Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hádka na Štědrý den

Od: 458 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o pomoc. Netahala bych to sem, ale nemám se komu svěřit: Stalo se to, že se naši pohádali a já už nevím, co nám dělat. Zkoušela jsem jim to rozmluvit, nic nepomohlo. Můj otec zítra musí jít do práce, takže o to je to horší. Máme zkažené Vánoce a já jsem úplně na dně. Moc mě mrzí, že jsem to sem musela napsat, ale lepší řešení mě nenapadlo. Chtěla bych vědět, jak by jste se v takové situaci zachovali.
To je vše a krásné Vánoce, pokud možno.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dospělí by měli mít sami rozum a dokázat se alespoň o Vánocích velmi rychle usmířit, aby s tím nekazili Vánoce druhým. Hádat se dá celý rok, tak proč zrovna teď?

Můžete s každým promluvit zvlášť, že vás to mrzí a jestli by to nemohli pro dnešek hodit za hlavu...

458
hodnocení

clayman: To jsem už taky zkoušela. Nezabralo. Přesto děkuji.

lucie*
hodnocení

0x

*nevi* a to nejsou jiné dny jak Vánoce?to já od mala nesnášela,ubrečenou matku a výčitky otci"...to jsi musel zkazit Vánoce...narozeniny,dovolenou,svátek"záleží co bylo.Prostě čím víc si lidé zakládají,že tyhle dny budou vyjímečné,tím víc jsou nervozní a hádajíci se.Bych si tím nelámala hlavu a pouč se do dalších let ať pak neděláš to samé svým dětem.Být na sebe povinně hodní,protože je v kalendáři 24.12:)nemělo by to být kdykoli,nejlépe celý rok.

458
hodnocení

lucie: Vidím, že máte úplně ty samé zkušenosti. Asi je to všude stejné...

dejavu*
hodnocení

0x

Nemůžeš s tím dělat nic, jen udělat něco se sebou, aby tě to tak netrápilo. Je to čistě na nich, jak to spolu slepí. Neřeš to, nemá to řešení. Někdy právě na Vánoce místo pohody jsou nervy nejvíc na pochodu. Lidi, kteří neměli hezké dětství nebo jim někdo zemřel, vzpomínají a smutní, unavené a přetažené matky vyvolávají hádky. Chce to klid, jestli se mají rádi, za pár hodin nebo dnů vystydnou a najdou k sobě cestu. Je to blbé, že jsou zkažené Vánoce, ale jsou i horší věci, když někdo skončí ve špitále a hůř. Tohle je pořád ještě vratné. Pusť si pohádku, řekni si, že jsou to uminutí mezci a ty si svátky nedáš zkazit, vem si talíř cukroví a kašli na ně. ;)

458
hodnocení

dejavu: Se vším, co jste napsal máte naprostou pravdu, jen mám své rodiče příliš ráda na to, abych si myslela, že jsou mezci=) Moc děkuji a hezké svátky.

dejavu*

Někdy pomůže se zdravě naštvat, pomůže ti to se od toho odstřihnout, je to lepší než smutek a lítost nebo strach a vyděšení, proto jsem to slovo řekla. Nelituj je, mohou za to oba, na hádku vždy musí být dva. Nijak jim to nepomůže a tobě bude smutno ještě víc.

xdjmsertj
hodnocení

0x

Hlavně se do jejich hádek nezapojuj, nikdy to nebude mít žádný efekt. Akorát budou naštvaný i na tebe a ty budeš naštvaná o to víc. Jejich hádky ty nikdy nevyřešíš, takže se jim prostě kliď z cesty a mysli na to, že až budeš hledat svého partnera, tak si vybereš líp. Šetři svoje nervy a rodiče nech žít, jak žijou.

petr02
hodnocení

0x

Na někoho ty zkažený vánoce hold musí padnout, taky jsem jich v životě pár zažil a taky to bylo kvůli rodičům. Někteří lidé k sobě prostě nepatří, přesto spolu žijou, ale z nějakých podivných důvodů.

mases*

JJ i já jsem zažil nevánoce skoro všechy v mém dosavadním (26) životě a vím co to je když tam hraje roli i alkohol :(

Asi proto mi vánoce nic neříkají a neslavím je,jen si s jednim člověkem vyměníme dárky a to je vše no...

Prostě něco jako stromek,tradice,zdobení bytu,bláznivé nákupy atd. mi nic neříká a nevnímám to,prostě jsem k tomu nebyl vedený

A tento den beru jako každý jiný a měnit to nehodlám,a už se těším do práce :)

sebod*

Tak, tak...Jak tu již někteří napsali. Sváteční dny jsou pro většinu velice vypjaté, slibují si od nich, že budou úžasné... a pak stačí málo, aby "bouchly saze v komíně" a lidi se pohádali. Copak dospěláci, ti to nějak zkousnou, ale děti by neměly být ošizeny.

No, vidíš to, i u nás doma se to všechno tak nějak zamotalo. Takže dnešní večer nebude štědrovečerní *plac*. Copak kluci ( 2 a 3 roky) těm to ještě nedochází, ale vnučce, které bude 10 a stále ještě věří na Ježíška a letos to jsou asi poslední vánoce, kdy tomu tak je, jsme museli nějak vysvětlit, že Ježíšek příjde až za týden.

Moc Ti přeji, aby Tvoji rodiče dostali rozum a ten dnešní večer u vás proběhl v pohodě... A když nedostanou, tak nesmutni. Dejavu Ti to napsala moc hezky. Třeba si ten hezký večer uděláte za dva-tři dny...

458
hodnocení

Uzavírám otázku. Už je to na dobré cestě:-D Moc vám všem děkuji za empatii.
Ještě jednou pohodové Vánoce a hodně božího požehnání*andel*
Mám vás ráda.*smich*

dejavu*

Super, to ráda slyším, my tebe taky a happy endy milujeme. *srdce* Tak si to hezky užij. *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]