla tak beru jenže u nás je vždycky prd.

hop®
hodnocení

0x

Jestli ji pohodovej a snaživej klučina z Prahy, tak se mi ozvi vnitřní poštou, možná bych Ti příležitostně našel nějakou výpomoc ve stavařině, odpovídající Tvému věku.

hodnocení

0x

Sám nic nepodnikej, třeba na netu, aby ses nedostal do těžkostí. Bývají tam i neseriózní nabídky. Poraď se nejprve s rodiči.

Ve Tvém věku - venčit někomu psa, obstarávat pochůzky, roznášet letáky /psáno ale na rodiče/, sbírat a sušit byliny /nesbírat u dálnice!*smich*/

Nesouhlasím s Fatalwirem - neplatila bych dítěti za to, že se podílí na chodu rodiny. Když vynese koš, či umyje nádobí, sestra ho zase utře a vyluxuje, mamka uvaří večeři a taťka opraví třeba špatně se zavírající dveře. A za to se přece neplatí. Každý se snaží trochu přispět, aby rodina dobře fungovala. Za domácí práce v rodině bych opravdu neplatila. Každý má přece nějaké povinnosti.

Jinak, bylo mi 13 v roce 1968, přehnané nároky po penězích jsem nikdy neměla, ale mohu napsat, že i v té době mi rodiče opravdu dali, co jsem potřebovala. Ne peníze na nějaké lumpárny, ale třeba na výlet, lyžařský výcvik, tábor. Takže základní potřeby Ti jistě rodiče také zajistí. A pokud si slušnou formou přivyděláš, bude to pro Tebe jen k dobru, naučíš se znát cenu peněz. ;) Jaga.

Co se týče těch bylin - už můžeš začít s podbělem. U nás už krásně zlatožlutě kvete.

honzmalatny*

U Vás máte podběl? kde prosím bydlíte,šel bych si natrhat. Ten u nás už není,vymizel,ale souhlasím s Vámi. také jsme tohle řešili když měl syn tendenci doma pomáhat ,ale co za to.Vysvětlili jsme mu,no spíše já že máma také nežehlí za peníze a nevaří a mě nikdo neplatí za to že se starám aby bylo čím v zimě topit a o chod domu,že to děláme,abychom si pomohli a že to děláme pro sebe.Je hezké že chce tazatel pracovat a vydělat si,ale je mu 13 a tak by si měl užívat dětství.když se mu nestane zázrak,tak po škole bude pracovat až do skonání.(vzhledem k naší důchodové reformě).Ale dětství mu už nikdo nevrátí.Můj názor je ať si počká min.do 15 let,kdy už může na brigády.Moc dobře si pamatuji na tu svou první.Koupil jsem si za ní kolo.

egon*

Jsem takový, že mívám po kapsách neustále nějaké drobné. Zpravidla některé zapomenu v kapse před tím, než hodím věci do prádelního koše. A onehdy na mě ženuška uhodila, kdy jí začnu platit za žehlení? Vytřeštil jsem na ni oči a začal koktat co se stalo. No a ona mi s úsměvem odpověděla, že když jde prát, tak mě prohledá kapsy a najde ty drobné. Protože se vždy dušuju, že si kapsy kontroluju, pojala podezření že jí tímto způsobem platím za praní. Ale při žehlení už žádné peníze nenachází, tak se ptala na to placení za žehlení... Berte to prosím s nadhledem, je to pokus o pobavení ostatních před pátečním odpolednem (ale skutečně se to stalo)

jen*
hodnocení

0x

Jediné co ti mohu doporučit je to,ať už si začneš vydělavat a co nejvíce s toho šetřit*cteni*

Začal sem brigádami a v dospělosti řádně pracovat...v rodině se u nás dědi- co mi jde pod ruku to svedu...

Za pár let mi bude 40 a již zvažuju ,že půjdu na jakýsi svůj důchod,protože sem střadal a sem dost zajištěn nato,abych seknul se zaměstnáním a vyžil až do smrti...a začal si užívat života a popř,si sem tam přividělat*uf*

lidus*

jen- tak to se tedy máte!

Ani ne, pokud se opravdu chystá, že si teprve ZAČNE užívat života až v čtyřiceti *nevi*

Lesi, lepší je si začínat užívat života ve 40, než v 60 a rok nato infarkt. I takové jsem už znala. Tak jen ať si užije, dokud může. Ale být jím, moc bych se tím nechlubila, pokaždé se najde nějaké ženské stvoření, které se mu nacpe do života a bude se snažit z toho něco vytěžit.

Tak o tom moc nekecat a užívat si v klidu sám. To jsem ale sobec, co? :)Ale mám pravdu. Jaga.

hodnocení

Já bydlím na moravě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]