Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se pozná fakt dobrá muzika?

Od: humbucker* odpovědí: 16 změna:

Ahoj. Asi to jde už po chvíli, ne? Máte nějaká kritéria?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to záleží asi i na výkladu otázky. A jak se říká, že muž má raději hodnotit svou ženu až po její smrti, tak já si asi uvědomuji, že je něco fakt dobrá muzika často v okamžiku, kdy ten muzikant zemře nebo se kapela rozpadne - je to taková lítost, že už toho více nebude. Zdravím!

doplněno 05.02.15 00:20:

Já mám tu výhodu (či nevýhodu), že současná hudba jde tak nějak kolem mě a stopu nezanechává - poslouchám většinou ty "pohrobky". Ale, dokud je na světě Eric Clapton, tak je to stále dobré.

layborrr

Clapton - Melodie jim moc neříká , že jo?

Ještě k tomu blbě vypadají .

junkers*
hodnocení

0x

Je to silně individuální. Nesnáším pokrytecký jekot bítls, ale líbí se mi třeba, jak zpívá Julee Cruise.

doplněno 05.02.15 00:14:

No blbá hudba je jen takový bezduchý rachot hrnců a puklic, byť rytmický.

Dobrá hudba v člověku probouzí jakési morální cítění.

humbucker*
hodnocení

Ahoj Bene. Tak takovýhle výklad věci mě ani nenapadnul. Zajímavé. A jak to máš u těch současných, žijících, hrajících?

Ne kdo, ale proč si to myslíš Junkersi.

hodnocení

0x

Prakticky řečeno, každý člověk má svá vlastní kritéria. Jeden od hudby očekává potěšení z textu, ale například já hlavně přesnou pravidelnou smysluplnou rytmičnost.

hodnocení

0x
Kazdy ma tu svou fakt dobrou muziku a zalezi na kazdem jaky ma vkus a co mu "ladi" do ouska:)
Ja fakt dobrou hudbu miluju! Ale mam docela problem..takovou hudbu-pisnicku, kdyz si prakrat poslechnu, protoze je nadherna, tak aniz bych ji poslouchal dal, tak v me hlave koluje-hraje nepretrzite jeste par dni a nejde vymazat..jedine ji "prehrat" jinou pisnickou..ale to jsem pak tam kde jsem byl:(

hodnocení

0x

Co myslíte, je za tímto dobrá muzika? facebook.com/... Zapojte více než uši, než oči. :) Neumím to napsat, ale jak se říká tomu, když si muzikanti hrají jen tak pro radost, jamsesion? Tohle je taková improvizace. S kotětem.

junkers*

Ale ten chlapík je fakt pohodář. K tý kočce se asi chová dobře i když nehraje, to by po něm jinak takhle nelezla. A nebo ho ještě nezná. Muzika gut.

hodnocení

0x

Opravdu dobrá muzika se pozná po letech - pořád se líbí.

kvetuse*
hodnocení

0x

Dobrá muzika se pozná tak, že to můžete poslouchat x let a prostě se to neomrzí. Pro mě je to např. disco 80. let, které mi vždy zlepší náladu, ale naopak metal nebo techno mě vnitřně rozruší, začne mě bolet hlava a jdou na mě nepříjemné myšlenky. Takže každý to máme asi podle svých vlastních pocitů.

layborrr

doplněno 05.02.15 17:50:

Nelekněte se hned na začátku , stačí poslouchat

czello
hodnocení

0x

Pro mě je první kritérium, že se to musí hrát rukama a nohama, abych to mohl nazvat muzikou. A pak už se mně buď písnička líbí, nebo ne...

faithoncemore*

Ano, dobrá (subjektivně, jinak ani nelze) hudba je ta, která Vás mimoděk rozpohybuje nebo která Vám zježí chlupy na celém těle. A člověk je přitom tak nějak lepší (to je to morální cítění, souhlasím, Junkers)

doplněno 05.02.15 18:00:

Jinak se hlásím ke starší sekci, k posluchačům Claptona apod... a ze současníků mi spolehlivě zježí chlupy Olin svým violoncellem.

eulalie*
hodnocení

0x

Jaká je dobrá muzika? Když zlidoví... nakonec i toho Claptona si člověk může zahrát na kytaru, ne? I když samozřejmě ne tak výborně jako originál. Nebo Beatles, nebo spousty jiných. Ale záleží i na vkusu posluchače. Je to stejné s každým uměním. Jak se pozná dobrý obraz?

06.02.15 07:59
hodnocení

0x

A toto?

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Tak jsem si na tohle téma udělal takový malý soukromý průzkum. Všímal jsem si, že když hrála nějaká muzika, tak když se asi líbila, tak si ona osoba po chvíli, začala bezděčně poklapávat špičkou nohy, nebo podupávat patou. Vlastně to dělám a docela bezděčně taky. Právě, mi husinu, docela rázně přivodil Zeppelinovský RIFF Jimmyho Page. Teď dávají takové nové předěly na saťáku na Retru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]