Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlý paralen

Od: rfdsg odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Snědl jsem prošlý paralen cca půl roku, je to nějak hodně nebezpečný?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

0x

Ne, léky jsou obecně "nastaveny" na mnohem vyšší "použitelnost" než se uvádí. Maximálně bude účinek léku slabší.

gxh
hodnocení

Dobře takže cca rok to nevadí, já jen myslel, jestli nemůže to být třeba smrtelný

svyjabob*

Smrtelný ne, jen nebude asi tak účinný.

majsterjoe*
hodnocení

0x

I přesto že prošlé léky, jsou nebezpečný odpad, je rozdíl mezi léky na předpis a nebo na volný prodej. Těm na volný prodej nějaká expirace neublíží a neměla by ani ublížit uživateli. NIcméně ztrácejí postupem času své účinné látky. Ale pokud zaberou, tak je to OK.

hodnocení

0x

Pokud je tableta paralenu čistě bílá a nejsou na ní nějaké skvrnky nebo patrné barevné změny, tak jí mužete bez obav užít. Já mám růžový Ibalgin s exp. 2003 a krásně mi zabírá na bolest hlavy :o))

lidus*

Na chalupě mě bolela hlava tak, že mi bylo celkem jedno jestli umřu, jedinou tabletu co jsem našla byl Valetol a tipnu, že měl víc jak 5 let, už ani krásně bílý nebyl. Do 20ti minut jsem měla od bolesti pokoj a neumřela jsem. Jistě víte, že prošlé léky se přebalí a pošlou jako charita někam do Afriky, není to žádná novinka, funguje to ve všech státech od té doby, co byla založena ta super pomoc potřebným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]