Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem byla žádat o brigádu v TESCU a při vyplňování dotazníku mě překvapilo, že po mě nchtějí datum narození. Proč? Jaký na to máte názor?
Tak pokud jste vyplňovala jenom dotazník k žádosti, tak asi datum narození nepovažují za podstatný... třeba se tak preventivně brání nařčení diskriminace podle věku Dokud měl manžel zaměstnance, tak se jich taky neptal na věk, protože ho nepotřeboval vědět, datum narození a rodné číslo přišlo na řadu až při případném sepisování smlouvy, protože pak už jsme ho potřebovali kvůli přihláškám na zdravotní a sociální.
vypadlo mi z věty, že jich manžel neptal na věk předem, ve chvíli, kdy se oni o práci ucházli (nebo on ucházel o ně), ale až ve chvíli, kdy se dohodli na smlouvě.
V úvodní otázce píšete, že jste vyplňovala dotazník. Pravděpodobně budou OP vyžadovat až při uzavření dohody. Nemyslím si, že by firma jako TESCO riskovala potíže se zaměstnáváním osob v rozporu se zákoníkem práce.
B.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.