Nejste přihlášen/a.
POtřebovala bych vědět jaký je název tohoto pavouka:
pořádně nevím připáda mi to jeko tento druh aquapage.cz/... ale take jako tento : aquapage.cz/... vím že to má začínat na A ale zbytek boužel nevím krabičku s jeho názvem jsem boužel vyhodila.
Ty mají ale pruhované nohy, ten Váš ne. Nebo je rozdíl u samců a samic? V pavoucích se teda nevyznám.
Spíš bych to viděl na:
nebo
či
právě že se v tom také moc nevyznám ale nejaký rozdýl tam bude jen sem prostě ale nikde nenašla přesnýho jako mam já všechny mají pruhované nohy dokonce i ten můj ale ty pruhy má černé takže to neni vůbec vidět.
No když jsem ho kupovala tak vím že prodavačka mi psala na krabičku název a to začínala na A.. Velky tak cca 10cm. no A hlavně me to zajímá také z důvodů že mi přijde že nejak stácí kůži viz obrázek.:
tak chtěla jsem se otom take neco dočíst. Pavouka jsem si koupila jen tak že mě to napadlo vůbec sem o nich nic neveděla,mám ho už tak půl roku,byl naprosto v pořádku ptala jsem se prodavačky jak často ho mám krmit říkala tak jednou tejdně tak sem mu davala sarančata jedl je v pořádku ale ted už tak 2měsíce si žádnýho nevzal.Někdo mi říkal že pavouci nejedí třeba klidně i 6měsícu ale nevím...
Bych ho odnesl ukázat prodavačce, jestli tomu rozumí, tak Vám dá odpověď, zda je nemocný, nebo zda jen prochází nějakou fází (třeba svlékání z kůže?).
Dobře zastavím se tam sním a skusím se jí zeptat. NO nevím ale myslím že když by se svlíkal z kůže tak má pod tim asi hned novou a to se mi nezdá že by měl.
Hm, to máte asi pravdu, na svlékání to nevypadá. Zkuste si ještě přečíst něco o nemocích sklípkanů (druh na to mít vliv nebude), jestli se nějaké příznaky nebudou shodovat. sklipkani.cz/...
Mohla by to být např. plíseň.
Zkontrolujte, zda na těch bílách místech má chloupky, z fotky to bohužel není moc vidět. Pokud ne, jedná se o normální jev, tzv. vyčesávání, kdy pavouk dře zadníma nohama o zadeček a vyčesává tak chloupky proti nepříteli - klidně i proti Vám. Pokud na bílých místech chloupky má a fleky jsou mokré, nafouklé, tak to bude zřejmě plíseň. V tom případě bohužel, ale většina pavouků na plíseň umírá.
Pro příště nikdy, ale opravdu NIKDY nekupujte pavouka ze Zverimexu, ale najděte si nějakého chovatele nebo obětujte čas a zajeďte na blízkou teraburzu.
Poiu: Takto svlékání kůže nevypadá...
doplněno 27.03.12 16:34:Nemáte náhodou doma Aphonopelma pallidum? Mívá i 7 cm...
Chloupky má jen místama ale takove ty malinkaté černé ty dlouhé ne na nejterejch místech to má uplně holé přiložím ještě jednu fotku zda to neuvidíte lépe.
7 cm myšleno v těle, takže 7 cm jenom hlavohruď a zadeček, když k tomu přičteme ještě nohy, tak nějakých 14 - 15 cm to může dát
No áno nohy sem neměřila. Ale měřila jsem to jen tak zhruba docela mám strach z pavouků takže bych ani na nej nikdy nesáhla. No ale podle fotky to vypadalo stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.