Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat,kdy mužu očekávat zase povánoční vlnu slev?A kolik % obvykle bývají?Hlavně u elektroniky na kolik by se mohl dostat třeba telefon který teď stojí cca. 3000kč?Slyšel jsem totiž že co prodejci neprodají do vánoc už budou těžko prodávat po vánocích a tak musí slevit
Slevy začínají většnou už relativně dlouho před Vánoci, konkrétně co se týče elektroniky nejvíc si pamatuji slevu 65%, ale řekl bych, že průměr bude tak 20-30% sleva a to, že něco prodejci neprodají do Vánoc, a pak už se to horko težko prodá mi přijde trochu jako nesmysl.
Vše se odvijí od toho kolik lidé chtěji do dané věci investovat, pokud mám nějaký rozpočet, tak buď si za to koupím danou věc nebo můžu spekulovat, že tu o něco dražší po novém roce slevní o 500-1000 a budu si ji moct dovolit, někdo koupí rovnou někdo počká, ale prodá se to i to. Telefony pokud jsou nové si celkem drží cenu, viděl jsem i par kousků, které se během roku zdražovali následné zlevňovaly, ale i tak byla cena ke konci roku pořád vyšší než zahajovací cena.
No, já tedy nevím, ale já těm slevám vůbec nevěřím. Každý den mi přijde do emailu nabídka úžasných slev od šedesáti procent na všechno možné. Nejvíc právě na elektrospotřebiče a elektroniku. Já se na to schválně díváma ještě jsem si nevšimla, že by to byla pravda. Hledala jsem pro kamrádku lednici před vánoci a když mi včera přišlo do emailu, že už začali s povánočními slevami, koukla jsem se a ceny byly stejné. Jenom původní cenu navýšili a pak úměrně k procentům snížili, ale cena výrobku zůstala stejná, jako před vánoci. Jsou to šizuňkové, bacha na to. A opravdové snižování cen je pouze v oblečení, tam je pravda to, že po každé sezoně se má vymést sklad, aby se mohlo nakoupit nové zboží. Oblečení podléhá módě a také si lidé pamatují co v obchodě už několikrát viděli a chtějí pořád něco nového. Tak tam jsou slevy dost markantní.
Taky se přidám.Mělla jsem vyhlídnutý pěkný zimní kabát F&F ,původní cena 1390Kč,tak jsem letěla hned ráno ještě před Vánoci do obchodu,kde měly být slevy na zimní oblečení 30%.A oni všechny ty kabáty a bundy schovali! Nezůstalo tam vůbec nic!Jen ošklivý krátký bundičky,které nikdo nechce.A příští rok je opět vytáhnou za tu původní cenu.Taky dobrý.Tak jsem si zanadávala, a pojedu na výprodeje do německa.
Dělá se to tak běžně, pokud vyhlásí obchod slevu, pěkné věci se před otevřením odnesou dozadu. Sleva je pak jen na to, čeho se opravdu nemohou zbavit a už dlouho se jim na to práší.
Počkejte na lednové slevy: Váš kabát, nyní za 1.390 Kč tam bude viset s velkou lákající cenovkou: Původní cena 2.000 Kč, nyní ÚŽASNÁ sleva na 1.500 Kč.
Přesně podle Šimka a Grossmanna: NECHCI SLEVU ZADARMO!
Včera jsem se pobavila vyprávěním dcery. Penny mělo před Vánoci akci na mražené kachny, kilo za 49,90. Leták dorazil do každé rodiny, tudíž každý Čech najednou zjistil, že bez té kachny nemůže být. Dcera měla odpolední, dala si budíka, za 10 minut 7 už stála před Penny. Kromě ní celý pluk důchodkyň. Podařilo se jí důchodkyně setřást rychlým během. V mrazáku bylo celkem 8 stejných kachen. To byla celá ta propagovaná akce. Tak jednu popadla, o ostatní se začaly tahat důchodkyně, dvě či tři o jednu. Nadávaly si, žádná nechtěla pustit. Vtom tam vlítla prodavačka, 2 kachny jim vytrhla z rukou a suverénně prohlásila, že je musí jít dozadu převážit.
Přitom byly všechny stejné, kalibrované, se stejnou natištěnou váhou, balené. Ale než si to babky přebraly, prodavačka byla i s kachnami pryč, víc se nevrátila s nimi ani bez nich. Asi si vzpomněla pozdě, že chce taky...
A to byla na ten den celá ta slavná akce. Myslím, že ty tuny potištěného papíru stojí daleko víc, než 6 kachen v akci. Ale lidé už se nablbnou a když kachny nejsou, ponadávají si a nakoupí něco jiného. Takže útrata je stejně. A VO TOM TO JE! Jaga.
Stejné je to i jinde. Lidé chtějí nakupovat "se slevou". Když už nemají kabáty, koupí kozačky. Když nejsou mobily, koupí televizi...Jo,jo...
Jaguš v našem Penny měli kachen plný mrazák a dokonce 3 dny stále doplňovali (mimochodem, kachnička výborná). Ale já spěchala do Lídlu pro jinou akci a tam to vypadalo skoro stejně jako ve vašem Penny, nejden že mě málem důchodci o holích vyklopili z invalidního vozíku ale dokonce jsem se od jedné babky dověděla, že nechápe nač invalidi lítají po obchodech hnedle ráno když je tam hodně lidí. Vzdala jsem to, já jsem zjistila, že tu super levnou věc vlastně vůbec nepotřebujeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.