Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datum narození - brigáda

Od: tarka* odpovědí: 10 změna:

Dnes jsem byla žádat o brigádu v TESCU a při vyplňování dotazníku mě překvapilo, že po mě nchtějí datum narození. Proč? Jaký na to máte názor?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nony*
hodnocení

0x

A nechtěli po vás třeba číslo občanky? Vím, že u některých smluv je tato věc povinná, a z toho se, podle mě, dá vyčit spousta věcí..

hodnocení

0x

Protože pro nastoupení na brigádu musíte mít 15 let a ukončenou povinnou školní docházku. Uvádět datum narození je naprosto normální, na smlouvu jsem psal i číslo OP

hop®

Miki, právě proto je jí divné, že ho NEchtěli...

jé já jsem slepej *hi* omlouvám se, zas čtu co nemám, myslel jsem že je vám divné že ho chtěli.

hodnocení

0x

Tak pokud jste vyplňovala jenom dotazník k žádosti, tak asi datum narození nepovažují za podstatný... třeba se tak preventivně brání nařčení diskriminace podle věku *nevi* Dokud měl manžel zaměstnance, tak se jich taky neptal na věk, protože ho nepotřeboval vědět, datum narození a rodné číslo přišlo na řadu až při případném sepisování smlouvy, protože pak už jsme ho potřebovali kvůli přihláškám na zdravotní a sociální.

doplněno 26.03.12 17:37:

vypadlo mi z věty, že jich manžel neptal na věk předem, ve chvíli, kdy se oni o práci ucházli (nebo on ucházel o ně), ale až ve chvíli, kdy se dohodli na smlouvě.

b
hodnocení

0x

Datum narození není podstatné - že je Vám více než 15 let je zřejmé, protože máte občanský průkaz a jestli jste již ukončil povinnou školní docházku z OP stejně nelze zjistit.

B.

b

Doplnění k předchozí odpovědi - ukončení povinné školní docházky se nedá zjistit ani z data narození.

B.

tarka*
hodnocení

nechtěli po mě ani číslo občanky, takže vlastně vůbec netuší, kolik je uchazeči let

b

V úvodní otázce píšete, že jste vyplňovala dotazník. Pravděpodobně budou OP vyžadovat až při uzavření dohody. Nemyslím si, že by firma jako TESCO riskovala potíže se zaměstnáváním osob v rozporu se zákoníkem práce.

B.

lidus*

B-jistě, vyplnění nějakého dotazníku neznamená smlouvu a do té se pak vypíše vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]