Nejste přihlášen/a.
Ziji ve starsim domku,kde zacina vse padat na hlavu,momentalne bez vody a penize na opravu nemam.Domek neni muj,a majitelka moje matka,s ni nema opravdu cenu nic resit,ani se k tomu tady nebudu vyjadrovat,proste se nestykame.Rikam si jestli bych se nemela rozhodnout bydlet v podnajmu,tam zas bude najem,ale zas mi snad nebude nehrozit,ze mi ulitne strecha nad hlavou,nebo spadnou tramy,jelikoz jsem koukala ze uz i cervotoci u nas radi v podkrovi.Na socialce me i radi,abych si sehnala bydleni,ze mi nemuzou dat davku na opravy ,co ma delat majitel.Chapu,ale ziji tady od 95 roku a nastrkala jsem sem penez az dost.Kdyz dum opustim,je jasne,ze matka zpenezi a budu ,muset nad vsim mavnout rukou a zacinat znovu.Jenomze ja vubec nevim zda to dokazi.,nevim opravdu co delat,kdyz pominu,ze mam k domovu,kde jsem se narodila pouto.Nevim jestli bych utahla byt,jsem v celym ID 2 deti jeste male.Nechci tady brecet,ale potrebuji si srovnat myslenky,pomoci poradny,abych se rozhodla.Detem 11 a 4 roky,me tahne na 50,ma to cenu menit,kdyby clovek vedel,ze za par let se treba syn ujme baraku a neco si vydela,strecha kdyz se bude poopravovat,tak by snad 5-10 let, co ja vim, jeste vydrzela,ale pak to bude rujna.Jsem tak na 60procent zustat tady a zbytek odstehovat se ale kam a za kolik,taky neni jistota.Muzete mi popsat minimalni naklady bytu,kolik bych potrebovala mesicne.Levnejsi najem nez 4000kc asi nesezenu,ze?+ to ostatni,nemam predstavu,v domku je to jine.Mozna by se mi i odstehovanim vyresila i samota,kterou docela trpim,bydlime,kde clovek za den skoro nikoho nepotka,ale zase prilis rusno by me taky nicilo,potrebuji i dost klidu v nemoci a prece jen obcas s nekym pohovorit a to tu nikdo neni..DEkuji za nazory
todle je vždy těžký dle mě by bylo nejlepší to prodat mamince sehnat 1.1 v domově důchodců a pro vás sehnat byt 2.1 ale jak píšete s maminkou není řeč
nevim jak u vás ale tady na karlovarsku de sehnat pronájem 2.1 za nákejch 8 tisíc měsíčně a výběr je poměrně velký
já bych asi osobně uvažoval o změně bydlení starej barák je vždy problém opravy topení atd a navíc jak píšete ste tam osamělá a nerozumíte si s vlastní maminkou věřim že by se vám touto změnou asi dost ulevilo
Já bych nejdříve uvažoval.
1) není to Váš dům, nevíte jestli by Vám ho matka nechala na Vás přepsat a nemáte ani jistotu, že by ho přepsala na Vašeho syna, jednou. A do baráku, který není můj, bych prachy nevrážel.
2) kolik bych musel do baráku jednou vložit na opravu, kdyby Vám ho matka nechala. Stačil by 1meloun? Více?
3)Váš zdravotní stav, nebylo by pro Vás výhodnější bydlet někde, kde si třeba najdete přátelé a můžou Vám i pomoci, třeba s dítětem? Pohlídat, když budete muset k lékaři?
Já asi ve Vašem případě ( barák na spadnutí, navíc není Váš, není porádná voda, nejsou sousedi, daleko k lékaři, starost o děti, kdybyste musela narychlo do nemocnice) bych šel do podnájmu. I pro děti by to bylo lepší, lepší domov, zázemí. A hlavně pro Vás, když jste nemocná. Hledal bych bydlení v menším městě, když nesnášíte hluk. Nic Vás jak říkáte nehoní, tak bych hledal, přes internet atd. Až by se něco hodilo, tak bych se odstěhoval a matka, at si s barákem dělá co chce. Možná Vás tam nechává jen bydlet proto, že občas něco necháte opravit a ona nemá starost.
Myslím si, že pro Vás podnájem bude i lepší po psychické stránce. A všude se najdou hodné lidi, dá se najít přátelé. Nebudete sama. To musí být na bednu s nikým si pořádně nepopovídat, nezasmát. Ano, máte děti, ale to je něco jiného. Možná byste si našla přítele, asi jste sama. Žila byste víc i kultůrněji i Vaše děti. Já osobně, bych jednou chtěl bydlet v rodináku, ale musel by být můj, abych věděl, že vrážím prachy do svého.
jumba,mate uplnou pravdu,jen budu muset jeste vsechno domyslet.Co potom az deti odrostou a me zustane jen treba starobni duchod.Abych to utahla,zatim tady z barakem se stane kdovi co.Budu ale zatim hledat,vetsinou chtej ale kauce,ajaj..,nejdriv mne zae nezbyde nez setrit.taky me desi nejistota na jak dlouho mi nekdo byt pronajme,co pak?
No věřte mi, taky pronajímám. Není větší štěstí pro pronajímatele, když sežene slušného nájemníka, který platí pravidelně nájem. Takový pak má i některé výhody. Ty roční, a do budoucna díky novelám některých zákonů půlroční smlouvy, jsou tu, musí tu být, jen proto, že je to jediný způsob, jak se rychle zbavit neplatiče. Bohužel. Takové jsou u nás zákony. Díky přehnané ochraně nájemníků-neplatičů, na to doplácejí ti slušní nejistotou. Ale věřte mi, že když s Vámi nebudou problémy, žádný slušný pronajímatel nebude mít problém, prodloužit Vám nájemní smlouvu.
Ano, jak psal Lui dole. Když nájemník pravidelně platí, není důvod smlouvu neprodloužit. Také se dá, když budete jednou sama si najít menší byt. Třeba 1+1, nebo 1+kk. Nebo třeba Vaše děti budou rády, když budete bydlet u nich. Nebo se ještě jednou pokusit s Vaší matkou dohodnout, aby Vám barák přepsala a začít postupně opravovat. Třeba byste jednou svou matku vzala k sobě. Nevím, jestli by to bylo snesitelné a jednou ji něčím nepraštila. To musíte vědět Vy.
Nevím v jakém stavu ten barák je, ale může se stát, že příjde nějaká větší bouřka se silným větrem a budete hledat střechu po poli.A budete najednou bez střechy nad hlavou. Kde honem seženete bydlení? Já vím, žvaní se mi to dobře, když zatím nemám problém s bydlením, bydlím doma.
Držím Vám palce.
Dekuji obema,mela jsemna mysli,ze treba nekde ctu,ze pronajmou jen na 3 roky a tak.Pred chvili jsem jela do mesta na nakup,v ulicich jako kdyby ze me neco spadlo,bylo na co koukat.Pevne jsem se rozhodovala ze mi bude nekde jinde lip.Jen jsem prijela domu a mrkla na zahradku,tak jsem byla na rozpacich.Ja vim,ze tohle za me nikdo nerozhodne.Asi kdyz odejdu a uz to neuvidim,tak se s tim smirim.
junglans
Vždyt nevíte co jednou nastane. Když v baráku nebudete bydlet, bude Vaše matka muset nechat opravit, jestli nechce , aby spadl. Může se stát, že se tam i ona jednou nastěhuje, až bude stará a třeba bude potřebovat ošetřovat. Když budete svolná se o ní starat, tak třeba jednou Vám ho nechá. Nevím tedy, jaké máte spolu vztahy. Jen uvažuju, co může a nemůže být. Lidé i na balkonech mají pomalu zahrádku. Lepší jsou teda asi 4bytovky, u těch jsou i malé zahrádky,vidím to tady u nás, jak to mají. Ale bytovky jsou více na malém městě nebo vesnici. A určitě na lepší bydlení si zvyknete hned, horší by to bylo opačně. Tak ted myslete na sebe a děti a né co bude jednou s barákem, to je pak už starost matky. Mohla Vám aspon dávat polovinu na udržbu, to by pak bylo něco jiného. Ale abyste všechno platila sama a pak si jednou matka vzpomene a vyhodí Vás, to bych se na to vyprd, do toho vrážet peníze.
Pocitala jsem na kalkulacce prispevek na bydleni,vypada to ze bych snad mohla i ziskat kolem 3000kc,pokud to nekeca.Pak bych nevahala ,zvladla bych platit bez potizi.horsi je,ze ten prispevek asi chvili trva,nebo nevite nahodou za jak dlouho schvali?Ted jsem cetla cerstvy inzerat byt v Jicine 2+KK-41m2 hole najemne 5000kc.
Já teda nemám přehled o nějakých dávkách. Ale je dobře, že se začínáte zajímat. Musíte na sociálku zajít a chtít všechny možné informace. Co potřebujete doložit a oni Vám to předběžně vypočítají a hned uvidíte.
No, a ten byt v Jičíně není marný. Ale hledejte dál, třeba najdete byt někde bokem, kde nebude jezdit tolik aut a bude tam víc klidu, když ho nesnášíte. Levnější asi už nenajdete.
Jak už psal rozumně Jumba - pořád se mi vtírá jedna otázka. Jak můžete vědět, zda matka dá dům Vašemu synovi /tedy svému vnukovi?/ Pokud má víc dětí i víc vnoučat, může to dopadnout jakkoli. Proto bych o tomto neuvažovala. Sotva dospělý syn bude sice vydělávat, ale určitě bude mít jiné plány do života, než chtít cpát peníze do staré ruiny. To by si nezasloužil. Navíc, jak píšete, je to někde v zapadákově a tak až si najde děvče, kdoví, zda by tam chtěla jít bydlet. Spíš by ona jeho přetáhla někam do civilizace. Syn se navíc může ujmout baráku teprve tehdy, pokud bude jeho. Jinak by byl hloupý, aby strkal peníze stejně jako vy do něčeho, co není jeho a kdoví, zda vůbec kdy bude.
Pokud byste chtěla žít v domě nadále, bylo by dobře se domluvit s matkou, aby Vám domek darovala, případně Vám ho prodala. Pak byste mohla sehnat nějaké dávky, ale pokud nejste psaná jako majitelka, je utrum! Tohle jste měla vyřešit úplně nejdřív, dávala jste peníze do nemovitosti, která není Vaše. Když ji Vaše mamka prodá, peníze, které jste do toho vložila, jsou pro Vás definitivně pryč. Pokud má matka ale víc dětí, vím ze života, že pokud jednomu daruje nemovitost a ostatní opomene, bývá to zdrojem hádanic a nepříjemností. I když domek třeba za prd stojí, to víte, že by chtěli být obdarováni všichni.
To, že se nestýkáte, nevadí. Když žijete v jejím domku, musely jste se spolu na tom asi dohodnout. Těžko tam žijete bez jejího svolení. Proto nyní nevraživost stranou a dohodnout se znovu, co a jak dál.
Mně by se ten podnájem líbil víc. Přece jenom trochu mezi lidmi, pro děti blíže škola, pro Vás blíže lékařská péče. A okolo těch 5 tisíc se opravdu sehnat nechá skromnější bydlení.
Hlavně syna /i když je nyní ještě malý/, nikdy nemontujte do té ruiny, která bude patřit kdoví komu. To byste ho potrestala. Pokud by to snad od babičky dostal, v dospělosti bude mít sám právo se rozhodnout, co s tím. Ale ne mu to hodit na krk. Připadala bych si jako obětní beran. Jaga.
Mate Jagusko pravdu.Priznam se ze jsem chvilemi spolehala na to ,ze to matka neudela,ze by dala nekomu jinemu,kdyz tu zijem,ale nevi se,co ji rapne.Myslela jsem to dobre ,ze by syn daval do poradku pro sebe a ja mu pomahala financne taky.ale je pravdeá do ciziho davat je blbost.Dnes jsem se po 2 letech nestykani se s matkou,odhodlala zavolat a mluvila pouze,jak to tedy vidi dal,ze nemovitost nechce nikomu prepsat,ale starat se o ni take ne a ani najemni smlouvu,kdyz nemam,ze nemuzu zadat prispevky.na vse mela jen vymluvu.Ze pry by za prepis,musela zaplatit 50000kc.nevim jak dosla k tomuto cislu.Kdyz jsem ji htela navrhnoút ze to splatim,zase odbocila k vymluvam.Najemni smlouvu take nenapise,abych tedy platila najem a dostavala prispevek na bydleni.Ze by se z toho platily zas dane.vzdyt by to platit nemusela,navrhovala jsem ze prispevek na bydleni necham posilat na jeji ucet a ze si z toho vezme na dane.Zadna odpoved a zacala knourat,ze je nemocna..Paneboze,kdybych ji neznala.ta je proti mne zdrava jak ripa,ale potrebovala odvest rec a zase se litovat jaky je chudak.Jen pro priklad moje matka ma naskrlene miliony,z otcovych vyplat,kdyz jeste pracoval,ale to nepocita na to se nesaha.Kazdy mesic jsem musela poslouchat ,jak uz nema penize,ze mele z posledniho.Ona opravdu doma nemela penize,protoze si na ty miliony nesahla a davala do obehu jen jeden duchod,ostatni stale k melounum spori.tak to je jen pro priklad ,ze to opravdu neni normalni a penize pro ni znamenaji vse.Nikdy jinak nemela o mne zajem,jen tak popovidat,jak se mam,co citi,jake predstavy mam,.ne,proste nikdy jsem ji nezajimala a vnimala me jako pritez,aniz bych ji byla.Nikdy jsem od rodicu na nic necekala ,nezadala,ale pro ne bylo pritez i to,kdyz jsem jednou poprosila,jestli by me nedovezli domu,ze mi nejede bus.Prespat ,to uz vubec by me nenechali.To jsem jednou zazila,ze mi nepujcila deku,protoze ji ma vypranou a ja spala bez ni a nastydla jsem a odmarodila to.Proste je nemocna,jinak si to neumim vysvetlit,jen si setri nesmyslne svoje veci a lezi na penezich,z kterych nic nema.Pamatuji,jako detem nechtela prat bundy kvuli opotrebovanim,je to silene,pral otec rucne,aby nevedela.Kdyz se mi narodil prvni syn jeste jsem u nich musela bydlet,bylo to peklo na zemi.To zas mela manii,mi hazet veci na dite do pracky a prez zakaz prat.Vzdycky volala,dnes se bude prat,asi byla zvykla,ze se svoji matkou mely den pradla spolecne,jenomze to se nepralo v automatce a bylo to o necem jinem,jeste to pamatuji.No a jak takhle vzdycky zacala ze se jde prat,bez ohlaseni predem, a ja mela jiz svuj program,tak nejaky povidani at na pradlo nesaha,bylo prd platne,udelala na just.Prisla jsem domu a vse pradlo zkazene,vse vyvarila i veci co jsou na 40 stupnu ,ale mela velkou radost.A cim vic ja jsem zurila,tak se vice usmivala.Proste neni normalni,ja se z ni lecim,na misto ,aby chodila k Dr,ona.Tak to holt byva.Takze uz jen proto,bych mela opravdu,mit v zivote konecne klid a odstehovat se.Uff..to jsem se tedy docela nemistne vykecala,ale mam toho uz nejak dost,trva to cely zivot.
Maminka je asi duševně nemocná, takže neví co a jak. Nebo Vám lže. To jsou dvě možnosti. Za přepis žádných 5 tisíc nezaplatí. Dělali jsme převod v lednu. Na matrice jsme zaplatili 2 x 30 Kč /ověření podpisů dárce a obdarovaného/. Na katastrálním úřadu jsme za přepis na jiného majitele zaplatili 1.000 Kč. Paní se nám ještě omlouvala, že do konce loňského roku to bylo za 500, ale od nového roku že podražili. I tak to bylo ale pořád za pakatel. Před 6 lety, když umřel tchán, jsme platili za dědictví po něm víc než 12 tisíc korun. A to je safra rozdíl. Přitom to zůstává pořád v rodině, jde to jen z rodičů na děti, tak na co pořád jen platit?
Mohu Vám poradit, kde hledat. Na netu se nechá najít darovací smlouva se vším všudy, kam si jen doplníte vše potřebné/čísla parcel, rozlohu... Mně moc pomohla s radou i paní Kapkanaděje tady na Poradně, je to moc rozumný člověk.
Takže převod při darování nás s ověřením podpisů stál 1.060 Kč. Kdyby na to mamka přistoupila, navrhněte jí, že to vše uhradíte sama. Ale možná že není doopravdy o co stát a že ten podnájem by pro Vás byl opravdu lepší. Vaše bydlení jsem neviděla, to musíte zvážit sama. Jaga.
doplněno 24.03.12 11:13:A nebuďte z toho všeho smutná. Nechci být baba cynická, ale je známo, že peníze ani majetek si nikdo do hrobu nevezme. A tak jednou, i když vaší mamince nic špatného nepřeji, budete určitě ve vatě.
Matka je urcite dusevne nemocna,ale i sobec,ze jsem vetsiho v zivotče nepotkala.Je zavisla na vsem co ma a opravdu jen zije proto.Jestli lze,no ,spis si vzydcky tak vse okeca a najde hloupu vymluvu,jen ,aby nemusela,co se ji nechce.Rikala ze 50 000kc,ne 5000.dokonce.ale Ono je hlavne to,ze nechce dat,ikdybych si to zaplatila,tak by nezmenila nazor.Jeji rodice ji dali,co by jedinackovi,vsechno,postavili dum,odkazali tento majetek.V zivote jsem nikomu nic nezavidela,ale jde o to,ze ona se chce stale hyckat,jak byla naucena od svych rodicu a kdyby nahodou nekomu neco dala,tak to je jen odpad,co uz nepotrebuje.Mojer matka vlastni velke sady jabloni a bylo ji lito nam prodat pred lety par beden,spis ji to bylo blbi,tak radej rekla to nemuzu,jsou jen na prodej.Vite co nasledovalo na jare?Ja najednou koukam co se to deje,to jsem jeste bydlela jinde,nez nyni.,Zacali nam k domu svazet spoustu beden jablek.A ja jak jsem byla vychovana k vdecnosti,jsem pookrala,ze nejsou tak spatny.Jenomze pred temi lety mi byvala tchyne otevrela oci.POvidala,to uz si tam mohli nechat,za 14 dni to budem vyhazovat.Mela pravdu,vse letelo do rokle.Takhle to bylo vzdy se vsim,kdyz zabili byka,tak nam vozili kosti,aby se jim vyprazdnil mrazak pro maso.Musim se tomu svym zpusobem smat.NIc s tim nenadelam .A oni nevedi,proc k nim nechodim.Nerda se s tim nic delat,opravdu.Dnes prez to,ze jsem jednou nohou pryc,delame jarni udrzbu,jako ,kdyby jsme tu meli zustat.nemuzu se stale rozhodnout.
mám info že příspěvek na bydlení může dělat až 6500 záleží ovšem na vašem příjmu pro info lze zajít na sociálku
Mam obavy,ze ale takhle predem,aby propocitali,jestli to ma cenu,to nereknou.vetsinou je to tak,ze vam reknou dejte si zadost,uvidite.A po hromade papirovani.pak zjistite,ze nic,nebo se vam to nevyplati.
doplněno 24.03.12 08:56:pocitala jsem na ty kalkulacce a vychazi to,vetsinou tak,pri vsech moznostech ,ze zustane pozaplaceni najmu na osobu 2000kc prumerne.
Dobrý den Juglans. Četla jsem, že přemýšlíte o možném podnájmu. Kdo se bude starat o zvířátka co nyní máte? Nebo už je nechováte? Určitě je lepší používat rodinný dům, třeba pár pokojů, ale být ve vlastním. Těch pár pokojů si zkulturnit a o víc se nestarat. V domečku také můžete chovat i zvířátka, ovce, slepičky, něco, co vám ušetří peníze. Hlavně ušetříte na nájmu. Děti mají větší možnost volnosti. Jen můj názor.
Viky,take je to svym zpusobem pravda.zvirata,kupuji jen na jare jehnata,na podzim snime.Mame psa velkeho,vim bylo byl by to problem.dum by potreboval novou strechu,kdyz ji nedam ja,tak nikdo,ale nemam tolik penez.O novych oknech a novych domovnich dveri,tahle se pouzivat uz nedaji,ani nemluvim.Z cca 16000 prijmu,zde zaplatim rezii bydleni 5000 mesicne,takze zustane 3600 na osobu,pokud nepocitam jeste 2 deti,studujici,ktery jsou svym zpusobem od nedavna sobestacni.kdyz budu v panelaku z 8000najmem se vsim vsudy,,tak bych mohla ziskat prispevek na bydleni cca 3500kc,coz potom.by nam zustavalo 3800 na osobu,bez oprav a udrzby domu.Nemuzu se ale rozhodnout,mam to tu rada.Nici me ale samota a ,ze musim koukat na to ,jak to tu chatra.Kdyby tak clovek mohl oboji,chvili byt ve meste,hlavne prez zimu,kde tu nevidim ani zivacka a v lete zase tady,na zahrade.Oboji by se ale samozrejme uz vubec financne nezvladlo.Nevim co by me muselo nakopnout ,abych se konecne rozhodla.
,,J8 si myslím,že než cpát penéze do úplně cizího majetku(podnájmu) tak raději zůstanu tam kde jsem. Kolik je vaší mámě let..nepíšete.Nevíte jak se bude vyvíjet její zdr. stav. Třeba (já vím) to zdědíte, nevíte,jestli máma bude stále OK a soběstačná. Já bych osobně vyčkávala...když tam nechodí tedy k vám ,,opravila bych základní věci ,uchovala si něco ,na zahrádce také ,,líbí se vám tam,,třeba někoho potkáte a bude veseleji. ..kdo vám s tím jako chlap pomůže. Vaše maminka bydlí kde? Nepostřehla jsem to.
polinek-Dekuji tez za nazor.Matce je 67 let,rika ze je nemocna,ale proti mne je zdrava jak ryba.Nas vztah je tak spatny a pro nekoho ,tezko pochopitelny,ze tady zodpovedne prohlasuji,ze se o ni starat nebudu.duvod je jednoduchy,ona o to nestoji,citi se nesmrtelna a na me zivotni nezdary reaguje posmesky,ba i je schopna mne pod vodou pridrzet.Neznam v okoli,horsi chovani.Normalne se bavit neumi,bud mlci a nebo,kdyz otevre pusu,tak to jsou jen narazky na to,co kdy bylo spatne.Kdo vi jak to tu dopadne,komu jednou napise dum.sice jsem videla nejaky papir,ze mne odkazuje po smrti tento barak. A jejich vilu,ze odkazuje pouze memu bratrovi + od domu ,kde bydlim ,nejake pozemky,ty cennejsi.Rozdil tam je znacny ,protoze jejich dum muze mit tak hodnotu vic jak 5 milionu a tady to je asi milion .Dum v kterem bydlim ,je pouze matky.ale dum v kterem rodice bydli,ma s otcem napul,takze vlastne otec zamitl ,dat mi cast sveho podilu.Dedici jsme dva,bratr a ja.Ale bratrovi odjakziva preji a bylo uvedeno ve spisu,ze zamerne nezminuji,jine majetky.Nekoho muze tady napadnout,kdo vi co jsem zac,kdyz se ke mne rodice takto stavi,ale toa se neda vysvetlit,proste je to tak od utleho detstvi,ze me proste radi nemeli.JInak pritele mam,ale pomoci mi muze az vyresi svoje financni zalezitosti,coz jeste potrva 3,5 roku,splaci dluh t z byvaleho manzelstvi a vsechno tam nechal.Jeste kdysi byl bratr tak hodny,ze rikaval-to je hrozne ,jak se k tobe chovaji,neboj se ,jednou se spravedlive rozdelim,takhle ,to nenecham.Dnes sice nic nerika,ale cim dal vic hamta ,jako oni.Nestavi se ani na kus reci,zmenil se a silne mi zacine pripominat rodice.Uz papouskuje vsechno po nich a nepremysli,uplne u nich zblbnul.co se tyka oprav zakladnich veci,holt,jeste bud cekat,,nez pritel bude moct financne pomoci.Vzdyt ja ted nemam ani na blbe cerpadlo,ktere stoji 10 000kc+ celkova oprava potrubi.Mela jsem tu vodaka,hodneho,tak snad necha na splatky,ale mam z toho des a hruzu.stejne mu budu muset aspon 5000 dat,ale z 16 000prijmu,takze po zaplaceni vseho nam zbyde sotva na jidlo.az potece voda,trochu se ulevi,ale co prijde za chvili.
Prozatim jsem se tedy rozhodla,ze se stehovat nebudu,ze to muzu udelat vzdycky.Do oprav budu davat misto najmu.Ale strecha,tam nezbyva nez se modlit,aby vydrzela,nez vyroste syn.A doufam,ze i do te doby se vyresi jine veci.Mela jsem toho kvuli te vode nahle dost,proto jsem to tady zacala vzdavat.Dnes se neco podelalo venku,tak me uzdravil dobry pocit z vysledku prace a dostala trochu sily,dale odolavat podminkam bez vody.Snad mi to udela ten vodak na splatky.Planu mam na 100let dopredu,ale jsem skromna,nadechnu se vzdycky,kdyz se neco malo podari a zacnou mit veci smysl.Ja jsem ted delsi dobu byla nucena jen koukat,jak nejde nic delat,kvuli penezum,ale i jine veci se nedarili.Takze doufam,ze se voda brzy zdari,mam chut se pustit do vymalby a doufam ze me chut neopusti.Dekuji moc vsem za nazory,kazdy mel svym zpusobem pravdu,ale nakonec zvitezilo toto.Nemohu to tu opustit,narodila jsem se tu a do 6 let ,kdy jsem tu bydlela,mne bylo dobre.Pak jsem se odstehovala s rodici a zacalo moje celozivotni peklo.,byla jsem u nich do 14.pak intr,znovu u nich do 20.Pak jsem musela byt mimo domov,neslo s nimi bydlet a po 30.,jsem se mohla vratit sem-domu,zemrel deda,takze jsem se sem nastehovala.Vratila jsem se tam,kde mi bylo v zivote ,ikdyz jen 6 let-dobre.Docela jsem to obrecela,ze snad uz budu mitklid a domova zlo ze strany rodicu skonci.No tak to mi sice nevyslo,ale kdyz po nich nebudu chtit udrzbu domu,nebo ho napsat i ten klid relativne muze byt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.