Nejste přihlášen/a.
čau čau, mám takovou otázku..neabsolvoval jste někdo nějaký kurz vína? Jde něco takového? Případně rád bych věděl kde, za kolik a nějaké bližší info.
Chtěl bych se ve víně lépe orientovat, umět si víno vybrat, dozvědět se něco víc..
Ahoj,dnes už je spoustu možností navštívit sommelierský kurz,před pár lety jsem jeden navštěvovala v Praze,ptatil mi ho zaměstnavatel,bylo to velmi zajímavé,ochutnala jsem tam vína,která bych si nikdy nekoupila(kvůli ceně) naučila spoustu věcí.Ceny se liší podle toho,kdo kurz pořádá,jaká vína se přechutnávají,zda je pro profesionály,nebo jen pro milovníky vína...Jo jo,je to fajn koníček,ale leze do peněz Některé restaurace a vinotéky pořádají řízené degustace vín,taky zajímavé.Musíte pohledat na netu a vybrat podle vašich možností.
Miluji víno a moc ráda k němu vařím dobroty,někdy naopak,uvařím jídlo a podle něj vyberu víno.Teď zrovna taky popíjím francouzké bílé-odrůda grenache.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.