Nejste přihlášen/a.
Podle mě dítě vědomě ne, ale mozek, podvědomí, ano. Ještě dlouho nebude prokázáno, co všechno vlastně mozek umí, čeho je schopen. Určitě je schopen provádět takové věci, které si zatím nikdo z nás neumí ani představit.
Taky bych řekla, že dítě může mít celý porod zafixován hluboko v mozku a nevědomě se mu vše vrací- útržkové vzpomínky, sny, pocity nebo tzv. déja vu. Hodně se stává, že jsou mu některé symboly známé a některé situace také. Já se například strašně bojím hadů (hodně lidí se jich bojí, ale já z nich mám panickou hrůzu)- když jsem byla u známého psychologa, došli jsme k tomu, že je to pozůstatek také z porodu, když jsem byla přidušená. Když jsem se zkusila soustředit na nějakého hada, vybavil se mi škrtič (i když mám ohromný strach i z jedovatých), jak obepíná mé tělo a dusí mě.
Moc lékařů,porodníků,tady asi nebude,aby do toho vnesli jasno,ale já tomu věřím.Jestliže dítě vnímá už v matčině těle,tak proč by si nepamatovalo porod?Proč a které si to pamatuje,to nevím.Ale za možné to považuji.
doplněno 22.03.12 23:18: Já jsem se narodil doma.Snad proto jsem nikdy neměl strach z lékařů...
Podle matky (sic není porodníkem, ale zdravotnickým profesionálem jo) mám podmíněný (nepodmíněný?) reflex z nemocnic a doktorů, zvýšenej tep a úzkost, protože jsem měl při porodu zlomenou klíční kost a prej to pro mě byl taky strašnej šok Asi pro nedostatek lepšího důvodu tomu věřím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.