Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při jaké teplotě se dá zničit virus chřipky

Od: meruzalka1 odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer.

zajímalo by mně, při jaké teplotě se dá spolehlivně zničit virus chřipky pokud to někdo z Vás víte.

Děkuji za odpověd.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

42 st C.Za 3 dny je konec.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. A Vy máte chřipku nebo se ptáte jen tak ze zvědavosti?

doplněno 24.12.12 01:06:

Myslím, že na to Vám odpoví pouze mikrobiolog. Zkuste napsat mail do mikrobiologického ústavu. Ale myslím si, že když má člověk horečku 38.5°C třeba a nebere léky, když je třeba v horách a výléčí se, tak bych řekl, že těch 38.5°C už je dostačujících. Řekl bych, že virus chřipky zabije taková teplota, jakou tělo nastaví.

doplněno 24.12.12 02:17:

Tak Mowlovi :) Když se tělo setká s virem, který organismus ohrozí, vyvolá automaticky určitou zvýšenou teplotu, většinou až horečku. Ale ta je jen jako podpůrná. To nejdůležitější je to, že tělo začne do krve produkovat několikanásobné množství bílých krvinek, které viry a akterie v těle zničí. A práve bílým krvinkám (leukocytům) v tomto zabíjení pomáhá ta horečka, která zamezí tomu, aby se šířily. Snad jsem to napsal tak, aby se to dalo pochopit, ale pokud ne, omlouvám se, už se těším na cukroví, ale to bude až ráno v mání :-D

doplněno 24.12.12 02:18:

Ještě dodám, není pravda, že horečka neníčí viry a bakterie. Bakterie určitého typu, potažmo viry, horečka dokáže zlikvidovat sama bez pomoci bílých krvinek.

doplněno 24.12.12 02:19:

Ještě dodám na závěr, že to, když někdo onemocní HIV a propukne u něj AIDS, tak jeho tělo není schopno leukocyty tvořit a proto nemá žádnou imunitu a nemocný zemře ve finále třeba na rýmu...

meruzalka1
hodnocení

ne,jen jsem zvědavá. Ale na chřipky,viry a angíny také trpím dost často a to trvá už dlouho. Vždy chřipka u mě trvá týden a pak konec, jenže poslední dobou to chytám tak nějak dost často. Tak se ptám na kolik že stupnů se 100% zničí chřipkový vir.

mowla*

Spolehlivě - několikaminutovým zahřátím na cca 75 °C - což ovšem vede i k záhubě nositele-nemocného... Tímhle si nepomůžeš...

:-D

doplněno 24.12.12 01:22:

To Cobrak: Tělo neničí viry teplotou - na to fakt ´nemá´... Tělo si vybuduje imunitu (jinak řečeno naučí se s danými viry žít)...

Taky jedině díky rychlému (až několika ročně) mutování viru chřipky jí člověk ´dokáže´ onemocnět tak často - a taky proto spousta lékařů (i laiků) odmítá očkování proti chřipce - není totiž moc vysoká pravděpodobnost, že potkáš zrovna ten kmen, proti němuž je očkování vyrobeno...

;)

doplněno 24.12.12 02:36:

To Cobrak: Takto plně souhlasím... ;) Taky mám cukroví na balkoně a zrovna uvažuju, jestli už je ráno... :-D A to nejsu na sladký...

krkovicka*
Třeba si paní vleze na deset minut do sauny.Nebo jde o vnitřní teplotu těla?
mowla*

Musí dojít k zahřátí viru - tedy včetně těch ´jedinců´ uvnitř těla...

Bohužel - jinak by léčení chřipky bylo až trapně jednoduché...

hop®

Mowla - Cobrak má pravdu. tělo automaticky ničí viry zvýšenou teplotou, která říkáme "horečka", klasické viry toto zvýšení nepřežijí a tělo se vyléčí. Ale samořejmě takto nelze léčit veškeré viry...

mowla*

Hope - horečka jen zpomaluje (zastavuje) množení virů, neničí je... Proto také ´zvládnutí´ chřipky (např.) tělu trvá několik dnů, kdežto ohřátí hmoty *) na teplotu, která viry opravdu ničí, je zničí v řádu desítek sekund...

*) no - i kdybys začal ohřívat živé tělo, po dokončení procesu ničení virů už půjde jen o "hmotu", 75 °C běžný ´pozemský´ život prostě nevydrží...

jabraka*
hodnocení

0x

Jednou za dva roky si dojdu k lékařce pro injekci,mohu říci,že jsem 7 let neměl chřipku.Nepočítám drobné rýmy,nebo i anginu.Ta je produktem podchlazení.Vloni jsme se očkování nezúčastnili a už mě chřipka sklátila.Léčení?Paralen 2x denně a postel.

JABRAKA

sebod*

Můj tatínek, když dostal chřipajznu nebo rýmu, tak si vzal paralen a se slovy " Jdu se vypotit odešel a tři dny jsme ho neviděli *sok*. Vlezl si pod několik peřin, nalil do sebe litry čaje*kafe*. a z jeho postele se opravdu jen kouřilo *ee*. Za tři dny vylezl zdravý jako rybička *ua*. Takže vážení, POCENÍM se z těla dostávají skoro všechny neduhy ;). Takže se preventivně aspoň jednou týdně (mladší ročníky vícekrát) pořádně vypoťte a budete fit :D

Ano, to pocení je právě zvýšení teploty těla. Imunita nejlépe pracuje při + - 30´C. Proto se do této výše teplota nemá srážet. Já osobně se po Paralenu a Acylpirinu zapotím. Ale jako můj táta a táta Sebod, se potit nemoho, z toho bych umřela.*sok* pralek.cz/... ;) Tazatelka by si měla pohledat a realizovat více článků o imunitě a o jejim posílení.

doplněno 24.12.12 11:36:

ok, musíš být tak protivný?! Řekni! Musíš? *hej*

ok®
hodnocení

0x

troubu zapnout na 200°C a strčit hlavu do ní a...jaká byla chřipka! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]