Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Prosím o radu! Přítelkyně je těhotná jí je 18 a mě taky 18 .Jenže je problém že si to chce nechat a já jsem proti . Chtěl bych se zeptat jestli mám právo zasahovat do toho aby si to nechala vzít? Děkuji .
A proč jsi proti? Užít jsi - proti tomu jsi nebyl. Ale zodpovědnost nést neumíš nebo nechceš. Já vím, jsi ještě mladý, život máš před sebou a nechce se Ti dělat fotříka. Ale měl jsi být zodpovědný, když už ničím jiným, tedy pořádnou antikoncepcí. A nestalo by se.
1/ Pokud se Tvoje dívka plodu zbaví, už nikdy nemusí mít děti. Není to pokaždé, ale znám takové ženy.
2/ Kdyby stejně byli uvažovali Tvoji rodiče, neměl bys dneska problémy. Nebyl bys vůbec.
Místo sexu jsi měl poskládat uhlí či udělat jinou hodnotnou práci. Následky by nebyly pro Tebe tak nepříjemné. A navíc být Tvou dívkou, kopla bych tě do řiti nebo pod koleno. Nejdřív sis užil a teď bys pálil mosty? Nejsi opravdu ještě vyzrálý ani pro sex, ani pro vztah, ani pro život. Jaga.
já myslím,že v 18 letech nemůže být vyzrálý pro nechání si mimina zvlášť v dnešní době málokdo. To není jen jezdit s kočárem po chodníku jak je hezky. To snad víte. Nechala bych JÁ si to vzít. Než pak mít problémy ,které by nemusely být zrovna lehce řešitelné.
Ale jiná věc je ta, co rodiče,pokud se máte rádi ,ale opravdu ..a jestli pomohou .Další věc. Co když se rozejdete ,,jste schopen platit? To je vše těžké a nepříjemná situace. Já jsem vám neradila,jen napsala jen svůj názor ,protože si stejně uděláte jak budete chtít.
No v podstatě to záleží čistě jen na ní takže maximálně si s ní o tom rozumně promluvit.já to vidím maličko jinak...lehce se to káže ale určitě i ti co tady moralizují udělali někdy nějakou chybu...v tuto chvíli to je chyba dost obrovská a už tím nic nezměníš...neznám jaké jsou vaše poměry ale možná mi naopak příjde že ta slečna si neuvědomuje následky...něco jiného je pokud má třeba podporu rodiny je zajištěná apod...a vy to samé...pokud ale ani jeden nemáte nic tak to lituju to dítě...udělat ho je jednoduchý starat se a zajistit mnohem horší...a nejen ty ale i ta slečna nebyla zodpovědná když nic nebrala...takže bych vinu neházela jen na vás...v tuto chvíli bych ani jednomu z vás děcko nepřála...ale myslím to jen pouze z té stránky aby jste se vy dva a jednou dítě měli dobře...v tuto chvíli by to tak asi nebylo...vím že to je razantní názor ale jsem spíš taková že koukám na to tak aby mohli jednou zajistit plnohodnotný život pro děti...v tuto chvíli by ste ho neuměl ani uživit...takže si pokládám otázku zda je lepší potrat anebo zakaždou cenu porodit a pak přemýšlet kde budem, jak uživím atd...?já bych volila tu možnost JEDNOU ne TEĎ.
doplněno 25.03.12 15:36:něco jiného je otázka jejího zdraví...bohužel na tuhle otázku nenajdeš nikdy jednoznačnou a jednoduchou odpověď...každý to bude vidět jinak...já jsem mladá mám zajištěné bydlení ale na dítě se v tuto chvíli necítím...jiné v mém věku děti mají a jiné ne...vše je otázkou volby.
doplněno 25.03.12 15:38:a to jsem s partnerem skoro osm let...nechci nic uspěchat nejsem ten typ lidí rychle rychle vše honem a vše si pak zkazit chci ke všemu postupně...jen jedna rada:budeš navždycky poučený
Děkuji za podporu Jenže já jsem s ní o tom mluvil a ona prostě si to chce nechat a mě vubec neposlouchá . Ona právě moc zajištěná nejni ale já zajištěnej jsem ... Takže všechno bych platil já ... A taky je to moc brzo a nemáme ani jeden dodělanou školu... Je to na nervy ..
Hmm, to začíná vypadat, že je to mrcha, která si tím děckem chce zajistit živobytí. Ještě napiš, že tvrdila. že bere antikoncepci a je to skoro jasné...
Vy ze jste zajistenej?Mate na mysli,ze vás zajistili ŕodice.Pritelkyniny rodice,jsou asi chudci,ze?No,tak aby jste vy hlavne dokazal zajistit sve dite.Ted se muzete predvest jak jste schopen zajistit druhe vy.Nebo jste mel mit pomer s nejakou bohatou a jeste lepsi bezcitnou,ze by jste pak nohl v klidku starat jen sam o sebe.
A když jsi bral předtím třeba na večeři nebo do kina, taky jsi si myslel "všechno platím já?", nebo jsi byl rád, že pro milovanou holku můžeš něco udělat? Ono dítě nejsou jen výdaje, je to potomek, který se vyvíjí v těle ženy. Neříkáš nic o tom, jaká přítelkyně je, nic o možných komplikacích a zdravotních problémech, o tom, jak to vidí ona. Píšeš jen, že asi budeš muset platit všechno ty a jsi v pr...
Docela sobecké od někoho, kdo chtěl sexovat a tím pádem musel přijmout riziko, že se možná "povede".
Znám dost holek, co otěhotněly hned po maturitě něbo ještě před ní. Pokud vedle sebe měly chlapa, co se dovedl postarat o dítě, které vzniklo chybou obou, bylo to v pohodě. Pokud ale vedle sebe měly kluky, co ještě "nebyli připravení", nebo "nechtěli se o TO starat", většinou skončily jako svobodné matky a udělaly dobře.
Právo rozhodnout o dítěti má vždy matka, která dítě nosí, rodí a vůbec to všechno oddře. Chlap si jen užije a většinou řekne "dej to pryč." Buď se zachováš jako chlap a postavíte se potížím, které jsi způlky způsobil i ty, nebo zbaběle utečeš - to tě ovšem nezachrání od placení, pokud tě přítelkyně uvede jako otce.
Zasahovat můžeš chtít,můžeš se i pěkně vztekat.Ale jak se Tvá přítelkyně rozhodne, je jen na ní. A jestli tě uvede jako otce, tak se připrav na placení alimentů, jestli si ji tedy nechceš vzít. Je to těžké být asi sama, ale měla by ti dát kopačky. Je Ti 18, ale vzít si kondom tě nenapadlo? I kdyby mi přítelkyně řekla, že bere antikoncepci, tak stejně si ten kondom natáhnu, když nebudu chtít mít takové problémy. Ale nutit jí, aby šla na potrat, nemůžeš. Prober se a začni uvažovat raději o svatbě. Nebo aspon se s přítelkyní domluv, jak vyřešíte bydlení a starost o dítě.A hlavně se pochlub doma, at pak tátu neraní mrtvice, mamka možná bude v pohodě né?
A chudákoj holce čirou náhodou přestala fungovat antikoncepce...pokud by byla tak rozumná jak tady z ní každej dělá chudáka tak kdyby byla opatrná tak si dá také pozor a bez ochrany by do toho nešla...ona je stejně taková naivka jako on a stejně i s prominutím blbá...pokud i ona by byla rozumná tak musí logicky uvážit že to bude na nic že nebude schopna mu zajistit co bude potřeba...oba si nesete následky a oba ste stejně naivní.akorát u tebe možná vidím to, že si umíš představit co to bude obnášet...ještě vidím možnost pokud máte rozumný rodiče tak si s nimi promluvit třeba vám oboum pomůžou a třeba i si všichni promluvíte a uvidíte to vše jinak...každopádně se na ty alimenty připrav!třeba vám ale ti rodiče nějak pomůžou.hodně štěstí vám oběma a příště víc myslete
Takovy dotaz.Milujete svou protelkyni,stojite o ni?Jestli ano,tak zacnete honem vazit slova.vubec nemate tuseni,jak tim ,ze nechcete,ji zranujete a taky muzete ji ztratit ,uz vas nebude mit tak rada.Chtit tohle po sve pritelkyni?Pro ni je to uz dite a nechce ho zabit,navic potomka muze,ktereho miluje-mozna jeste.Nesnazte se to pochopit,to nepochopite,protoze jste muz,ale verte ze ji tim nevratne ublizite a jednou by vas to mohlo mrzet,ze nejste treba z deckem v kontaktu,holt az dozrajete.Jak dlouho mate jeste studovat?Budete se muset proste postarat,nebo zatim rodice pomohou?
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale jen tak okrajově. Vím, že chcete slyšet jen to zda je možné do rozhodnutí dívky zasahovat, právně ne a to právě kvůli tomu, že je to tělo ženy, které nosí plod a právě ona žena už nikdy nemusí mít děti a může mít vážné zdravotní ale i psychické komplikace (postinterupční syndrom), které Vy mít nebudete. Řeknu svůj názor, i když o něj nestojí (pokud to nechcete číst, nečtěte): Když pominu zdravotní stránku věci... Neřekla bych, že je zodpovědné, jít na potrat (jak zde někdo radil), právě naopak, možná ta dívka chce vzít alespoň trochu té zodpovědnosti, která jí chyběla, když jste spolu spali bez ochrany. Daleko více nezodpovědné se mi zdá, užít si, frnknout a chtít po ní aby si dítě nechala vzít. A že Vy byste něco platil? No a proč byste neměl, když jste otec? A že zde někdo řekl, že my ostatní nechybujeme? Samozřejmě, že chybujeme, ale zřejmě bysme něco takového neudělali a chtěli bychom za to nést tu zodpovědnost a dále nechybovat (potratem). Můj názor!
Hochu, hochu, je mi smutno už jen z formulace té otázky : zda máš právo zasahovat do toho aby si "to" nechala vzít. . . Nejsem žádný puritán, mentor ani svatoušek, ale výraz "nechat si to vzít" mne vždycky nadzvedne ze židle a zvýší mi krevní tlak.
To víš, že nikoli - to už vyjádřili poradci přede mnou. Ale vůbec nejde jen o právo, ale o morálku. Přemlouvat přítelkyni k přerušení těhotenství - defacto zničení života, který jste započali, to je přinejmenším hanebné. Stalo se, takže uvědomit si chlapskou čest a odpovědnost, uzavřít manželství a dělat, dělat a makat, aby se žena i dítě měli aspoň trochu dobře. Chlap by nikdy neměl ani trochu pomyslet na vlastní sobectví v takové situaci.
Když se skutečně necítíš na manželství ... myslíš si, že ta slečna Tě může mít skutečně ráda za to přemlouvání? Nebojíš se vlastního svědomí a odpusť mi - nebojíš se kletby ať vyslovené nebo skryté?
Tak ať to všechno dobře a šťastně dopadne pro všechny tři.
Jsi mladý a hloupacatý, když jste si nedali pozor! Nebylo to od tebe pěkný! A myslím si že záleží na ní, pokud si ho chce nechat a ty by jsi měl néést odpovědnost!
Proč vždycky při zbouchnutí házíte vinu na chlapy? Je to jejich společná "vina" a myslím že je docela dost nespravedlivé, když někoho odsuzujete aniž byste věděli jak k tomu došlo a za jakého stavu (v opilosti...). Koneckonců, holka si taky mohla vzít antikoncepci
Myslím, že se většina lidí stavěla k tomu tak, že se ta dívka toho sexu neúčastnila a tím pádem nenese žádnou "vinu". Toto je můj dojem...
Já si zase myslím, že se k tomu většina (neříkám všichni) staví tak, že bylo zapotřebí dvou, ale v téhle diskuzi se řeší, že je zde právě ten chlap, který chce po ženě, aby šla na interupci, přičemž ona chce posbírat nějakou ztracenou zodpovědnost za situaci, která se stala a chce své dítě!
Já spíš věřím že si chce nechat to dítě díky finanční zajištěnosti tazatele.
V dnešní době a hospodářské krizi státu bude asi chtít holka co největší alimenty, aby se
sama mohla stát zajištěnou... navíc, až dítě půjde do školy atp. tak si ty alimenty může ještě navýšit
a mnohdy to otci není zrovna ku prospěchu.
Stejnak si myslím, že rozhodnout o potratu v případech, např. jako je tento (zbouchnutí) a nebo v dalších,
třeba postižené mimčo, by měli mít oba rodiče, ne jenom matka.
pokud nemá výdělek velký tak se holka nemůže přiživovat na něm. Alimenty ji nezachrání.Jeto jako kdyby se rozvedli Jsou jiné věci kolem děcka. Rodiče na dítě platit nebudou. Musí jít do práce po mateřské a nikdo ji živit nebude. Kam na to chodíte? Ale je ještě mladá ,,jedině to je její mínus. Moc mladá na dítě v dnešní době a nezajištěná ...ale asi ví co dělá. Je lehké někoho odsoudit. Pisatel si také mohl vzít ochranu,,proč se vše svádí na ženu. Aby si huntovala tělo?A chlap je z toho venku.
Pár kamarádek mělo dítě zamlada, na tom není nic divného. To se jen někteří posměváčci dívají skrze prsty, jak se holka chce přiživit, a přitom je vůbec nenapadne, že nechce třeba jen zabít vlastní dítě. Nedejbože, kdyby to dítě opravdu chtěla, co?
Žena si ničí tělo antikoncepcí, žena dítě nosí, snáší problémy spojené s těhotenstvím a porodem. Proto o dítěti může rozhodovat ona.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.