Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, mám doma z "mládí":D krásný tepaný náhrdelník, materiálem si nejsem jistá (pravděpodobně měď). Nedávno se na něm objevily zelené skvrnky. Nevíte, čím je vyčistit, aby se náhrdelník nepoškodil?
Děkuji
Vyzkoušel bych ultrazvukovou čističku s jarovou vodou, ta to určitě nepoškodí, a poté to dobře vysušit fénem. Druhá možnost svěřit to zlatníkovi, ti na to mají chemické prostředky.
Tak co je to ultrazvuková čistička ani netuším:D Asi to fakt dám do zlatnictví, ale nerada bych o náhrdelník přišla... kamarádka si dala čistit zásnubní prsten z bílého zlata a během čištění upadl zasazený kámen...
Martino, vyzkoušejte čištění, co dělá manžel. Řetízek, co je na zapínání u náhrdelníku, namočte, jen kousek do octa. Stačí dát lžíci octa, do víčka od majonézy, a spojovací řetízek, jen pár oček, vložit. Uvidíte, co vám ocet udělá na pár očkách. Nic nemůžete zkazit. Jen můj názor.
Dala jsem dceři krásný stříbrný náramek s patinou a pravým korálem,který podle mojí mámy i kvetl.Chtěla ho mít krásný,dala ho do čističe na stříbro a samozřejmě ho zničila.Bála bych se i toho octu. Mamina
Čistič ocet. Protože nevím z jakého je materiálu náhrdelník, navrhuji do octu namočit, jen pár kroužků z uzávěru. Tím se nic na náhrdelníku nezkazí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.