Nejste přihlášen/a.
Prosím, rádcové, pokud musíte nosit brýle, co děláte, aby se vám při příchodu z venku do teplé místnosti nerosily? Vyzkoušel jsem všechny možné rady, francovka, sůl, Iron, mýdlový roztok atd atd... Pomáhal mi pouze jeden velice levný přípravek, který jsem kupoval v optikách, ale ten se prý už nevyrábí / proč asi?/. Nyní jsem byl prodavačkou přesvědčen, že tento přípravek je zaručeně účinný / stál 299,-Kč za maličkou lahvičku/. Vyzkoušel jsem a zjistil, že jsem zbytečně vyhodil dost peněz. Prosím, máte někdo o s o b n ě vyzkoušený nějaký prostředek či návod? Děkuji všem za rady.
Nic takového neexistuje, bohužel. Je to prostě příroda a na chladném předmětu se v teple vysráží vlhkost, jedině, kdyby byly brýle s vytápěnými skly.
Ale existuje, v optice musíš říct, že do těch skel či plastů, chceš takový reflex na rychlejší odmlžování a máš to. Já jsem to měla.
To jsem měla, a mám dodnes na "záložních" brýlích. Jestli to urychlí odmlžování o 2s, tak je to hodně. Jinými slovy nefunguje... Vám to fungovalo? Bylo to opravdu znát? Protože když se brýle zamlží, tak mi připadá docela jedno, jestli jim to trvá minutu nebo 30 sekund, než se odmlží, vždy to musím setřít.
Kontaktní čočky se nerosí kromě dalších je to jedna z mnoha výhod, kterých již přes 12 let užívám s radostí. Ale jinak by má rada byla stejná jako ta jethrova, na minikapesníček (takový ten speciálně dělaný pro brýle) v peněžence nic nemá.
Čočky jsou na houby, brýle jsou sexy. Já naprosto nechápu, jak to někdo může brát jako špatnou věc, když je to skvělý doplňěk k image. Čočky - ještě abych riskovala, že si poraním rohovku nebo, že je zapomenu vytáhnout a půjdu spát, to tak...
To je škoda. Opravdu je to o hodně pohodlnější; nosím měsíční čočky (i na spaní), takže kromě občasného vyprázdnění peněženky, 1x do měsíce výměny a 1x za týden spaní bez čoček (aby se vyčistily) jsem jako člověk bez oční vady.
Annie: Váš příspěvek se hodí možná na Vás, ne však na každého. Žádné brýle mi nesluší (mám malé a zapadlé oči, v brýlích vypadám jako mžourající prasátko), 12 mínusových dioptrií, které samozřejmě oči zmenšují více než nějaká půlka a jednička. Jsou velmi silné a unavují mi oči. Brýle jsou samozřejmě těžké (plast nechci, protože jeho ztenčení je nesmírně drahá položka) a i přes největší ztenčení, které existuje, jsou to "půllitry". Rohovku jsem si nikdy neporanila a spát jsem v čočkách (v dobách, kdy jsem nosila pouze denní) šla asi 2x za cca 7 let a nikdy se mi nic nestalo. Ono si totiž oko "řekne", pokud neusnete v pár minutách jako poleno, prostě čočka začne v oku při usínání vadit, protože oko se vysušuje. Každoročně chodím na kontrolu a doktorka mi každoročně opakuje, že moje sítnice nenese žádné stopy každodenního nošení čoček - což, abych byla soudná, také nemá každý... Tak co, ještě máte pocit, že by brýle byly skvělý doplněk mého image? Asi jako podpatky na výstupu na Mt. Everest
Já si stojím za svým. Já jsem měla taky mínusové, do té doby než se mi zrak zlepšíl. Brýle jsou sexy, jen najít správnou obrubu. Myslím, že svůj vzhled přehnaně řešíte. Připomíná mi to xxx žen, které vidím každou zimu v mínusových teplotách chodit bez pokrývky hlavy a oni mrnznou, mají totálně červené uši a oni si tu čepici nedají a nedají, jakoby svět bůh ví o co přišel, že neuvidí jejich kebuli. A plast, že by byl drahý? Moje matka sehnala brýle i se skly + obruba do 2000 Kč. To není zas taková pálka, když je to dlouhodobá investice. Znám lidi, kteří, ale jsou bohatí a davají za brýle i 10 000 Kč, ale to se mi zdá přehnané. Člověk nesmí navštěvovat optiky jako jsou Elpo a podobně, spíše takové ty méně známé.
Ono záleží i na oční vadě. -6,5 + posunutá osá byť velmi málo a čočka ze skla 1500 jen to hvizdne. Skla 3000 a obruba 2000-3000. Musím mít sklo, protože plast se poškrábe. Optici tvrdí, že ne, ale je to hloupost. Pracuji ve strojařině u soustruhů a sváření. 6000 je normální částka bohužel a čočky nesnesu.
janek: A co to jsou za brýle za těch 6000 Kč? To musí být asi ze zlata a nějaký luxusní nejmodernější model. Já jsem letos kupoval nové dioptrické brýle a skla i s obrubami + práce mne to vyšlo na necelých 1000 Kč. Je sice pravda, že to není žáden luxusní a nejmodernější model obrub a askla jsou obyčejné plastové a musel jsem obejít několik optik než jsem nakonec našel něco tak "levného". Nepatřím mezi lidi pro které je u brýli na prvním místě estetická stránka a až pak jejích zrakový účel. Pro mne je hlavně důležité abych přes brýle dobře viděl a aby mi dobře seděly a až pak jejích vzhled.
Pokud se jedná o čočky tak ty jsem nikdy nezkoušel, ale asi bych je také nesnesl. Navíc používám dvoje brýli, na dálku a na blízko s jinou sílou skel laždé a tak čočky by v mým případě asi byly nepoužitelné.
Prosím Vás, Annie, navštivte mě. Bydlím v Liberci. Nebo navštívím já Vás, pokud mi chcete říct, odkud jste. Půjdeme spolu do optiky a vyberete mi brýle, které mi budou slušet, které mi nebudou zmenšovat oči, které budou s dioptriemi -12 a které nebudou tlusté jako můj palec. Které budou stát do 3 000,-, po kterých nebudu mít unavené oči a se kterými se mi bude zaostřovat stejně rychle jako s čočkami. A aby nezmenšovaly předměty v dálce, prosím. A v neposlední řadě, abych měla stálý komfort jako teď s čočkami (protože brýle jsou dle Vás lepší, tak to určitě dokážete nějak zařídit), tak chci, aby to byly brýle, které mohu mít i během spaní, abych je po probuzení nemusela poslepu hledat na nočním stolku, protože, co si budeme nalhávat, mám 12 dioptrií, jsem prostě téměř slepá...
Zakladateli, omlouvám se za odbočení, ale mám dneska plné zuby lidské tuposti. Snad Vám ta technika, o které ostatní mluví, bude fungovat...
doplněno 27.12.14 12:05:jethro, před cca 10 lety mě stálo jen to slabší sklo 4500,- plus nějaká ta tisícovka za povrchovou úpravu, celkem asi 7800,-. Ale je pravda, že to byla jedna z těch lepších/dražších optik. Na druhou stranu jsem s nimi byla velice spokojená - pár týdnů před uplynutím dvouleté záruky se mi ulomila nožička obrub. Bohužel to nešlo opravit, tak mi nabídli zcela zdarma nové obruby a ještě jsem si mohla vybrat, jaké chci. A to byla "urvaná" nožička, kterou jsem si v podstatě mohla ulomit sama přílišným tlakem! Pak jsem si nechávala dělat současné brýle v malé soukromé optice. Byly levné, za obruby jsem dala něco málo do tisícovky a ztenčená skla byla myslím za 1700,-, nějaká stovka za povrchovou "nemlžící" úpravu. Brýle nebyly hotové dřív než za měsíc a byly špatně udělané (vzdálenost mezi ohnisky). Tak znovu. Mám malou hlavu, běžně nosím brýle pro 12-14leté děti, tyhle byly dospělácké, tak jsem potřebovala doladit zahnutí nožiček za ušima, takže jsem tam kvůli tomu byla asi 3x. Naposled se na mě paní dívala s takovou nechutí, že jsem si řekla, že raději budu nosit brýle, které mě tlačí. Nechci však tímto tvrdit, že každá malá optika je špatná a velká dobrá, jen pro svůj vlastní komfort se vrátím do velké optiky a připlatím si. V té samé optice jsem si koupila už dvoje dětské sluneční brýle, zatímco jinde na mě koukají spatra, že chci dětské brýle, tady na mě mrkli s poznámkou "No ano, Vy máte menší hlavu, že?"
Ještě jsem si vzpomněla, že když jsem reklamovala tu ulomenou pacičku, tak mi brýle posílali zdarma v balíku do zahraničí, odjížděla jsem tehdy poprvé jako au-pair. Nebyl problém... ale je mi jasné, že tyto služby prostě člověk zaplatí v ceně obrouček.
Máte pravdu, moje požadavky na brýle jsou extrémně nestandardní; možná už proto, že jsem ženská prostě vyzkoušet se to musí
zennioptical.com, brýle za 500 i s poštovným. Chtělo to sice odvahu, koupit brýle v eshopu, bez vyzkoušení, ale jsem spokojený. Na druhou stranu, chápu že požadavky naufrago nejsou úplně běžné.
No,taky se mi mlží a to mám v nich to cosi proti mlžení.Tak si je buď utřu tím,co mám v kapse-kakapesník nebo chvilku koukám,až "vidím",většinou zabrblám v místnosti i v obchodě"Už zas prd vidím".Čočky nesnesu,takže to mám jednoduchý,utírám brýle.
Tak jsem se dívala na nabídku zennioptical. Brýle nejsou drahé, ale jsou šeredné! Nevybrala bych si ani jedny!
To je můj soukromý názor, že jsou brýle lepší, mě teda o hodně přitahují muži s brýlemi než bez nich. A pseudonázory typu: "já brýle nenosím, protože mi nesluší"to na mě prosím nikdo nehrajte. Kdo chce nosit čočky ať je nosí, ale ať pak neotravuje lidi, kteří chtějí nosit brýle. Jak praví české přísloví: "Chytrému napověz...".
A sundávat brýle před spaním a pak si je opět nasazovat - to přece není žádná těžká práce? Proč by pak lidé nosili brýle sluneční, kdyby jim tyhle věci tak moc vadily. Tak si pořiďte lorňon, naufrago.
Tazateli téhle otázky doporučuji přejít sem: omlazeni.cz/...
doplněno 27.12.14 17:57:Naufrago, vám prostě není pomoci. Když vám radím brýle, odmítáte, když vám radí lidi tady operaci, zas odmítáte z důvodů nějakého pseudostrachu, který já nechápu, protože je to banální operace a ještě bez uspání. Když člověk jako já, řekne svůj názor, že každý najde brýle, které mu sluší, tak zase polemizujete, ještě, že bydlíte tak daleko, vás potkat, tak to skončí špatně. Nemám ráda lidi, kteří jsou věčně s něčím nespokojení a přehnaně řeší svůj vzhled. Lidi na ulici si vás prohlídnou tak na půl minuty a jdou dál, je jim to u něčeho...Anebo si dokonce vymýšlíte sci-fi typu brýle, které v podstatě neexistují. Já myslím, že vám by pomohly nejlíp na psychiatrii. Objednejte se co nejdřív, ju?
Stát si můžete za čím chcete, ale vsadím se, že minimálně půlka z nás zná člověka, kterému nesluší jakékoli brýle. Ono totiž nezáleží jen na tom, jak zapadnou do obličeje, ale taky co opticky udělají s očima. Sestřenka měla 8 dioptrií a mohla si vzít brýle třeba od Prada, a bylo jí to houby platné, protože její malé oči to ještě zmenšovalo a vypadalo to prostě divně. Po operaci má klid a oči má i nadále malé, ale aspoň jsou vidět.
doplněno 27.12.14 12:48:Zdravíčko, je spokojená a zůstala jí tuším na jednom oku mínusová 0,5, jinak prima. Byla ve Zlíně, tenkrát před nějakými osmi lety to ještě nebylo tak rozšířené. Ve Zlíně byla i mámina kolegyně a též spokojenost.
Martino, zbyly sestřence nějaké dioptrie po operaci? A kde na ní byla, pokud byla spokojená? Do budoucnosti o ní uvažuji, až mi začne slábnou zrak stářím, tak určitě nechci nosit bifokální čočky Jen ji nechci podstupovat s tím, že by mi zbyla třeba jedna dioptrie, kvůli které bych stejně musela brýle nebo čočky mít...
Marti, děkuju myslím, že jsem o něčem ve Zlíně už slyšela - jen samou chválu
Naufrago, nedávno (dva až tři dny zpět) jsem viděla reportáž ve zprávách na ČT 1 o těchto operacích očí kvůli dioptriím. Bylo to ve smyslu, že se mají dělat pořádné testy před operacemi, protože ty operace nejsou pro všechny. Byl tam jeden pán, kterému dělali tu opraci a on po ní viděl ještě hůř. Nechci strašit nebo tak, jenom jsem si na to tak vzpomněla. Jinak já kdybych do toho šla, tak bych se nechala vyšetřit u nějakého dobrého očaře, abych měla jistotu, že na tu operaci můžu, a pak bych si vybrala kvalitní "firmu", která tu operaci provede.
Anzionka - no právě, kdo je kvalitní? Já se té operace dost bojím (kdybych ji opravdu chtěla, tak mi máma už x let nabízí, že mi na ni přispěje), takže ji spíš odkládám. Chyba se stát totiž může vždycky a komukoliv, a skončit slepá úplně, to už raději ty brýle/čočky do konce života. Ale díky za radu určitě si testy pohlídám. Možná se kouknu po té reportáži, jestli by se nedala někde stáhnout nebo shlédnout, abych věděla, co přesně si pohlídat.
Naufrago: Nemáte zač. V té reportáži neříkali, co konkrétně si pohlídat, jenom apelovali na to, aby si každý nechal vyšetřit oči od odborníka. Nejde to prý stihnout pár hodin před operací a konec šmitec, oči se musí kompletně zkontrolovat a hlavně rozkapat, aby se zkontrolovalo i pozadí. A to nejde udělat rychle před operací. Takže doporučuji hlavně nějakého dobrého očaře, který to posoudí, hlavně si nenechávat kontrolovat přímo od té "firmy", co to dělá, protože jim může jít logicky o zisk, že...
Díky, to mě ani nenapadlo, nechat si ty testy udělat jinde. Můj očař mi naštěstí oči rozkapává každý rok při kontrole. Ale určitě bude vědět víc, zeptám se ho
" Stát si můžete za čím chcete, ale vsadím se, že minimálně půlka z nás zná člověka, kterému nesluší jakékoli brýle." Sluší nebo nesluší tak na tom asi až tolik nezáleží. Hlavně, že člověkovi pomáhají s jeho zrakem. Z pohledu každého to ale může vypadat jinak. Podle někoho možná brýle někomu nesluší, ale podle jiného tomu samému brýle slušet mohou. Hlavně když je někdo zvyknutý na někoho bez brýli a pak najednou začné brýle nosít tak mu může připadat s těmi brýlemi trochu divně než si na to zvykné. Kdo se chce někomu posmívat tak si vždy nějakou zámiňku najde, třeba to, že nosí brýle které mu údajně nesluší.
doplněno 27.12.14 17:08:" Možná se kouknu po té reportáži, jestli by se nedala někde stáhnout nebo shlédnout, abych věděla, co přesně si pohlídat." Asi to nebude to, protože je to z roku 2011, ale něco podobného se dá shlédnout na ceskatelevize.cz/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.