Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit tepaný náhrdelník?

Od: martinaa* odpovědí: 10 změna:

Pěkný den, mám doma z "mládí":D krásný tepaný náhrdelník, materiálem si nejsem jistá (pravděpodobně měď). Nedávno se na něm objevily zelené skvrnky. Nevíte, čím je vyčistit, aby se náhrdelník nepoškodil?

Děkuji*slunce*

Jak vyčistit tepaný náhrdelník?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vyzkoušel bych ultrazvukovou čističku s jarovou vodou, ta to určitě nepoškodí, a poté to dobře vysušit fénem. Druhá možnost svěřit to zlatníkovi, ti na to mají chemické prostředky.

martinaa*
hodnocení

Tak co je to ultrazvuková čistička ani netuším:D Asi to fakt dám do zlatnictví, ale nerada bych o náhrdelník přišla... kamarádka si dala čistit zásnubní prsten z bílého zlata a během čištění upadl zasazený kámen...

ladinpraha*

Něco takového. Cena v akcích, např. v Lídlu, bývá do 700,- Kč.

ultrazvukovacisticka.cz/...

doplněno 24.03.12 20:10:

Mně ty odkazy normálně fungují.

puhy.cz/...

martinaa*
hodnocení

A vážně to funguje?

Odkaz mě bohužel hází na nějaký specializovaný hosting...

hodnocení

0x

Martino, vyzkoušejte čištění, co dělá manžel. Řetízek, co je na zapínání u náhrdelníku, namočte, jen kousek do octa. Stačí dát lžíci octa, do víčka od majonézy, a spojovací řetízek, jen pár oček, vložit. Uvidíte, co vám ocet udělá na pár očkách. Nic nemůžete zkazit. Jen můj názor.

martinaa*
hodnocení

Děkuji, zítra vyzkouším a pak třeba hodím nové foto:)

hodnocení

0x

Dala jsem dceři krásný stříbrný náramek s patinou a pravým korálem,který podle mojí mámy i kvetl.Chtěla ho mít krásný,dala ho do čističe na stříbro a samozřejmě ho zničila.Bála bych se i toho octu. Mamina

Čistič ocet. Protože nevím z jakého je materiálu náhrdelník, navrhuji do octu namočit, jen pár kroužků z uzávěru. Tím se nic na náhrdelníku nezkazí.

martinaa*
hodnocení

Tipla jsem tu měď, ale náhrdelník je pevný... možná bronz? Je tmavě hnědý s oranžovými odlesky, na fotce to nevynikne. Co já vím...*nevi*

cobrak*
hodnocení

0x

Ahoj, já když chci něco vyčistit (ale zatím jsem čistil vždy jen stříbrné věci), tak vezmu kartáček a zubní pastu a úplně pokaždé se mi to podařilo. Radím to vyzkoušet i tady. Když to nepůjde, tak nevadí. Rozhodně se nic nestane ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]