Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodí bublinky v minerálce?

Od: tallla odpovědí: 20 změna:

Ahoj, je nějakým způsobem (jakýmkoli) nezdravé píti minerálku? Poukazuji na její bublinky. Děkujuu za odpověd.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Lékaři říkají,nejzdravější je čistá voda.Vědí proč.

solenza*
hodnocení

0x

Perlivou vodu piju často a žádný problém v tom nevidím. Naopak mi přijde lepší kupovat perlivou balenou vodu, než za stejnou cenu neperlivou, která teče z kohoutku. To mi přijde jako nelogické.

tallla
hodnocení

Já vím, já vím :) . Jen jsem slyšela, že tavený sýr nám nedává vápník, jak jsem si myslela, tak se ptám na toto ještě. :)

majsterjoe*

Tavený sýr opravdu moc vápníku nedává, dokonce spíše naopak! Ale když je to tak dobrééé . :D

nameless*
hodnocení

0x

no podívej se sem...

zdrava-vyziva.abecedazdra/...

já osobně minerálky moc nepiju, nesnáším bublinky... nejradši mám ochucené pití bez bublinek

jako třeba rajec nebo tak ;)

ellin*
hodnocení

0x

My se na gymplu v biologii učili, že by se minerálky neměly pít extrémně často, protože je celkem velké riziko ledvinových kamenů. :)

denita*
hodnocení

0x

Ano, my jsme se také učili, že minerálky NE denně, ale jinak by to nemělo škodit :). Já piju už dva roky (podle mého rozhodnutí, v dětství to byla maminka) čistou vodu z kohoutku, poněvadž opravdu nehodlám kupovat balenou, když jí mám doma a zcela nezávadnou. A jen jen kvetu, jak by řekla moje teta! *smich* Ne, opravdu, zvykla jsem si na to a chutná mi. Naopak cola, sprite, fanta.. brrrrr! Strašlivě sladké, fuj!

Ale zpět k dotazu - minerálky nezávadné, ovšem NE denně. Jinak čistou vodu. Mňam ;)

Já tak nějak zase vodu z kououtku nemusím. Je to takové neslaé nemastné a když toho vypiju moc je mi blbě.:D Ale když příjdu zvnečí třeba a mám opravdu velkou žízeň a doma nic jiného k pití není (až na mlíko) tak to vypiju ani nevim jak.

denita*

No vidíte, a mně na tom zas chutná, že je to neslané, nemastné. Není to sladké, ani kyselé, a při pití mám pocit přírody ;). A když něčeho vypijete moc, je Vám blbě, ať už je to voda, minarálka, mléko nebo limodána. Však se taky takové přehnané zavodňování používalo ve středověku jako mučící nástroj. :).

Ale stejně muselo být horší mučení nechat odsouzeným prorůst bambus. *blee* AU

denita*

No to bezpochyby. Fuj, takové představy na noc, to je mnohem nezdravější než nějaké bublinky...

hodnocení

0x

Nadměrné pití minerálek zvyšuje riziko ledvinových kamenů, bublinky v jakémkoliv nápoji (kyselina uhličitá) zvyšují riziko odvápňování.

hodnocení

0x

Sifon (minimálně 2litry za den) vlastní výroby piju minimálně 15 let a nepociťuju že by mi to nějak škodilo. Možná chodím častějc na malou.:D

majsterjoe*
hodnocení

0x

Není problém moc v bublinkách, ale v těch minerálech co minerálky obsahují. Ty opravdu nejsou vhodné ke každodennímu uzivani.

Oxid uhličitý zatěžuje organismus a také způsobuje, že pocit žízně je uhašen dříve, než se člověk skutečně dosyta napije. Kromě toho má i močopudný efekt, takže může způsobit i zhoršené zavodnění organismu.

Čím vyšší je obsah oxidu uhličitého, tím méně kvalitní by nápoj mohl být. Obyčejná sodovka obsahuje v litru 7000 až 8000 mg CO2. Mírně perlivé vody jen 1500 až 4000 mg. Oxid má nejen konzervační efekt, ale také maskuje různé případné pachutě.

doplněno 29.03.12 08:02:

Hlavně si ale neplést přírodní pramenitou vodu a minerální vodu. Jsou to dvě rozlišné tekutiny. Jedna vhodná ke každodennímu pití, druhá ne.

martinaa*
hodnocení

0x

Jeden čas jsem pila jen minerálky s bublinkami a kolem očí mi vyskákalo obrovské množství milií, takových těch bílých teček. Teˇmá brácha to samé, pije jen ochucené perlivé mattonky.

Jak jsem přestala bublinky pít, milie se vytratily. Takže si myslím, že jsem měla "přemineralizované" tělo, nebo co...

hodnocení

0x

Miluji bublinky ve vodě. Všude čtu, že jsou škodlivé. Zvyšují tlak, nadýmají, kazí zuby a ještě pár věcí. Ale já to risknu. :D Ale ještě je mám raději ve víně jako sekt nebo šampíko. To si nechám zuby pokazit úplně.:D

talla
29.03.12 17:28
hodnocení

*placni*

jabraka*
hodnocení

0x

Už před sto lety se říkalo v lidových rčeních: CO2 -pro plíce jed, ale pro žaludek med.Myslím,že i v minerálních pramenech je dost přírodních plynů,které jsou považovány pro lázeňskou léčbu jako prospěšné.Kromě jiného se kyselina uhličitá v žaludku stává pufrem,to znamená,že reguluje kyselost žaludečních šťáv ve velmi širokém rozsahu pH.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]