Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbytky po vypálení slivovice, co s nimi?

Od: rod24* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, nechal jsem si vypálit slivovici ze švestek. Dostal jsem zpátky i zbytky vypálených švestek. Jak se dají tyto zbyky zužitkovat? Dají se např. dát jako potrava praseti nebo jiné domácí zvěři? Nebo je nějaká jiná možnost než je jen vyhodit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Moc uplatnění není. Po malých dávkách můžete přidávat praseti. Ale fakt po malých dávkách, jinak se prase ožere. Trochu odpadu po vypálení mu to nevadí, bude déle spát a lepší přibírat na váze.*smich*

hodnocení

0x

Myslím si, že to nebude k ničemu. Vzpomínka: měla jsem pejska Čertíčka, moc poslušného a milého pejska, až na jednu ošklivou vlastnost. Když našel něco, co mu "vonělo", vyválel se v tom - ať to bylo hovínko, leklá ryba, chcíplá kuna, cokoliv. Následovala několikanásobná očista, protože na první pokus to nikdy neodešlo.

Šli jsme spolu z procházky, vesnice už před námi. najednou pes zmizel v hlubokém příkopě a žádné volání nepomáhalo. Jen jsem viděla občas nahoře packy, tak jsem hned věděla, že se zase v něčem válí. Vrátila jsem se k němu - v příkopě nalitá spousta hnědé hustší hmoty, něco jako povidla. Byly v tom i pecky. Smrdělo to děsně. Pes si udělal masku od čumáku až k ocasu. Až pak jsem zjistila, že nějaký dobrodinec asi pálil a pak ty zbytky vylil za vesnici. Nejraději bych mu do toho namočila hlavu, za to psí vyválení.

Tak vidíte, ono to opravdu k ničemu není. Pro prase byste asi musel vyndávat ty pecky, aby je nepolklo a takovou práci bych nikomu nepřála. Zbytky vyhoďte a slivovičku si ve zdraví užijte. Prý je dobré si s ní mazat klouby. :) Jaga.

jabraka*
hodnocení

0x

Výpalky se většinou využívají pro energetické účely.Obsahují pecky,jejichž odstraňování je složité,takže se suší a spalují.Mohou sloužit jako zdroj humusu v kompostech,jen je nutno je vápnem neutralizovat.Menší množství lze zkonzumovat drůbeží.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

To černí páleníci vyhazují, toho vidím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]