Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za pavouka?

Od: nick* odpovědí: 20 změna:

POtřebovala bych vědět jaký je název tohoto pavouka:

Co je to za pavouka?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
27.03.12 15:52
hodnocení

0x

Sklípkan!

nick*
hodnocení

ano to vím taky ale ten přesný název bych potřebovala vedět

poiu*

Zkuste si ho najít zde: spidy.goliathus.com/...

nick*
hodnocení

pořádně nevím připáda mi to jeko tento druh aquapage.cz/... ale take jako tento : aquapage.cz/... vím že to má začínat na A ale zbytek boužel nevím krabičku s jeho názvem jsem boužel vyhodila.

poiu*

Ty mají ale pruhované nohy, ten Váš ne. Nebo je rozdíl u samců a samic? V pavoucích se teda nevyznám. *stop*

doplněno 27.03.12 16:10:

Spíš bych to viděl na:

spidy.goliathus.com/...

nebo

spidy.goliathus.com/...

či

spidy.goliathus.com/...

nick*
hodnocení

právě že se v tom také moc nevyznám ale nejaký rozdýl tam bude jen sem prostě ale nikde nenašla přesnýho jako mam já všechny mají pruhované nohy dokonce i ten můj ale ty pruhy má černé takže to neni vůbec vidět.

nick*
hodnocení

je hodně podobný jako v tom 3tím odkazu ale to jsem se dočetla že mají 8cm, ale ten můj má uričte takovejch 10cm.

martinaa*
hodnocení

0x

Tipuji Brachypelma Albopilosa, ale opravdu pouze hrubý tip. Jak je pavouk velký?

nick*
hodnocení

No když jsem ho kupovala tak vím že prodavačka mi psala na krabičku název a to začínala na A.. Velky tak cca 10cm. no A hlavně me to zajímá také z důvodů že mi přijde že nejak stácí kůži viz obrázek.:

Co je to za pavouka? #2
poiu*

Tak to bude spíš nemocný a jaký je to druh, nebude podstatné, ne?

nick*
hodnocení

tak chtěla jsem se otom take neco dočíst. Pavouka jsem si koupila jen tak že mě to napadlo vůbec sem o nich nic neveděla,mám ho už tak půl roku,byl naprosto v pořádku ptala jsem se prodavačky jak často ho mám krmit říkala tak jednou tejdně tak sem mu davala sarančata jedl je v pořádku ale ted už tak 2měsíce si žádnýho nevzal.Někdo mi říkal že pavouci nejedí třeba klidně i 6měsícu ale nevím...

poiu*

Bych ho odnesl ukázat prodavačce, jestli tomu rozumí, tak Vám dá odpověď, zda je nemocný, nebo zda jen prochází nějakou fází (třeba svlékání z kůže?).

nick*
hodnocení

Dobře zastavím se tam sním a skusím se jí zeptat. NO nevím ale myslím že když by se svlíkal z kůže tak má pod tim asi hned novou a to se mi nezdá že by měl.

poiu*

Hm, to máte asi pravdu, na svlékání to nevypadá. Zkuste si ještě přečíst něco o nemocích sklípkanů (druh na to mít vliv nebude), jestli se nějaké příznaky nebudou shodovat. sklipkani.cz/...

Mohla by to být např. plíseň.

martinaa*

Zkontrolujte, zda na těch bílách místech má chloupky, z fotky to bohužel není moc vidět. Pokud ne, jedná se o normální jev, tzv. vyčesávání, kdy pavouk dře zadníma nohama o zadeček a vyčesává tak chloupky proti nepříteli - klidně i proti Vám. Pokud na bílých místech chloupky má a fleky jsou mokré, nafouklé, tak to bude zřejmě plíseň. V tom případě bohužel, ale většina pavouků na plíseň umírá.

Pro příště nikdy, ale opravdu NIKDY nekupujte pavouka ze Zverimexu, ale najděte si nějakého chovatele nebo obětujte čas a zajeďte na blízkou teraburzu.

Poiu: Takto svlékání kůže nevypadá...

doplněno 27.03.12 16:34:

Nemáte náhodou doma Aphonopelma pallidum? Mívá i 7 cm...

Co je to za pavouka? #3
nick*
hodnocení

Chloupky má jen místama ale takove ty malinkaté černé ty dlouhé ne na nejterejch místech to má uplně holé přiložím ještě jednu fotku zda to neuvidíte lépe.

Co je to za pavouka? #4

nick*
hodnocení

Je to možné že je to on jen velikostně mi to nesedí ten můj má určitě více než 7cm.

martinaa*

7 cm myšleno v těle, takže 7 cm jenom hlavohruď a zadeček, když k tomu přičteme ještě nohy, tak nějakých 14 - 15 cm to může dát:)

nick*
hodnocení

No áno nohy sem neměřila. Ale měřila jsem to jen tak zhruba docela mám strach z pavouků takže bych ani na nej nikdy nesáhla:). No ale podle fotky to vypadalo stejně.

martinaa*

Ohledně těch bílách skvrn - může to být vyčesávání, může to být plíseň. Nejsem odborník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]