Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druh ptáku

Od: cervicek2008* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den!Prosím o pomoc při určení ptáku.Začínají hnízdit a nemužu určit ani druh.Fotky jsou dvě ta první na budce asi nepujde moc určit,ale ta druhá by možná šlo.Nutno podotknout že ta budka je pro malé ptáky sýkorky a tak..Děkuji petr hasprun.

Druh ptáku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Měš to přijde jako Sýkora uhelníček, podle té černé hlavičky a zbarvení křídel..

limetka*
hodnocení

2x

Sýkorka to je celkem jistě, ale která z nich, to se nedá určit takhle zezadu z tohoto fota. Je drobná, může to být klidně i modřinka, ale i uhelníček nebo koňadra, není to moc dobře vidět.

figurek*
hodnocení

0x

Sýkora koňadra. Poznáte podle nazelenalé barvy a černé hlavičky. Není to Modřinka, ta má hlavičku hodně světle modrou a kolem krku černý pásek. Není to Uhelníček ani Babka, na to je moc barevná a Uhelníčka nebo Babku uvidíte tak snad někde v lese a určitě ne na vaší zahradě.

susenka*

Já si taky myslím, že je to koňadra. Podle kousku toho bříška.

martinaa*

Jenže pták je zády a má vytočenou hlavičku.

susenka*

Ale nalevo je vidět kousíček žlutého bříška, takže to bude koňadra.

martinaa*

Nemůžu si pomoct, nelze rozlišit, zda se jedná o žlutá pírka na složených křídlech, nebo na bříšku. Možná to bříško je, ale pták je evidentně otočený zády... navíc právě na to míst dopadá světlo.

figurek*

zrovna před chvílí jsem se vrátil z lesa, viděl jsem in natura živý originál Uhelníčka. Babka i Uhelníček nemají na sobě ani náznak žluté či zelené barvy a modřinka má světlou hlavičku. Sýkorka na obrázku je jednoznačně koňadra.

martinaa*

Hurááá a máme výsledek:)

I když občas se i u uhelníčka objeví nádech do žluta photomecan.eu/...

cervicek2008*
hodnocení

takže je to co sýkorka babka?

martinaa*

Jak píše Figurek, je to koňadra:)

cervicek2008*
hodnocení

jo jo právě jsem ti chtěl napsat že to babka nebude ale je to konadra-sýkorka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]